witam wszystkich...
mam pytanie odnosnie butow....od miesiaca biegam 3 razy w tyg. po ok 30 min...poza tym 2 albo 3 razy koswzykowka...mam pytanie odnosnie butow do biegania....teraz biegam w adidas spezial http://www.stylefile.com/adidas-spezial ... 14321.html ...i po jakis 15 min odczuwam bol w kostkach i w sciegnach achillesa a tagze miesnie piszczelowe czy buty moga byc przyczyna???kiedys gralem w pilke reczna i te buty w sumie sa do tego ale tam tez duzo sie biega i skacze dla tego nie wiem czy to wina butow...biegam raczej po miekkim podlozu tzn bieznia albo asfalt (nie beton czy polbruk)
dodam tez ze mam spora nadwage mam 185 cm i waze ok 108 kg...
dziwi mnie ten bol bo w kosza gramy ok 1.5 godz z krotkimi przerwami i w trakcie gry nie odczuwam bolu...
czy to wina butow mojej masy???
buty a bol w kostkach?
- henry1125
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 45.41
- Życiówka w maratonie: brak
Witam!
Miałem trochę podobną sytuację. Bolały mnie achillesy, kostki i najbardziej piety.Biegałem wtedy trzeci rok w jakiś Nike i pomyślałem,ze to właśnie oznaka "kończenia się" butów i zmieniłem w tym roku na lunary 2. Tak się cieszyłem z nowych butów(w dodatku moje pierwsze czysto do biegania),ze nawet nie czekałem ,aż bul zniknie. Zacząłem biegać w tych nowych i z czasem bul sam przeszedł, nawet mimo biegania.
Nie gwarantuję ,ze zmiana butów pomoże ,ale w moim przypadku tak się stało .
P.S. Co do masy , to też może być powód, widzę różnicę po sobie (schudłem ponad 20 kg przez 2 lata biegania), teraz jak biegam mniej mnie stawy bolą,ale nigdy nie narzekałem na kostki tylko na kolana,wiec tutaj nic nie pomogę.
Pozdrawiam!
Miałem trochę podobną sytuację. Bolały mnie achillesy, kostki i najbardziej piety.Biegałem wtedy trzeci rok w jakiś Nike i pomyślałem,ze to właśnie oznaka "kończenia się" butów i zmieniłem w tym roku na lunary 2. Tak się cieszyłem z nowych butów(w dodatku moje pierwsze czysto do biegania),ze nawet nie czekałem ,aż bul zniknie. Zacząłem biegać w tych nowych i z czasem bul sam przeszedł, nawet mimo biegania.
Nie gwarantuję ,ze zmiana butów pomoże ,ale w moim przypadku tak się stało .
P.S. Co do masy , to też może być powód, widzę różnicę po sobie (schudłem ponad 20 kg przez 2 lata biegania), teraz jak biegam mniej mnie stawy bolą,ale nigdy nie narzekałem na kostki tylko na kolana,wiec tutaj nic nie pomogę.
Pozdrawiam!
Run Forrest, RUN!!