Garmin FORERUNNER 60 HR/FP - garść informacji

Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

barte pisze: proponuje chwile zaczekac bo Adam Klein wczoraj napisal cyt. "Chyba znalazłem fajną alternatywę dla 60-ki, mam dzisiaj dostać, jak najszybciej postaram się ją opisać".

sam jestem bardzo ciekawy co to moze byc :)
Wycofuję się. :)
Znalazłem "biegowy" zegarek ale okazało się, że biegowy to on ma tylko w nazwie. Nawet "lapu" nie można złapać. Ale jest fajnie umiejscowiony czujnik inercyjny - razem z pulsometrem na klatce piersiowej.
http://www.sigmasport.com/en/produkte/p ... kt=details
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:
barte pisze: proponuje chwile zaczekac bo Adam Klein wczoraj napisal cyt. "Chyba znalazłem fajną alternatywę dla 60-ki, mam dzisiaj dostać, jak najszybciej postaram się ją opisać".

sam jestem bardzo ciekawy co to moze byc :)
Wycofuję się. :)
Znalazłem "biegowy" zegarek ale okazało się, że biegowy to on ma tylko w nazwie. Nawet "lapu" nie można złapać. Ale jest fajnie umiejscowiony czujnik inercyjny - razem z pulsometrem na klatce piersiowej.
http://www.sigmasport.com/en/produkte/p ... kt=details
A narobiłeś smaka :)
Awatar użytkownika
pixos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:42
Życiówka w maratonie: 3:58

Nieprzeczytany post

No to faktycznie niezła wtopa ze strony sigmy. A w sumie do tej pory robili nienajgorsze zegarki. Patrzyłem wcześniej na ten model, ale dla mnie poważną wadą był brak mozliwości zrzucenia danych na PC. Nawet nie sprawdzałem, czy można łapać lapy, bo wydawało mi się to oczywiste. A więc zostajemy przy FR60.
stepow
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

FP to świetna rzecz, dzięki niemu masz tempo, przebiegnięty dystans, FR60 sam łapie (domyślnie) międzyczasy co kilometr). Wszystko dzieje się automatycznie - możesz skoncentrować się na treningu.
Dla mnie rewelacja.

Pozdrawiam,
Marek, Wrocław
http://www.stepow.net/
bba
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Dzięki pixos, stepow . Zamówiony.
boodzik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

stepow pisze:FP to świetna rzecz, dzięki niemu masz tempo, przebiegnięty dystans, FR60 sam łapie (domyślnie) międzyczasy co kilometr). Wszystko dzieje się automatycznie - możesz skoncentrować się na treningu.
Dla mnie rewelacja.

Pozdrawiam,
Dodam tylko, że łapanie miedzyczasów mozna ustawić na dowolne odcinki albo też oczywiście wyłączyć i przejść na manual.
Awatar użytkownika
CríostóirSweeney
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 03:56:13

Nieprzeczytany post

Raul7 gdybyś nie chwalił tak FR60 to nie zwróciłbym na niego uwagi, a teraz już od ponad tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem. Jestem zadowolony z zakupu chociaż nie zdążyłem jeszcze skalibrować sprzętu. Biegam w najczach i fp trzymam w sockecie i nie mam na szczęście żadnego problemu z sygnałem. Chociaż podczas pierwszego biegu z zegarkiem byłem rozczarowany bo zaparował. Ale skontaktowałem się z Garminem i powiedziano mi że sam "odparuje" po jakimś czasie i się tak stało. Jak na tą cenę sprzęt znakomity:):):) hula aż miło...

pozdro
Obrazek

Run first, train later...
Awatar użytkownika
forrest_mk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

z tym parowanie trzeba uważać, lepiej sprawdź ułożenie uszczelki pod tylną pokrywą
mój też parował ale nic sobie z tego nie robiłem do momentu kiedy na treningu złapał mnie deszcz, zegarek całkiem zamókł i na wyswietlaczu podświetlały sie tylko 4 pionowe kreski, po dokładnym wysuszeniu działa bez zarzutu ale na wszelki wypadek wzmocniłem uszczelkę:)
Awatar użytkownika
CríostóirSweeney
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 03:56:13

Nieprzeczytany post

forrest_mk pisze:z tym parowanie trzeba uważać, lepiej sprawdź ułożenie uszczelki pod tylną pokrywą
mój też parował ale nic sobie z tego nie robiłem do momentu kiedy na treningu złapał mnie deszcz, zegarek całkiem zamókł i na wyswietlaczu podświetlały sie tylko 4 pionowe kreski, po dokładnym wysuszeniu działa bez zarzutu ale na wszelki wypadek wzmocniłem uszczelkę:)
W sumie to po każdym treningu kąpię się z nim i jak na razie nic poważniejszego się nie dzieje... Pożyjemy zobaczymy:) Ale dzięki za radę.

pozdro
Obrazek

Run first, train later...
Maurice
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:59
Życiówka w maratonie: 2:38:40
Kontakt:

Nieprzeczytany post

a u mnie cały czas problemy ze sparowaniem, żadne podginanie styków w FP nie pomaga...

czy w przypadku słabej baterii wyświetli się stosowny komunikat?
bba
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Jeżeli sparowałeś nadajnik HR to najprościej zamienić baterie w FP i HR żeby sprawdzić czy to jest problemem. W instrukcji piszą, że podczas parowania akcesoria powinny wysyłać sygnały. Czyli czujnik HR powinien być założony a FP możesz potrząsać żeby zasymulować bieg.
Awatar użytkownika
forrest_mk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

jeśli bateria jest słaba to co jakiś czas na zegarku jest komunikat w stylu "HR Power Low" i do tego jest sygnał dźwiękowy, nie da sie przeoczyć tego komunikatu

jak kupiłem mojego FR60 to po 2 tygodniach bateria w czujniku HR wykipiała.... czujnik był do wyrzucenia ale co ciekawe wystarczyło zadzwonić do serwisu Garmina, opisałem im to co sie stało a oni przysłali mi nowy czujnik HR:)

serwis jest w anglii ale mają polskich konsultantów, tylko trzeba miec sporo cierpliwosci zeby sie do nich dodzwonic albo szczescia;p
Maurice
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:59
Życiówka w maratonie: 2:38:40
Kontakt:

Nieprzeczytany post

bba pisze:Jeżeli sparowałeś nadajnik HR to najprościej zamienić baterie w FP i HR żeby sprawdzić czy to jest problemem. W instrukcji piszą, że podczas parowania akcesoria powinny wysyłać sygnały. Czyli czujnik HR powinien być założony a FP możesz potrząsać żeby zasymulować bieg.
bingo, do tej pory tylko poruszałem FP przy próbie sparowania
shake shake shake - i się sparowało, bez otwierania pluskwy :spoko:
mirek77
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czy footpad z FR 50 będzie działał też z FR 60? Ktoś to sprawdził?
Jacek203
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja też nabyłem 60tke. Puki co zero problemów. Zegarek zanajduje akcesoria w 3 sekundy. Wszystko dziala jak należy. Nie mam narazie warunków żeby konkretnie sprzęt skalibrować ale porównując dane z mapmyrun różnice sa minimalne, dla mnie do zaakceptowania.
Ars longa, vita brevis.
ODPOWIEDZ