Rekord Polski Karoliny Jarzyńskiej w Marugame Halfmarathon

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Myślę, że uważają, że są w sytuacji, w której nie mają wyjścia.
Adam Draczyński już o tym mówił, że Japończycy by tego nie zrozumieli.http://www.bieganie.pl/?cat=34&id=2238&show=1
Zapłacili pewnie za start, przelot, może hotel - ponieśli koszty i jeśli teraz Karolina by się wycofała byłoby to pewnie bardzo źle odebrane. Nie jest niestety tak znana jak Abeylegesse, żeby na dzień przed startem móc powiedzieć, że nie startuje.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
DOM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:27
Życiówka w maratonie: 2:36:045

Nieprzeczytany post

Wydaje mi się, że gorzej odebrane może być ewentualne zejście z trasy niż rezygnacja przed startem. Może się mylę, ale Karolina już schodziła z biegów...

Nie jestem lekarzem, ale zdrowie powinno być najważniejsze. Nie wiem, jak maraton może wpłynąć na dalsze przygotowania do IO - bo jak rozumiem, to jest cel nadrzędny.

Wierzę, że wiedzą co robią. Życzę rekordu Polski. I zdrowia.
Spełniona mama dwóch chłopaków.
Miłośniczka Wings For Life;) i biegów górskich.
DOMwBIEGU.pl
Awatar użytkownika
kapan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:51
Życiówka w maratonie: 2:59:29

Nieprzeczytany post

Zgadzam się Dominika, że przez kibiców gorzej będzie odebrane zejście z trasy niż rezygnacja przed startem. Ja jednak na to patrzę inaczej. Karolina powinna myśleć o sobie a nie o kibicach. Karolina w tym momencie jest w znakomitej formie, warto by stanęła na starcie i spróbowała. Moim zdaniem stać ją nie tylko na rekord życiowy, ale również na rekord Polski. Wierzę, że jeśli nie uda się tym razem osiągnie to za miesiąc czy pół roku. Kontuzja daje szansę pobiegnięcia bez zbędnej presji. Jeśli okaże się, że boli, że nie idzie niech zejdzie po 10 czy 20 km, ale nie później niż po 30. Szkoda zdrowia, żeby po prostu ukończyć. Szkoda wysiłku włożonego w trening, by nie spróbować. Uważam, że decyzja o zejściu z trasy czasem jest jedyną rozsądną decyzją, choć wiele osób z forum na pewno nie zgodzi się ze mną. Powodzenia Karolina (a przede wszystkim zdrowia).
ODPOWIEDZ