Ból z tyłu kolana

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
kotecek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam

Dzis pierwszy raz "pobieglam", mialam "biegac" wg planu 10-tygodniowego dostepnego na tej stronie. Pierwszy tydzien jest to bieg przez 2 min + marsz 4 min x 5, ale uznalam, ze 2 min biegu to troche za malo dla mnie, wiec dzis biegalam 3 min i 2 min marszowalam i tak 6 razy. Po tym wszystkim bylam zmeczona, ale "zdrowo". Niestety juz przy starcie zaczelo mnie bolec z tylu kolana, ale jak bieglam dalej to jakos zapomnialam o tym, chyba zlagodnial ten bol, nie wiem, bylam za bardzo zafascynowana tym biegiem...Teraz odpoczywam sobie w domu i znow ten bol, dosyc intensywny, przy chodzeniu, nigdzie nie promieniuje, ale co to jest? Mam isc z tym do lekarza?

Pozdrawiam

Marta
PKO
Awatar użytkownika
javai
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:49:29
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Pierwsza złota zasada (czasami niestety sam o niej zapominam) jak boli przestać trenować. Poczekać kilka dni.
To może być przeciążenie więc samo może przejść.
Jeżeli ból minie wznowić treningi, jeżeli ból powróci udać się do lekarza najlepiej dobrego sportowego.
Po co ja biegam?
Awatar użytkownika
Shoegazer91
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:39:30
Życiówka w maratonie: 03:21:34

Nieprzeczytany post

To może być zwykły ból mięśnia trójgłowego łydki. Pod kolanem są przyczepy tych mięśni. Mnie czasami tam boli, ból jakbym miał zakwasy. Zrób małą przerwy i jeśli to jest to, to w czasie przerwy się rozluzni.
10km: 00:39:30 (maj 2013
Półmaraton: 01:32:50 (lipiec 2013, trening)
Maraton : 03:21:34 (sierpień 2013)

Cele: maj 2015 10km <38min
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ