[POMOCY] Jak ustawić timer interwałowy w Timex Ironman ?

pancernik3000
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam.
Jestem początkującym biegaczem. Zakupiłem zegarek Timex Ironman T5K120 specjalnie dla opcji Timer interwałowy ponieważ robię trening 3 min. biegu 2 min. marszu. I właśnie tak chciałem ustawić sobie Timer czyli 1 interwał 3 min, a 2 interwał 2min.. Siedzę już od godziny i nie wiem jak to ustawić, a może na tym zegarku nie da rady tego ustawić ?
Dam opis producenta o tym timerze

TIMER INTERWAŁOWY - 2 x 24 godziny z 2 opcjami
możliwość ustawienia do 2 kolejno po sobie następujących timerów z możliwością ustawienia jednego z dwóch trybów:
COUNTDOWN/STOP - po zakończeniu odliczania timer kończy pracę
COUNTDOWN/REPEAT - po zakończeniu odliczania timer automatycznie powtarza odliczanie

Streszczając, chciałbym ustawić ten timer tak, że po 3 min włącza się alarm i zaczynają odliczać się te 2 min. i tak w kółko 3min. potem 2 min.
Jeśli wyjdzie na to, że na tym zegarku nie da rady tego zrobić to jeszcze mam czas na jego zwrot.

Za wszelką pomoc bardzo dziękuję. Pozdrawiam.
PKO
pancernik3000
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wielkie dzięki za odpowiedź

Jest tak:

Wybieram interwał 1 wpisuję mu 3 minuty przechodzę NEXT i teraz mam dwie opcje STOP AT END lub REPEAT AT END. Wybieram REPEAT.
Teraz ustawiam 2 interwał na 2 minuty. Znowu wybieram REPEAT.
Ok, teraz zaczynam odliczanie, a wygląda ono tak
Gdy miną 3 minuty jest tylko pojedynczy sygnał, później zaczynają się odliczać te 2 minuty i gdy one miną wtedy jest sygnał ciągły. I po tym sygnale znowu odliczane są te 3 minuty,a później 2 minuty. Niby wszystko jest OK, tylko chciałbym żeby sygnał alarmowy po tych 3 minutach był ciągły (ponieważ obawiam się, że podczas biegu go nie usłyszę) , a nie pojedynczy taki jaki jest po tych 2 minutach.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

pancernik3000 pisze:chciałbym żeby sygnał alarmowy po tych 3 minutach był ciągły
Nie da się, chyba, że ustawisz sobie odwrotnie, czyli że zaczynasz od przerwy.
pancernik3000
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ehhh, no to nie ciekawie. Cóż spróbuję zwrócić ten zegarek i zainwestować w buty.
Wielkie dzięki za pomoc.
koreek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

fajny powod do zwrotu zegarka:D:D:D. wystarczy zrobic tak jak powiedzial Adam a te pierwsze 2min przerwy wykorzystac np na schodzie na dol z mieszkania..
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ