Witam.
Jestem początkującym biegaczem. Zakupiłem zegarek Timex Ironman T5K120 specjalnie dla opcji Timer interwałowy ponieważ robię trening 3 min. biegu 2 min. marszu. I właśnie tak chciałem ustawić sobie Timer czyli 1 interwał 3 min, a 2 interwał 2min.. Siedzę już od godziny i nie wiem jak to ustawić, a może na tym zegarku nie da rady tego ustawić ?
Dam opis producenta o tym timerze
TIMER INTERWAŁOWY - 2 x 24 godziny z 2 opcjami
możliwość ustawienia do 2 kolejno po sobie następujących timerów z możliwością ustawienia jednego z dwóch trybów:
COUNTDOWN/STOP - po zakończeniu odliczania timer kończy pracę
COUNTDOWN/REPEAT - po zakończeniu odliczania timer automatycznie powtarza odliczanie
Streszczając, chciałbym ustawić ten timer tak, że po 3 min włącza się alarm i zaczynają odliczać się te 2 min. i tak w kółko 3min. potem 2 min.
Jeśli wyjdzie na to, że na tym zegarku nie da rady tego zrobić to jeszcze mam czas na jego zwrot.
Za wszelką pomoc bardzo dziękuję. Pozdrawiam.
[POMOCY] Jak ustawić timer interwałowy w Timex Ironman ?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Rozgrzewający Się
Wielkie dzięki za odpowiedź
Jest tak:
Wybieram interwał 1 wpisuję mu 3 minuty przechodzę NEXT i teraz mam dwie opcje STOP AT END lub REPEAT AT END. Wybieram REPEAT.
Teraz ustawiam 2 interwał na 2 minuty. Znowu wybieram REPEAT.
Ok, teraz zaczynam odliczanie, a wygląda ono tak
Gdy miną 3 minuty jest tylko pojedynczy sygnał, później zaczynają się odliczać te 2 minuty i gdy one miną wtedy jest sygnał ciągły. I po tym sygnale znowu odliczane są te 3 minuty,a później 2 minuty. Niby wszystko jest OK, tylko chciałbym żeby sygnał alarmowy po tych 3 minutach był ciągły (ponieważ obawiam się, że podczas biegu go nie usłyszę) , a nie pojedynczy taki jaki jest po tych 2 minutach.
Pozdrawiam.
Jest tak:
Wybieram interwał 1 wpisuję mu 3 minuty przechodzę NEXT i teraz mam dwie opcje STOP AT END lub REPEAT AT END. Wybieram REPEAT.
Teraz ustawiam 2 interwał na 2 minuty. Znowu wybieram REPEAT.
Ok, teraz zaczynam odliczanie, a wygląda ono tak
Gdy miną 3 minuty jest tylko pojedynczy sygnał, później zaczynają się odliczać te 2 minuty i gdy one miną wtedy jest sygnał ciągły. I po tym sygnale znowu odliczane są te 3 minuty,a później 2 minuty. Niby wszystko jest OK, tylko chciałbym żeby sygnał alarmowy po tych 3 minutach był ciągły (ponieważ obawiam się, że podczas biegu go nie usłyszę) , a nie pojedynczy taki jaki jest po tych 2 minutach.
Pozdrawiam.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Nie da się, chyba, że ustawisz sobie odwrotnie, czyli że zaczynasz od przerwy.pancernik3000 pisze:chciałbym żeby sygnał alarmowy po tych 3 minutach był ciągły
-
- Rozgrzewający Się
Ehhh, no to nie ciekawie. Cóż spróbuję zwrócić ten zegarek i zainwestować w buty.
Wielkie dzięki za pomoc.
Wielkie dzięki za pomoc.