Decathlon
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
To i ja zapytam o opolski Decathlon - szczególnie w kierunku bielizny termoaktywnej.
[url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=19922]Mój blog biegowy[/url]
[url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=19926]Komentarze do bloga[/url]
[url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=19926]Komentarze do bloga[/url]
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
-
- Dyskutant
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
Najbardziej bolesne jest to, że w USA sugerowana przez Asics cena tych butów wynosi 85-90 USD !. Wcale nie należą do kategorii najdroższych butów czyli $$$. A przecena oznacza tam -33%, -50%.
Ostatnio zmieniony 06 sty 2011, 09:09 przez zoltar7, łącznie zmieniany 1 raz.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
- ja_arek
- Wyga
Hm, a ja mam zagwozdkę teraz. Zrobiłem w nich pierwszy trening (10km) i mam mieszane uczucia. Mam wrażenie, że są zbyt płytkie na pięcie i ma ona luz, a przynajmniej jest słabo trzymana. A lewy but prawie mnie odcisnął w kostce przy duzym palcu. z boku.
Zastanawiam sie teraz czy jeszcze raz w nich pobiec czy raczej zrobić zwrot w Decathlonie. Obawiam się, że but, który od razu nie pasował nigdy się nie uleży idealnie. Jednocześnie jeżeli w nich pobiegnę jeszcze raz czy dwa to obawiam sie, że powiedzą iź były używane i zwrotu nie przyjmą. jak to jest z tymi dwoma tygodniami na zwrot?
Zastanawiam sie teraz czy jeszcze raz w nich pobiec czy raczej zrobić zwrot w Decathlonie. Obawiam się, że but, który od razu nie pasował nigdy się nie uleży idealnie. Jednocześnie jeżeli w nich pobiegnę jeszcze raz czy dwa to obawiam sie, że powiedzą iź były używane i zwrotu nie przyjmą. jak to jest z tymi dwoma tygodniami na zwrot?
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
jarek skoro uciska cię lewy but przy dużym paluchu... to jak nic kupiłeś za małe buty. Większość ludzi ma lewą stopę trochę większą... przyznam się, że ja też kupiłem w Decathlonie Mizuno za małe, ale pochodziłem w nich po mieszkaniu i wymieniłem na numer większe. Podobno większość ludzi (mało doświadczonych z kupowaniem butów do biegania) ma tendencję do kupowania za małych.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
- Bawareczka
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 59'47''
a buty do biegania powinny byc za duze
- ja_arek
- Wyga
Problem w tym, że mam też Asic Gel Oberon4, w których przebiegałem już ponad 500km, dokładnie w tym samym rozmiarze i od początku było wszystko ok (nie licząc odcisków na czole środkowych palców)
Zresztą mierzłem też o numer mniejsze i większe więc jestem pewien, że numer dobrałem dobrze. Zresztą ten ucisk jest na boku buta na tej kości "z której duży palec wyrasta"
a dokładnie na jej boku. raczej to ma związek z szerokością buta.

Zresztą mierzłem też o numer mniejsze i większe więc jestem pewien, że numer dobrałem dobrze. Zresztą ten ucisk jest na boku buta na tej kości "z której duży palec wyrasta"

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:59
- Życiówka w maratonie: 2:38:40
- Kontakt:
Z Asicsami z wyprzedaży w Decathlonie też miałem problem. Kupiłem GelStratusy4 za 250 przecenione z 380 i już pominę fakt że za 4.wizytą w sklepie (zamawiałem bo nie mieli) dostałem właściwe modelowo, rozmiarowo i z wyglądu sprawną parę, ale przez pierwsze 150km miałem problem z bolącą malutką kosteczką w stopie pod lewą kostką. Gdy ból stawał się nie do zniesienia przesiadałem się na stare NB, ale z czasem Asicsy się wyrobiły i już jest ok. Może z Twoimi będzie podobnie.