Kawa - przeciwutleniacze - zdrowie - witlanosc

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja jestem za suplementacja. Np. wydam 300 zł na serię Body Octane i Clouta i pojadę na ustawce kolarskiej szybciej 0 1 minutę i pokonam kumpla z którym wygrywałem jak będę go pokonywał to nie mam na czole napisane że to np. body Octane czy clout a nie np. EPO . Wydajecie 400 zł na buty by biegać szybciej o 10 sek/km a dlaczego nei wydac 300 zł na suple by biegać 10 sek/min szybciej.

Tompoz
Tompoz
PKO
Awatar użytkownika
krwck
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: 4:18:30

Nieprzeczytany post

Wydajecie 400 zł na buty by biegać szybciej o 10 sek/km a dlaczego nei wydac 300 zł na suple by biegać 10 sek/min szybciej.
Ja tylko odpowiem na pytanie, osobiście co do samej suplementacji mam mieszane uczucia, wszystko zależy.

Ale jeśli chodzi o Twoje pytanie: raz to to, że wydaję 400 zł na buty, nie żeby biegać 10 sek szybciej, tylko żeby nie bolały mnie kolana od biegania po twardym, dwa to to, że buty to rzecz zewnętrzna, suplementacja to ingerencja wewnątrz organizmu, więc te dwie sprawy są dla mnie skrajnie różne.

A tak czy inaczej, pogubiłem się - nie wiem co to wszystko ma do kawy 8) z której z resztą zrezygnowałem z powodu problemów żołądkowych.
Obrazek
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tompoz pisze:Ja jestem za suplementacja. Np. wydam 300 zł na serię Body Octane i Clouta i pojadę na ustawce kolarskiej szybciej 0 1 minutę i pokonam kumpla z którym wygrywałem jak będę go pokonywał to nie mam na czole napisane że to np. body Octane czy clout a nie np. EPO . Wydajecie 400 zł na buty by biegać szybciej o 10 sek/km a dlaczego nei wydac 300 zł na suple by biegać 10 sek/min szybciej.

Tompoz
Osiągi a zdrowie, co każdy wybierze ?
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
Awatar użytkownika
CríostóirSweeney
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 03:56:13

Nieprzeczytany post

tompoz pisze:Ja jestem za suplementacja. Np. wydam 300 zł na serię Body Octane i Clouta i pojadę na ustawce kolarskiej szybciej 0 1 minutę i pokonam kumpla z którym wygrywałem jak będę go pokonywał to nie mam na czole napisane że to np. body Octane czy clout a nie np. EPO . Wydajecie 400 zł na buty by biegać szybciej o 10 sek/km a dlaczego nei wydac 300 zł na suple by biegać 10 sek/min szybciej.

Tompoz
Powodzenia Tompoz-baw się dobrze z suplami...

pozdro
Obrazek

Run first, train later...
rwJasiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: <35'

Nieprzeczytany post

O ile wiem Tomopoz napisał o SUPLEMENTACJI a nie o środkach zabronionych. Cóż złego w suplementacji? Oczywiście mówimy tutaj o wzbogacaniu swojej racjonalnej diety (cokolwiek to znaczy) środkami ''chemicznymi". Ale czym są te środki "chemiczne"? To przecież nic innego jak dostarczanie organizmowi tych elementów co w pokarmie z tym, że w dużo większej ilości i czystej postaci. Moim zdaniem rozsądna suplementacja jest jak najbardziej pożądana. Sam po sobie czuję różnice pomiędzy bieganiem na "sucho" a bieganiem popartym suplami. Jeśli nie brakuje nam zdrowego rozsądku, biegamy na prawdę intensywnie i często, to dlaczego nie włączyć do naszej diety odpowiedniej suplementacji?
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

CríostóirSweeney pisze:

Tompoz
Powodzenia Tompoz-baw się dobrze z suplami...

pozdro
rozumiem że posiadasz bardzo duzę doświadczenie w stosowaniu supli w treningu wytryzmalościowym np. że masz pojęcie o wplywie wysokich dawek trójfosforanow sodu na moc generowana przez zawodnika podczas krótkich wysiłkow trwajacych do 10 min.

Reasumując moja wypowiedz masz blade kolego pojęcia. Ja mogę na ten temat np. z kolega F&F która zna sie na suplach i jej stosowal i jak widac po jego wypowiedziach jest przeciwny.......................... ale nie ztobą co uzywanie supli skonczył na izootniku.

Tompoz
Tompoz
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Już tak poza tematem, wejdźcie sobie na jakikolwiek sklep internetowy z kawą, czy dorwijcie jakąkolwiek ulotkę albo obejrzyjcie jakąkolwiek reklamę z kawą, same superlatywy, wszystko niesamowicie zdrowe, no jak by można to kawa stała by się jak i inne rzeczy które trzeba sprzedać bóstwem narodowym drugim chlebem. Marketing zajął się tym by ludzie widzieli właśnie same superlatywy, bo to trzeba sprzedać, liczy się zysk, zwiększanie tego zysku, tuszując przy tym negatywne działanie, powikłania które może spowodować u niektórych ludzi itp. itd. Powiem tak troszeczkę humorystycznie kiedyś marketing mógł być jednostką terenową do tuszowania spraw niewygodnych, obecnie może tylko wciskać kit bo na tym to polega. Konkluzja zawsze jest ta sama co za dużo to niezdrowo, kawa to przetworzona używka, a organizm nie lubi przetworzonych rzeczy.

pozdro
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

ten lisek luvak to szczwany jest, bo zagryza nieprzetworzoną kawę :oczko:
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hehe
adamk88
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam. Zachęcam do stosowania produktu Monavie. Pozytywnie wpływa na ogólny stan zdrowia. MonaVie™ jest pyszną kompozycją, składającą się z brazylijskiej jagody açai – jednego z najcenniejszych skarbów natury – oraz 18 innych niezwykle korzystnych dla zdrowia owoców. Wykorzystując filozofię Zbilansowanie – Zróżnicowanie – Umiar, ta zastrzeżona patentem formuła, oferuje cały szereg przeciwutleniaczy, jak polifenole oraz witaminę C, które pomagają chronić komórki przed uszkodzeniami oksydacyjnymi.
• Oferuje ochronę komórek przed szkodliwym działaniem wolnych rodników.
• Zawiera wiele składników odżywczych niezbędnych dla zdrowego stylu życia.
• Zaledwie 120 ml Monavie to ekwiwalent przeciwutleniaczy zawartych w 13 porcjach owoców i warzyw.
Wszelkie informacje pod adresem zdrowiezacai@gmail.com
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ