Otarcia

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Duncan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mam takie problem: kupiłem saucony xodus, dopasowane w sklepie, normalnie nosze 44 albo 44,5 a te mam 46. Zaczeły się obtarcia stopy po wewnętrznej bocznej krawędzi stopy. Bo kilkuset kilometrach przestało mi obcierać prawą stope ale lewa jest otarta po każdym treningu. Czy da się coś z tym zrobić? Dodam że wyszło ze ta lewa stopa jest odrobinke krótsza, może to dlatego? Wcześniej biegałem w Hispalisach, rozmiar 44 i nie było żadnych problemów. Moze podklejać plastrem?
PKO
Damian1997
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 40 min

Nieprzeczytany post

Na przyszłość : nigdy nie kupuj o 2 rozmiary większe buty do biegania. Ubieraj jakieś grubsze skarpety albo podklej plastrem albo nowe buty.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: <40
Życiówka w maratonie: 3:27

Nieprzeczytany post

buty to temat szeroki dla biegacza i raczej przy kupnie kazdy z nas musi wiedziec czy sa ok.Napewno musisz okleic stope plastrem sredniej grubosci w aptekach sa rozne .Napewno musisz miec specjalne skarpetki [pewnie masz] grubsze .Jest tez metoda hartowania stop i nietylko np: glaskanie uciskanie klepanie mocne tarcie i tak dale pisze o tym na przyszlosc .Mozesz o tym pomyslec po zaleczeniu tej kontuzji,,pozdrawiam
Awatar użytkownika
krasnoludek6
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: <40
Życiówka w maratonie: 3:27

Nieprzeczytany post

acha juz wiem moja przynosi dlamnie zwykla masc z witamina A prosto z apteki i juz bo jest najtansza i skuteczna,,pozdrawiam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ