Miałem kiedyś okazję oglądać podrabiane adidasy i miały bardzo ładnie podrobione pudełka.
Tak więc to, że ktoś nie daje pudełek (jak Decathlon) nic nie znaczy, i to że daje też nic nie znaczy.
Temu się darzy, kto dobrze waży. Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Buty są oryginalne, ale bez pudełka i metek. W tamtym roku na targach w Krynicy rozmawiałem z chłopakami ze "sklepu biegacza" bo tez miałem obawy co do tych butów. Temat był im znany, mnie powiedzieli, że te buty firma Saucony przeznaczyła no profit dla ubogich (trzeci świat?), jakoś tak to zrozumiałem. Jak trafiły do Polski nie wiem, ale są tanie i osobiście b. dobrze mi się w nich biega.
A ja i w lato i w zimę biegam w Kalneji Ekiden 50. Najlepsze buty! I możecie się ze mnie śmiać. Jesteś student, więc tym bardziej nie daj się naciągnąć na droższe buty. Były takie badania, które wykazały, że biegacze używający tańszych butów odnoszą mniej kontuzji i jestem w stanie w to uwierzyć. Biegasz zbyt "wygodnie" i rozleniwiasz stopę/nogę. Kup tańsze buty, a będziesz z nich zadowolony, będzie Ci się dobrze biegało i zaoszczędzisz trochę kasy.
Wczoraj w Decathlonie w Warszawie widziałem New Balance 530 przecenione z 289 na 89, może warto sprawdzić czy będzie coś z tego modelu dobre na Ciebie. Co prawda nie wiem do końca co to za but, po za tym że do biegania.