Za pomocą jakiego urządzenia obliczyć przebiegnięte km?
- neuropathic
- Wyga
- Życiówka na 10k: 48:25
- Życiówka w maratonie: 03:59:14
- Kontakt:
Witam jestem całkowitym amatorem biegania i początkującym potrafię na razie biec przez 1:30 min ale chciałbym wiedzieć na bieżąco ile kilometrów przebiegłem. Doradźcie coś proszę najlepiej najtańsze urządzenie
Tylko kilometry.
- kubako83
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Najtaniej wyjdzie kurwimetr + mapa. Możesz też poświęcić kilka sekund i skorzystać z forumowej szukajki lub rzucić okiem na niedawne posty w dziale techno.
Kuba -----> [url=http://www.kuba-pichci.pl]jesteś głodny? zjedz coś![/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15372]mój blog[/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=28&t=15605]skomentuj[/url]
- neuropathic
- Wyga
- Kontakt:
Pierwszy raz słyszę o takim urządzeniu. Trochę o tym poczytałem ale raczej chciałbym coś raczej z gps
Tylko kilometry.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: będzie 27.03.2011
- Kontakt:
Jeżeli nie potrzebujesz aptekarskiej dokładności to ja korzystałem na początku z wyznaczania tras na : http://www.endomondo.com/routeplanner/ . Tam zarejestruj się i jak pamiętasz którędy biegasz to się dowiesz ile przebiegłeś.
Jak ci przestanie to wystarczać a masz telefon z GPS to tak jak mój syn skorzystaj z niego plus program (nie pamiętam jak się nazywa ale jest ich kilka zależnie od systemu w telefonie) ja jak przestało mi wystarczać kupiłem sobie forerunera 305 i jestem bardzo zadowolony.
Jak ci przestanie to wystarczać a masz telefon z GPS to tak jak mój syn skorzystaj z niego plus program (nie pamiętam jak się nazywa ale jest ich kilka zależnie od systemu w telefonie) ja jak przestało mi wystarczać kupiłem sobie forerunera 305 i jestem bardzo zadowolony.
Ludzie dzielą się na tych, co kochają bieganie i tych, co jeszcze nie wiedzą, że kochają bieganie.
- neuropathic
- Wyga
- Kontakt:
col pisze:Jeżeli nie potrzebujesz aptekarskiej dokładności to ja korzystałem na początku z wyznaczania tras na : http://www.endomondo.com/routeplanner/ . Tam zarejestruj się i jak pamiętasz którędy biegasz to się dowiesz ile przebiegłeś.
jak zorganizowane jest w tym zegarku zasilanie? Czy można podmienić baterię(jakie napięcie ona posiada?) i czy jest tam może port ładowania mini usb (ładowarka jakie ma napięcie?). Jak zegarek się sprawuje? Dzięki z góry za informację.?
Tylko kilometry.
-
- Wyga
- Kontakt:
Zasilanie jest z akumulatora który po naładowaniu do pełna powinien wystarczyć na około 10 godzin. Ładowanie przez stację dokującą z portu USB (i to właśnie mini oczywiście kablem USB-na USB mini) z podłączonego kompa lub ładowarkę sieciową ale tym samym kablem USB czyli mając na uwadze standaryzację ładowanie w samochodzie przez ładowarkę taką jak do telefonu z gniazdem mini USB. Sprzęt super (jak dla mnie) zawsze wszystkie informacje pod ręką nie przeszkadza jak to powiem : ani deszcz ni słoneczna spiekota. Przez jakiś czas myślałem że nie ma w nim zegarka ale jest i on. Myślę że jak ktoś chce biegać już na zawsze i systematycznie monitorować swoje osiągnięcia to garmin 305 na pewno mu pomoże.
Ludzie dzielą się na tych, co kochają bieganie i tych, co jeszcze nie wiedzą, że kochają bieganie.
-
- Wyga
- Kontakt:
Z mojej wypowiedzi faktycznie jednoznacznie nie wynika że akumulator jest do wymiany jak padnie ale myślę że to nie jest niododnośc . Jeżeli chodzi o czas używania na tym samym akumulatorze zanim nie padnie jak zwykle zależy to pewnie od tego jak był używany myslę że jak wytrzyma 4 do 5 lat i potem znów za jakąś opłatą będzie działał kolejne 4-5 lat (w notebooku wymiana baterii też co 3-5 lat i nikt się nie załamuje) Ja mam 305, 7 miesięcy więc nic więcej o trwałości akumulatora napisac nie mogę. Ładowanie dla mnie jest wygodnym rozwiązaniem ładuję co 2- 3 dni niezależnie ile biegam tak na w razie co.
- neuropathic
- Wyga
- Kontakt:
A co sądzisz o Garmin Forerunner 205 czym jest gorszy od Twojego 305?
do pomocy w zobaczeniu róźnicy dodaje link z yt http://www.youtube.com/watch?v=G384jmNR_n0
do pomocy w zobaczeniu róźnicy dodaje link z yt http://www.youtube.com/watch?v=G384jmNR_n0
Tylko kilometry.
-
- Wyga
- Kontakt:
Wiesz co z tego co wyczytałem to najważniejsza różnica to brak obsługi sensora tętna, krokomierza i kadencji , a najbardziej będzie ci brakowało sensora piersiowego czyli funkcji pulsometru.
- neuropathic
- Wyga
- Kontakt:
mam fajny pulsometr jednak trzeba będzie dźwigać 2 zegarki ;/
Tylko kilometry.
-
- Wyga
- Kontakt:
Nie rozumiem wypowiedzi kolegi.neuropathic pisze:mam fajny pulsometr jednak trzeba będzie dźwigać 2 zegarki ;/
- neuropathic
- Wyga
- Kontakt:
Bo chciałbym zakupić garmina 205 i na pewno bym to już zrobił gdyby był z pulsometrem, pulsometr posiada tylko wersja 305 droższa o 300zł I zastanawiam się nad garminem 205 i moim pulsometrem który teraz mam aby używać jednocześnie tych dwóch urządzeń
Tylko kilometry.
-
- Wyga
- Kontakt:
Wtedy faktycznie pozostaje ci 205 plus pulsometr ale czy to ma sens ja bym poczekał nawet 2 -3 miesiące uzbierał sobie większą gotówkę i dokonał zakupu z którego będę zadowolony nie tylko dziś _ bo oszczędziłem parę złoty ale i jutro jak będę chciał wykorzystać pełne możliwości Garmina 305 i w lato nie paradować z pełny zestawem elektroniki . Ja tak jak pisałem w innym poście potraktowałem ( również ) zakup garmina jako psychiczną zachętę / brak możliwości wycofania (bo nie wypada, bo po co kupowałem) każdy podchodzi do sprawy indywidualnie ale chyba każdemu chodzi tylko lub mocno o ZADOWOLENIE - SZCZĘŚCIE uzyskane przy bieganiu. Pozdrawiam wszystkich szczęściarzy
i nie tylko.

- neuropathic
- Wyga
- Kontakt:
i można exportować trasę na google maps?
Tylko kilometry.