Asics GEL-TRAIL ATTACK WR - jako buty na zimę opinie

piotrd54
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

Chodzi mi o buty na śnieżną zimę. Biegam długie dystanse, głównie po chodnikach, asfalcie, ale na obrzeżach miasta i teraz wiele z tych tras jest, przynajmniej częściowo zaśnieżonych. Trzeba się liczyć z błotem po roztopach i śliską nawierzchnią. Wybrałem wstępnie Asics GEL-TRAIL ATTACK WR - proszę o opinię - chętnie użytkowników. Sprawdzą się?

Piotr
PKO
zaba30
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Biegałem w tych butach rok czasu,ale poza zimą,to WR znaczy,ze słabo przepuszczają wode,a nie,że są nieprzemakalne.Biegam w zimie po stadionie,albo po chodniku.Jeśli chodnik jest odśnieżony to są ok(ale to chyba w większosci butów,można biegać).Jak biegałem po nieodśnieżanym stadionie,to przemakały.
W tej chwili używam takich starych salomonów,chociaż jest to model przeznaczony do hikingu-trekkingu.
Tak poza zimą to fajne buty,biegałem w nich po lesie,piasek,korzenie,błoto.W porównaniu z obecnymi(Salomony Wings)miały bardziej miękką podeszwę,i mogłem czuć podłoże,bardziej mi pasowały jeśli chodzi o to.
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

Adidas Trediac GTX do kupienia w Intersport za ok. 250 zł.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Awatar użytkownika
henry1125
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45.41

Nieprzeczytany post

Też polecam te adidasy. Na początku ciężko się przyzwyczaic do twardej podeszwy,ale na śniegu i w lesie tego tak nie czuc , a na takie nawierzchnie są przeznaczone.
Run Forrest, RUN!!
piotrd54
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki za opinie i sugestie. Zdecydowałem się na te adidasy ze względu na goretex i podobną cenę. Wczoraj wypróbowane - doskonale trzymają stopę, lekkie i dobrze oddychające. Faktycznie twarda podeszwa, ale na dystansie 10 m nie powodowała nadmiernego dyskomfortu.

Dzięki raz jeszcze!

Piotr
Awatar użytkownika
henry1125
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45.41

Nieprzeczytany post

Po 10 metrach, to i na boso będzie dobrze :oczko:
A tak serio to z czasem jest coraz lepiej, ja już w ogóle nie zwracam uwagi, ze są tak twarde.
Pozdro!
Run Forrest, RUN!!
Awatar użytkownika
nimrek3
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jakiś czas temu spotkałem gościa, podczas tych pierwszych śniegów w Krakowie. Zamieniliśmy kilka słów i z tego co pamiętam miał właśnie ten model, nie wypowiadał się jakoś negatywnie. Zobaczysz sam jak to będzie z czasem, ale czytając jeszcze komentarze na innych stronach stwierdzam iż trafnie wybrałeś.
Running - my way of life.
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ