Trening silowy a bieganie

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Existenz4
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich biegaczy, :spoko:

od dwóch lat biegam na siłowni, dzięki informacjom na forum wprodadzam kilka zmian do moich treningów.
Mam jednak pytanie odnośnie treningu siłowego, bo wyczytałam dwie rozbieżne informacje,a mianowicie biegać przed treningiem siłowym,( argumentem za bylo dobre rozgrzanie organizmu) tylko skąd wziąść potem energię na ćwiczenia na maszynie czy z hantlami, czy po treningu siłowym ?
I pytanie odnosnie miesni brzucha- skoro tluszcz spala sie po 20-30 minut to powinnam najpierw biegac ?
Dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam :)
Never give up, it is a wonderful life.
PKO
FenixTT Szczecin
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

JA najpierw biegam
potem ciężarki, drążek, i brzuszki

ale to sprawa indywidualna może CI pasować odwrotnie
TATA MIKOŁAJA i OLI

Najważniejsza jest Miłość poza tym Kocham życie takie jakie jest

http://www.TTSzczecin.pl
Wojtiii
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 44:28

Nieprzeczytany post

Ja gdzies kiedys przeczytalem ze aby spalac wiecej nalezy biegac przed treningiem silowym. Czy to prawda nie wiem bo sam nigdy nie sprawdzalem. Ja biegam przed, ale nie wykonuje potem jakiegos strasznie mocnego treningu silowego. Zalezy jeszcze z jaka intensywnoscia biegasz. jak zalezy ci tylko na spaleniu tluszczu to pewnie biegasz wolno i spokojnie wiec nie powinienes miec problemow aby potem cwiczyc. Jak robisz ajkis plan i mocne akcenty to jednak lepiej ciczenia na sile tego dnia odpuscic.
Jak czujesz ze nie dajesz rady to odpusc troche jedno albo drugie. Z drugiej strony uwazam ze nie da sie polaczyc pozadnego treningu silowego z pozadnym bieganiem. Albo jedno albo drugie a reszta to uzupelnienie docelowego treningu.
Existenz4
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tak, biegam raczej spokojnie, okolo 40- 50 minut :) Ja z kolei do biegania PRZED treningiem sil.
slyszalam, ze potem miesnie sie spalaja. Skoro mam juz dwie "propozycje " zeby biegac przed, moge przejsc bez rozdlubywania sprawy do praktyki :)
Dziekuje !!
Never give up, it is a wonderful life.
SERG
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 0:43:17

Nieprzeczytany post

Ogólnie przyjęło się uważać, iż jeżeli celem jest pozbycie się tkanki tłuszczowej to biegać powinno się po treningu siłowym (bieg 20-30 minut).
Zapasy glikogenu są nadszarpnięte treningiem siłowym i wysiłek aerobowy powoduję, iż organizm szybciej zaczyna pobierać energię z tłuszczy.
smokecity
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Nie da się w jednym dniu zrobić porządnego treningu siłowego i porządnego biegania. Jeśli każdy z tych treningów traktujesz ulgowo i robisz je na pół gwizdka to dasz radę. W takim wypadku jak najbardziej biegaj przed siłownią. Rozgrzejesz mięsnie, przygotujesz organizm do wysiłku. Oczywiście bieg delikatny. Po nim siłownia i na końcu równie ważne rozciąganie.

Natomiast zrobienie porządnego treningu siłowego i biegowego w jednym dniu jest praktycznie NIEMOŻLIWE.

pozdrawiam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ