Pytanie o:Jak uzyskać większą masę przy 10 km dziennie
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam Was serdecznie mam na imię Piotrek mam 22lata biegam 2-3 lata z przerwami aktualnie biegam już ok 3 miesięcy i nie zamierzam przestać.Zwiększyłem swój dystans i biegam dziennie 10 km rano 5 o 5 rano i wieczorem 5 o 20:00 ważę ponad 80 kg i mam 190 wzrosty zależy mi na zwiększeniu masy minimalnie do 95 kg i teraz pytanie czy jest to możliwe bym przytył przebiegając taki dystans(dziennie) dodam że moja średnia na kilometr to 5 min 14 sek więc nie biegam szybko.Muszę też dodać że zaczynam robić sobie dodatkowo sprint pod koniec każdego kilometra na 100m.Proszę o pomoc.
-
- Zaprawiony W Bojach
Zacznij pić, palić, jakieś dragi nie zaszkodzą, trochę chipsów, hamburgerów, pizza obowiązkowo i powinieneś dać radę.
Trzymam kciuki, powodzenia.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
-
- Rozgrzewający Się
Dzięki za odpowiedź od dzisiaj rzucam z zdrową dietą i zamienie ją alkocholem słodyczami i żywnością z fast foodów.
P.S Chciał byś może zosytać moim osobistym trenerem?;)
P.S 2 A tak na poważnie wiem że 95 kg to dużo ale będę próbował,a Twoja uwaga mi nie pomaga.
Na przyszłość oszczędź sobie czegoś takiego bo sens Twojego bycia na tym forym nie będzie miał znaczenia.
Bez obrazy.
P.S Chciał byś może zosytać moim osobistym trenerem?;)
P.S 2 A tak na poważnie wiem że 95 kg to dużo ale będę próbował,a Twoja uwaga mi nie pomaga.
Na przyszłość oszczędź sobie czegoś takiego bo sens Twojego bycia na tym forym nie będzie miał znaczenia.
Bez obrazy.
-
- Zaprawiony W Bojach
masa mieśniow arosnie od treningu silowego podstaweow ametoda tzw. body building 8-15 powtorzeń.+Skala pisze:Witam Was serdecznie mam na imię Piotrek mam 22lata biegam 2-3 lata z przerwami aktualnie biegam już ok 3 miesięcy i nie zamierzam przestać.Zwiększyłem swój dystans i biegam dziennie 10 km rano 5 o 5 rano i wieczorem 5 o 20:00 ważę ponad 80 kg i mam 190 wzrosty zależy mi na zwiększeniu masy minimalnie do 95 kg i teraz pytanie czy jest to możliwe bym przytył przebiegając taki dystans(dziennie) dodam że moja średnia na kilometr to 5 min 14 sek więc nie biegam szybko.Muszę też dodać że zaczynam robić sobie dodatkowo sprint pod koniec każdego kilometra na 100m.Proszę o pomoc.
Od treningu wytryzmalościowego masa mieśniowa maleje.
Tompoz
Tompoz
- Wzorsabinea
- Dyskutant
po prostu musisz więcej jeść niż spalasz, dołożyć trening siłowy, duuuuuuużo węgli złożonych i białka i jakoś to będzie, choć pewnie jeść będziesz musiał jakby nie było jutra..
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
Najgłupsza porada jaką kiedykolwiek widziałem o.O a nie lepiej było powiedzieć więcej jedz ?meszka pisze:Zacznij pić, palić, jakieś dragi nie zaszkodzą, trochę chipsów, hamburgerów, pizza obowiązkowo i powinieneś dać radę.
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
- mszary
- Zaprawiony W Bojach
w sumie pomysł nie głupimeszka pisze:Zróbmy mu zrzutkę, ja mogę 5 oddać, zupełnie mi niepotrzebne

wymienię na włosy bo łysy jestem i zupełnie rosnąć nie chcą hahaha
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Mam podobny problem z tym ze jestem troche innej budowy ciała. Troche niższy, mniejszy itp :D
Jednak nabierania masy ciała jest zarówno tak trudno jak i zrzucic co niektórym z nadwaga. Wiem po sobie mozna jesc sporo wydaje sie ta masa idzie...później na nasteny dzień miesiac waga...stoi w miejscu. Niestety sa na tym swiecie skrajnosci nie ma nic sprawiedliwego dla kazdego :D
Jednak sprawdzone przynajmniej u mnie to duzo wegli sporo ryzu, ziemniaków oczywiscie białko...
Pozdrawiam
Jednak nabierania masy ciała jest zarówno tak trudno jak i zrzucic co niektórym z nadwaga. Wiem po sobie mozna jesc sporo wydaje sie ta masa idzie...później na nasteny dzień miesiac waga...stoi w miejscu. Niestety sa na tym swiecie skrajnosci nie ma nic sprawiedliwego dla kazdego :D
Jednak sprawdzone przynajmniej u mnie to duzo wegli sporo ryzu, ziemniaków oczywiscie białko...
Pozdrawiam
-
- Zaprawiony W Bojach
www.sfd.pl tam takie temety i odpowiedzi 5-6 posiłkó w z biełkiem i węglami. trening siłowy. Mało biegania.
Tompoz
Tompoz
Tompoz