Witam,
Jestem początkującym biegaczem i przymierzam się do zakupu pulsometru. Czy ktoś z Was miał styczność z tym pulsometrem i może mi doradzić czy warto jest w niego zainwestować? Mogę wydać na pulsometr ok 150zł więc nie jest to za duża kwota. Szczerze mówiąc w biorę pod uwagę dwa pulsometry:
Sigmą Onyx Classic i Sigma PC 15.
O tym drugim czytałem recenzję, że gubi zasięg itp. natomiast o pierwszym w zasadzie nie znalazłem nic, dlatego proszę o pomoc.
Sigma Onyx Classic
- pixos
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:42
- Życiówka w maratonie: 3:58
Nie wiem, czy Ci to pomoże, ale tutaj: http://www.sigmasport.com/de/produkte/p ... r/?flash=1 znajdziesz oba modele. po kliknięciu w wybrany model a potem w produktdemo będziesz miał cos jakby "symulator" pulsometru. można pochodzic po menu, zobaczyć, jak działa, itp. Pobaw sie, może Ci to ułatwi wybór.
pozdrawiam
edit: patrząc tak na szybko, to Onyx ma nad PC15 jedna poważna przewagę, tzn kodowaną transmisję. Co do reszty niech wypowiedzą się użytkownicy
pozdrawiam
edit: patrząc tak na szybko, to Onyx ma nad PC15 jedna poważna przewagę, tzn kodowaną transmisję. Co do reszty niech wypowiedzą się użytkownicy
- smopi
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Stoper da się włączyć (jest w menu "Time") tyle, że bez opaski po 5 minutach wyświetlacz sam przechodzi w tryb pokazywania aktualnej godziny i daty. Co prawda stoper "w tle" nadal mierzy czas ale trzeba znowu powciskać guziki żeby go zobaczyć. Nie muszę tłumaczyć, że podczas biegu nie jest to wygodne.meszka pisze:od siebie dodam, że w PC15 nie działają funkcje treningowe gdy nie ma odczytu z opaski.
Np nie pobiegasz z samym stoperem.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
i jak się sprawuje ? Bo równiez rozważam zakup tego modelu