Stoor - odzież termoaktywna
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Pozwolę sobie dopisać się do wątku.
W zeszłym roku, zachęcony pozytywnymi opiniami na forach, na próbę kupiłem po jednej parze bokserek Stoor (jedną Bioline, drugą Proathlete) i slipki (Proathlete)
W Proathlete szwy w "kroku" puściły po pierwszym bieganiu - zresztą po oględzinach bielizny po dostawie widać było że nie mają prawa one długo pożyć.
Bioline sprawiają wrażenie solidniejszych i trzymają się do dzisiaj. Nie powiem jednak, że są zbyt często używane - powód? mam wrażenie że rozmiarówka jest nieco zaniżona, kupiłem zgodnie z tabelką (co zresztą pokrywało się z rozmiarem bielizny jaki kupuje zawsze) i majtasy nieco mnie uwierają i lekko, że tak to obrazowo określę, wrzynają się w tyłek.
Slipki także jeszcze żyją i także są jakieś maławe.
Generalnie zakup uważam za chybiony (70 zl poszło w piach) a odsyłać mi się nie chciało. Żeby przechylić szalę goryczy skandalicznie długo musiałem czekać na przesyłkę. Jeśli jednak zdecyduje się jeszcze raz zaryzykować to na pewno nie wezmę proathlete.
W zeszłym roku, zachęcony pozytywnymi opiniami na forach, na próbę kupiłem po jednej parze bokserek Stoor (jedną Bioline, drugą Proathlete) i slipki (Proathlete)
W Proathlete szwy w "kroku" puściły po pierwszym bieganiu - zresztą po oględzinach bielizny po dostawie widać było że nie mają prawa one długo pożyć.
Bioline sprawiają wrażenie solidniejszych i trzymają się do dzisiaj. Nie powiem jednak, że są zbyt często używane - powód? mam wrażenie że rozmiarówka jest nieco zaniżona, kupiłem zgodnie z tabelką (co zresztą pokrywało się z rozmiarem bielizny jaki kupuje zawsze) i majtasy nieco mnie uwierają i lekko, że tak to obrazowo określę, wrzynają się w tyłek.
Slipki także jeszcze żyją i także są jakieś maławe.
Generalnie zakup uważam za chybiony (70 zl poszło w piach) a odsyłać mi się nie chciało. Żeby przechylić szalę goryczy skandalicznie długo musiałem czekać na przesyłkę. Jeśli jednak zdecyduje się jeszcze raz zaryzykować to na pewno nie wezmę proathlete.
-
- Stary Wyga
A mi się wydaje, że już ten post gdzieś widziałem 
http://biegajznami.pl/forum/viewtopic.php?t=33637
takie badania rynku

http://biegajznami.pl/forum/viewtopic.php?t=33637
takie badania rynku
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ten post masz również na xtri.pl
maratonypolskie.pl
forumszosowe
bikeboard
i Bóg wie gdzie jeszcze
maratonypolskie.pl
forumszosowe
bikeboard
i Bóg wie gdzie jeszcze

- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
To miłe, tylko tyle, że ja bym wolał aby jakość szycia była taka jak ciuchów konkurencji i abym nie musiał nic odsyłać (ganiać na pocztę, stać w kolejce i jeszcze za przesyłkę poleconą płacić co najmniej 4,5 zł), szczególnie w okresie kiedy akurat jest mi potrzebna.gudos pisze:Odpowiem za producenta - wszelkie reklamację np. prujące się szwy można zgłaszać np. mailowo i po uzgodnieniu oraz odesłaniu "felernego kompletu" otrzymać nowy.

Faktem jest, że obsługa jest miła, ja jak kupowałem bokserki u nich to zamówiłem dwie sztuki w dwóch kolorach... dostałem w jednym. Ostatecznie machnąłem na to ręką, bo w sumie żadna różnica... a tu po ok. tygodniu ktoś ze stoora do mnie zadzwonił z przeprosinami (połapali się sami, że się pomylili)... to akurat było miłe.

Gdyby jeszcze się te ich ciuszki nie pruły... to w ogóle byłoby suuuuuuuper.

Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
- Gife
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
To mnie spokojnie odwiedliście od zakupów 

Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
-
- Rozgrzewający Się
Szanowni uczestnicy forum!
Jako przedstawiciel marki, o której Państwo wyrażacie swoje opinie, chciałbym serdecznie podziękować wszystkim, którzy znaleźli chwilę czasu i wypowiedzieli się na temat produkowanej przez naszą firmę bielizny. Państwa Opinie są dla nas bardzo ważne w planowaniu i kontroli produkcji.
Bielizna z serii ProArhlete jest najtańszym produktem w naszej ofercie. Cena detaliczna bokserek i slipów z tej serii nie przekraczała 20 zł. Niemniej jednak nie usprawiedliwia to faktu że być może właśnie w tej serii produktów pojawiły się wady techniczne. Dlatego też na podstawie Państwa opinii, zostały wycofane z produkcji i sprzedaży slipy ProAthlete. Nowa wersja tego produktu będzie wykonana z dzianiny Tactel, która lepiej spełni swoje zadanie.
Ponadto, odzież z tej serii do tej pory, ze względu na bardzo korzystny stosunek ceny zakupu do właściwości użytkowych, cieszyła się dużą popularnością kupujących. Dlatego też trudno obiektywnie odpowiedzieć na zarzuty uczestników forum o puszczających szwach w zakupionej bieliźnie, gdyż reklamacje spowodowane taką przyczyną zdarzały się sporadycznie. Tym bardziej jest nam przykro, że otrzymali Państwo wadliwe sztuki naszych wyrobów. Przyjmujemy oczywiście krytykę, a na niedociągnięcia wskazane w postach, zwrócimy baczną uwagę, eliminując je w procesie produkcji.
Dla uczestnika forum, który uważa, że kupując bokserki i slipy z tej serii wyrzucił pieniądze w piach, gwarantujemy zwrot kosztów zakupu razem z kosztami dostawy. Jedynym warunkiem jest przesłanie przez tego użytkownika na niżej podany adres mailowy, nr rachunku bankowego oraz informacji umożliwiających identyfikację transakcji.
Aby ułatwić Państwu załatwienie przez naszą firmę uzasadnionych reklamacji podaję adres poczty bezpośrednio do mnie: kmajka@poczta.onet.pl lub stoor@op.pl . Odbiór od Państwa bielizny, która faktycznie posiada istotne wady w wykonaniu będzie odbywał się na nasz koszt i za pośrednictwem firmy kurierskiej, z którą współpracujemy, po uzgodnieniu dogodnego dla Państwa terminu i miejsca odebrania przesyłki. Dodatkowo chciałbym Państwa poinformować, ze zgodnie z obowiązującymi przepisami kupujący ma prawo w terminie 10 dni od daty nabycia produktu do odstąpienia od zawartej umowy kupna, a sprzedający ma obowiązek zwrócić kupującemu poniesione przez niego koszty związane z zakupem produktu.
Na zakończenie mała uwaga. Jak zauważyła część uczestników forum, niektóre negatywne opinie o identycznej treści, są zamieszczane również na innych forach związanych z aktywnym stylem życia. Mamy nadzieje że są to autentyczne opinie niezadowolonych, aczkolwiek wymagających klientów, a nie działanie o cechach nieuczciwej konkurencji.
Z pozdrowieniami:
Krzysztof Majka
www.stoor.pl
Jako przedstawiciel marki, o której Państwo wyrażacie swoje opinie, chciałbym serdecznie podziękować wszystkim, którzy znaleźli chwilę czasu i wypowiedzieli się na temat produkowanej przez naszą firmę bielizny. Państwa Opinie są dla nas bardzo ważne w planowaniu i kontroli produkcji.
Bielizna z serii ProArhlete jest najtańszym produktem w naszej ofercie. Cena detaliczna bokserek i slipów z tej serii nie przekraczała 20 zł. Niemniej jednak nie usprawiedliwia to faktu że być może właśnie w tej serii produktów pojawiły się wady techniczne. Dlatego też na podstawie Państwa opinii, zostały wycofane z produkcji i sprzedaży slipy ProAthlete. Nowa wersja tego produktu będzie wykonana z dzianiny Tactel, która lepiej spełni swoje zadanie.
Ponadto, odzież z tej serii do tej pory, ze względu na bardzo korzystny stosunek ceny zakupu do właściwości użytkowych, cieszyła się dużą popularnością kupujących. Dlatego też trudno obiektywnie odpowiedzieć na zarzuty uczestników forum o puszczających szwach w zakupionej bieliźnie, gdyż reklamacje spowodowane taką przyczyną zdarzały się sporadycznie. Tym bardziej jest nam przykro, że otrzymali Państwo wadliwe sztuki naszych wyrobów. Przyjmujemy oczywiście krytykę, a na niedociągnięcia wskazane w postach, zwrócimy baczną uwagę, eliminując je w procesie produkcji.
Dla uczestnika forum, który uważa, że kupując bokserki i slipy z tej serii wyrzucił pieniądze w piach, gwarantujemy zwrot kosztów zakupu razem z kosztami dostawy. Jedynym warunkiem jest przesłanie przez tego użytkownika na niżej podany adres mailowy, nr rachunku bankowego oraz informacji umożliwiających identyfikację transakcji.
Aby ułatwić Państwu załatwienie przez naszą firmę uzasadnionych reklamacji podaję adres poczty bezpośrednio do mnie: kmajka@poczta.onet.pl lub stoor@op.pl . Odbiór od Państwa bielizny, która faktycznie posiada istotne wady w wykonaniu będzie odbywał się na nasz koszt i za pośrednictwem firmy kurierskiej, z którą współpracujemy, po uzgodnieniu dogodnego dla Państwa terminu i miejsca odebrania przesyłki. Dodatkowo chciałbym Państwa poinformować, ze zgodnie z obowiązującymi przepisami kupujący ma prawo w terminie 10 dni od daty nabycia produktu do odstąpienia od zawartej umowy kupna, a sprzedający ma obowiązek zwrócić kupującemu poniesione przez niego koszty związane z zakupem produktu.
Na zakończenie mała uwaga. Jak zauważyła część uczestników forum, niektóre negatywne opinie o identycznej treści, są zamieszczane również na innych forach związanych z aktywnym stylem życia. Mamy nadzieje że są to autentyczne opinie niezadowolonych, aczkolwiek wymagających klientów, a nie działanie o cechach nieuczciwej konkurencji.
Z pozdrowieniami:
Krzysztof Majka
www.stoor.pl
-
- Wyga
- Kontakt:
No to mnie akurat przekonali tym postem, jeśli w przypadku reklamacji pokrywają koszty dostawy to nie mam nic do stracenia:) A cena jest jednak kusząca...
Mój Blog http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=20676
Komentarze do bloga http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=20680
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Czym się różni BioLine od ProAthlete? Bo niby 30 zł na komplecie to prawie co nic, ale bym miał na rękawiczki :D
[url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=19922]Mój blog biegowy[/url]
[url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=19926]Komentarze do bloga[/url]
[url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=19926]Komentarze do bloga[/url]
-
- Wyga
- Kontakt:
Z tego co wyczytałem na stronie to ta BioLine ma srebrną nitkę, która niby zapobiega rozwojowi bakterii i przykremu zapachowi, ProAthlete z dzianiny AthleNET™ a BioLine MERYL SKINLIFE. Ja sam zamówiłem wczoraj ten komplet ProAthlete to podziele się opinią na jego temat jak tylko przyjdzie i wykonam jakiś trening, myślę, że to będzie w piątek. Ja ogólnie nie potrzebowałem jakiegoś super pro zestawu, tylko najprostszej bielizny termoaktywnej, abym mógł ją wkładać pod dres przy temperaturach poniżej 0.
Mój Blog http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=20676
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
Racoviak ale akurat materiały stosowane przez stoora są mają bardzo dobre właściwości, gdyby naszyć na nie logo znanego amerykańskiego producenta
kosztowałyby pewnie ze 4-5 razy drożej. Zobaczysz jak dobrze dobierzesz rozmiar, to będziesz zadowolony.

Temu się darzy, kto dobrze waży.
-
- Rozgrzewający Się
Ja biegam w ANDER ARMOUR od paru miesięcy i mogę polecić to w ciemno kazdemu ... jest the best... ale ostatnio zaciekaiło mnie MIZUNO breath thermo .... znacie ten temat może ?
-
- Rozgrzewający Się
Ja polecam Under Armour, świetna jakość materiału, dobrze przepuszcza powietrze i reguluje temperaturę. Ciało nie poci się tak bardzo w niej, skóra jest dobrze dotleniona. Można je dostać na fa-pol.pl