Teksty przechodniów podczas biegu

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Hubert0501
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

zoltar7 pisze:
LadyE pisze: poza tym znowu sie mnie o droge pytali :niewiem:
No to jest chyba najgorsze... czy te ludzie :oczko: nie rozumieją, że wytrącają biegacza z rytmu :grr:
Tym bardziej jeśli ma się słuchawki na uszach, czapkę na głowie i rękawiczki (trudno zdjąć/założyć słuchawki). Do tego człowiek marznie. Dzisiaj jeden koleś się na tym przejechał. Pytał się o najbliższy przystanek autobusu. Odpowiedziałem, że musi się wrócić (w stronę przeciwną do kierunku jazdy autobusu, którego szukał) jakieś 500m. Po odbiegnięciu na jakieś 200 m zorientowałem się, że w drugą stronę był przystanek tego autobusu. Nie to, że w kierunku jazdy to jeszcze jakieś 100m od miejsca, w którym się pytał. Ma nauczkę, może następnym razem zaczepi osobę, która będzie miała czas na przemyślenie sprawy :)

Chciałbym zobaczyć jego reakcje, jak podczas jazdy autobusem zorientował się, że przystanek miał tyle bliżej i nie musiał się wracać :)

Poza tym zgadzam się z tampozem. Może "fajne cycki" to niezbyt wyszukany komplement, ale kobiecie i tak powinno się zrobić miło nawet jeśli uznała faceta za buraka.
New Balance but biegowy
maciej65
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Płuca się odmrożą he he he.
Starszy facet do mnie w sobotę, koło południa, mniej więcej -2 stopnie, zero wiatru, świecące słoneczko :)
Paw3l
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Na stałej trasie biegam sobie, pan mieszkający tam wraca do domu i gdy go mijam pyta:
- Dzisiaj sam?
:D

Tydzień temu gdy ścigałem się z panem który jechał na rowerze, nawiązałem z nim bardzo ciekawą rozmowę i gadaliśmy o młodzieży, o bieganiu i dziewczynach :D On też kiedyś biegał
Pozdro, Paw3ł :)

Obrazek
Mardok
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39 min

Nieprzeczytany post

W zeszłym roku, na wakacjach, odbyłem rozmowę z pewnym starszym panem.
Biegnę po asfalcie, jakiś 14, albo 15 kilometr, wyprzedam pana na rowerku, który krzyknął za mną:
'-Ja rowerem nie mogę, a ty mnie tu biegiem wyprzedzasz...
- młody jestem, to wyszaleć się muszę!
- To idź się jutro pomódl, za zdrowie. I sukcesów życzę!'

No i nie aż tak dawno, dziewczyna mojego brata, jak zobaczyła, że wybiegam z zaśnieżonego lasu.
- Boże, on jest głupi jak Dziądziu*

*znajomy biegacz, wielokrotny maratończyk ;]
Obrazek
Paw3l
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dzisiaj zaczynam bieg. Ale po chwili zaczyna mnie boleć kolano, więc sprawdzam co tam się dzieje, a że byłem przy dużej ogrodzonej firmie z groźnymi psami - to te na mnie ciągle szczekały. Idę trochę dalej sprawdzając ciągle kolano, a jakiś pan do mnie: 1.Cześć! Czemu drażnisz te psy? Ja taki zdziwiony się na niego patrze dużymi oczami i 2. Same na mnie szczekają. A facet mówi mi żebym poszedł za nim to mi pokaże że nie są groźne. Podchodzi do ogrodzenia i głaszcze te psy i mi pokazuje :D Ale powiedział żebym ja jednak nie dotykał ich bo mnie nie lubią. Na koniec się pożegnaliśmy :D
Pozdro, Paw3ł :)

Obrazek
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

biegnę sobie, -10, śnieżyca, pod górkę w grząskim śniegu, z góry idzie grupka młodzieży, opatuleni po same nosy, nagle jedna dziewczyna gdy ich mijałem , k...wa, że mu się tak chce ...
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

piter82 pisze:biegnę sobie, -10, śnieżyca, pod górkę w grząskim śniegu
Powiedzmy sobie wielką PRAWDĘ 'Normalni' ludzie tego nie robią :bum:
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ale my kochamy nasz zboczenie, prawda?

Moja żona przed chwilą wyszła biegać w śnieżycy po ciemku, jak wróci to moja kolej :hahaha:
Hop hop hop przez zaspy, im głębsze tym przyjemniej!
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
tosiek
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 04:23:58

Nieprzeczytany post

Około godz. 20-tej, ciemno, zaspy, mróz. Po drugiej stronie ulicy idzie dwóch młodzieńców nieco podpitych. Jeden z nich woła:
- Przepraszam! Nie masz jednego papierosa! - trochę mnie to zdziwiło, przecież ja biegam (w domyśle nie palę).
- Nie, nie mam - odpowiedziałem i pobiegłem dalej. Za plecami usłyszałem tylko:
- A to przepraszam

Jaka kulturalna ta dzisiejsza młodzież. Przecież mógł powiedzieć: "Jak to ku... nie masz" :hejhej:
Obrazek
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

tosiek pisze: - Przepraszam! Nie masz jednego papierosa! - trochę mnie to zdziwiło, przecież ja biegam (w domyśle nie palę).
znam takich co biegają i palą :-)
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
Awatar użytkownika
mszary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja w poniedziałek tak miałem - biegałem w -10 i śniezycy prosto w twarz a para prowadziła psa i jak przebiegłem obok nich dwa razy (okrążenie) - zaczęli bić brawo - ja "urosłem" :hej: ale przez pogode przyspieszyć nie miałem już siły :hej:
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jakis tydzien temu na moj widok starsza Pani zaczela krzyczec "Bawo! Brawo!"
pare dni temu ekipa naprawiajaca cos tam przy slupie "Pies z Pania wyszedl na spacer czy kogos Pani szuka?"
dzis sasiad wskazujac na moja suczke "z takim pociagiem pewnie swietnie sie biega" :)
Aniad1312
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Biegnę dzisiaj, twarz już zaczyna być oszroniona...Przed dom wychodzi jakiś pan i mówi: "Podziwiam panią". Ale mi było miło :)
Takie trochę offtopic teraz...Jak biegnę w mroźne poranki, ludzie jadą do pracy, to aż samej śmiać mi się chce, jak sobie pomyślę, co niektórzy z nich myślą na mój widok :hahaha:
Awatar użytkownika
Adam Ko.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:15
Życiówka w maratonie: 3:58:51
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Aniad, podejrzewam, że większość osób sądzi, że właśnie spotkało cyborga, bo przecież bieganie jest pioruńsko ciężkie, a bieganie zimą to już graniczy z niemożliwością i samobójstwem.
Gorąca prośba o pomoc w badaniu do pracy magisterskiej. Tematyka biegowa: viewtopic.php?f=1&t=37461

Blog treningowy
Obrazek
Aniad1312
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zinow pisze:Aniad, podejrzewam, że większość osób sądzi, że właśnie spotkało cyborga, bo przecież bieganie jest pioruńsko ciężkie, a bieganie zimą to już graniczy z niemożliwością i samobójstwem.
:) Niestety, nie wypada mi tu napisać o dwóch słowach, które - przypuszczam - są wypowiadane na widok biegających w mrozie. Co ja mówię -na widok biegających w ogóle :hahaha:
Ale muszę też przyznać, że osobiście spotykam się raczej z miłymi komentarzami - zwłaszcza od panów :oczko:
ODPOWIEDZ