Czyszczenie Odzieży

Psycho
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam!

Mam pytanie jak najlepiej czyścic swoją odzież do biegania :niewiem: ?? Czy można ją prać w pralce w niskich temperaturach czy lepiej ręcznie :ojoj: ?? I w czy najlepiej je prać w proszku czy płynie?? I jakim??
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Na każdej odzieży jest napisane jak ją prać. Zazwyczaj w niskich temperaturach (mniej niż 30 stopni)
Awatar użytkownika
krasnoludek6
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: <40
Życiówka w maratonie: 3:27

Nieprzeczytany post

prosta sprawa metka Ci powie wszystko.A ja mysle ,ze napewno plynow sie nie stosuje[zapychasz mikro pory] .Recznie nie zniszczysz ubran nawet jak mozna w prali,pozdrawiam :taktak:
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja Wam powiem, że jak czasem sprzedawca bedzie chciał wcisakć specjalne preparaty do czyszczenia np. softshelu czy goretexu nie dajcie się im zwieśc. Są to bajery które maja w swoim składzie zwykłe mydło z innymi śmieciami aby jakoś pachniało. NAjlepiej kupic płatki mydlane albo szare mydło za 2 zł a nie cuda w sprejach za 30-40 zł.

Jak używacie detergenów do ciuchów pamiętajcie o bardzo dobrym płukaniu (ja np. wlączam dodatkowe płukanie bez płunu) bo inaczej zostanie to w materiale i może powodować otarcia a nawet uczulenie.
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
 właśnie dzięki mojemu umysłowi".
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ