Witam.Mam 15 lat i dużo gram w piłkę nożna.Problem jest taki że gdy pojadę na hale i gram gdzieś 1h to po tym czasie już bolą mnie wszystkie kości.Nie wiem może stawy.Zazwyczaj gramy 2h a ja już po godzinie padam.Nie wiem jaki jest problem.Dodam że często łapie kontuzje.Czym jest to spowodowane? Jak już mówiłem mam 15 lat i 165 wzrostu.Musze przyznać że na boisku trawiastym po długim graniu też mnie boli.
Kostki,kości uda,miednica też zdarza się że kolana.
Pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedź. Ogólnie czuje się jak bym został pobity
Ja przez wakacje to latam za pilka jak pojebany, ale zawsze przed meczykiem nawet jak gram z paroma kumplami to robie sobie 400-800metrow rozgrzeweczki i cos tam sie rozciagne i zawsze bylo ok. Mam 16 lat i takich bolow nie mam, ale moze to temu ze jestem wyrosniety bo mam juz 177 wzrostu
"Cause sometimes you just feel tired.
You feel weak and when you feel weak you feel like you wanna just give up.
But you gotta search within you, you gotta find that inner strength" "Eminem" http://www.kris.etnografia.pl/
I tak się będę trzymał tego, że za dużo jak na taki wiek, chociaż ja takich bólów nie maiłem. Może to dlatego, ze ogromny wycisk miałem już od 2klasy podstawówki.
Teraz mam 15lat i 178cm:)
w tak mlodym wieku moga bolec tzw kosci ,ale raczej przyczyna jest inna.
Po pierwsze to spytaj trenera,co o tym mysli!
Sam mozesz zrobis dobra roagrzewka,jesli koledzy robia 10minut to ty rob 20 minut,,do daj do tego powazne rozciaganie.
przyczyn tego co napisales moze byc wiecej,polecam wizyte u ortopedy dla pewnosci,,pozdrawiam bedzie ok
sala to inny system obciazen ,szybkie zwroty starty zatrzymania ,,bardzo sa wysilone stawy,,
Aha .Gram w klubie,teraz skończył się sezon i gramy na hali i nawet jak się rozgrzewam i rozciągam to i tak wszystko boli.Może muszę się bardziej intensywnie rozciągać i rozgrzewać.Zapytam sie jeszcze trenera,lub nauczyciela wychowania fizycznego.A zazwyczaj daje sobie wycisk,lecz to dzieje się po meczu na trawiastym boisku ,ale nie aż tak mocno.
Pozdrawiam i dzięki za wszystkie odpowiedzi!