Buty dla początkującego - 50-100 zł max.

Neawin
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie.

Od jakiegoś czasu próbowałem biegać z 3-5 km. Zajmowało mi to około 25 min. Biegałem w starych pumach przeznaczonych do chodzenia, ale stwierdziłem że potrzeba mi jednak butów przeznaczonych tylko do biegania. Teraz chcę wziąść się na poważnie i poprawić kondyche i fet zrzucić.

Znalazłem taki model na allegro: http://allegro.pl/kalenji-ekiden-50-but ... 88026.html

Znajomy który ćwiczy parkour i biega w jakiś tam trasach, polecił mi ten model pisząc:
Tak, ten model jest najczęściej używany do skakania przez osoby z całego świata. Miałem jedną parę i dość szybko poszły... Ale nie patrz na to, bo ja w nich skakałem i je katowałem a one służą do biegania
No i cena dla mnie jest wspaniała... Biegać chce by zrzucić fet i poprawić kondycje, jak już wyżej wspomniałem... Ważę 85+kg/176cm. A w przyszłości chcę zacząć biegać trochę dłuższe dystanse, ale do tego jeszcze długa droga :). A trasa, to raczej asfalt, no i czasami jakieś ścieżki parkowe. Ale to jak mi się zachcę zmienić trasę.

Pozdrawiam.
PKO
Awatar użytkownika
beginer
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Buty te co podałeś można kupić w Decathlonie. Kosztują 49 zł i lepiej przymierzyć je na stopy, a nie kupować praktycznie w ciemno. Ja nigdy nie kupuję butów przez neta chyba, że przymierzyłem je wcześniej w sklepie.

Ten model moge śmiało polecić dla początkującego, choć sam nim jestem. Lepsze to niż tenisówki. Kupuj, lepszych za tą cenę nie będzie. :oczko:
"Kokodzambo i do przodu - to moje motto. Dobre, nie?"
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Za tę cenę nie. Ale warto poszperać na allegro, bo np. za 119zł kupiłem Saucony Guide 2.
Koniecznie przymierz, jak radzi beginer, ponieważ tanie buty z Decathlonu, nie tylko biegowe, mają duży rozrzut jakościowy. Turystycznych przymierzyłem 7 par zanim skompletowałem dwa takie, w których dało się wygodnie chodzić ;) Więc jak jedna para Ci nie spasuje, spróbuj inną ;)
Mateusssz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Są tanio jeszcze Jomy Marathony, polecane już wcześniej za 129 zł na allegro. Lepiej wydać więcej i mieć buty na długi czas, niż latać do Decathlonu co miesiąc.
naczanio
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ma buty Kalenji i muszę szczerzę powiedzieć, że lepiej pójść za radami jakie dają ci kisio i Mateusssz. Moje może i wygodne i nawet się trzymają ale prawy obciera mnie w mały palec co jest uciążliwe. Na początku były wystarczające ale dzisiaj muszę powiedzieć, że nie kupiłbym ich. Lepiej odłożyć i kupić coś lepszego. Sam myślę nad zmianą na lepszy model :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Awatar użytkownika
tosiek
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 04:23:58

Nieprzeczytany post

naczanio pisze:Ma buty Kalenji i muszę szczerzę powiedzieć, że lepiej pójść za radami jakie dają ci kisio i Mateusssz. Moje może i wygodne i nawet się trzymają ale prawy obciera mnie w mały palec co jest uciążliwe. Na początku były wystarczające ale dzisiaj muszę powiedzieć, że nie kupiłbym ich. Lepiej odłożyć i kupić coś lepszego. Sam myślę nad zmianą na lepszy model :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Też biegam w taniej wersji Kalenji, na początku było całkiem spoko, do chwili w której po każdym treningu zaczął pojawiać mi się burchel na wewnętrznej części prawej stopy. Wyciąłem spory kawałek wkładki. Teraz jest OK, ale już myślę o czymś z wyższej półki.
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ