Garmin FORERUNNER 60 HR/FP - garść informacji

Maurice
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:59
Życiówka w maratonie: 2:38:40
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Customers in the following countries can get free delivery for orders over £25 on eligible items.
Belgium, Denmark, Luxembourg, Netherlands, Andorra, Finland, Gibraltar, Greece, Iceland, Ireland, Italy, Liechtenstein, Norway, Portugal, San Marino, Spain, Sweden, Vatican city, Poland.

dzięki :spoko:

edit: eh, jestem w gorącej wodzie kąpany - FP zamówiony :hejhej:
Nie wiem o co im chodzi z tą wysyłką. Niby do Polski za darmo, a przy zamówieniu wyszła kwota nieznacznie wyższa.
Kiprun
Maurice
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na dzisiejszym EASY miałem pobiegać już z footpodem. Celowo w pracy poprzestawiałem sobie na zegarku wyświetlanie parametrów na stronach treningowych, już z uwzględnieniem tempa i dystansu. Jako że FP był dokupywany oddzielnie musiałem go sparować z zegarkiem. A on nic nie wykrywał.... Spiesząc się przed zapadającym zmrokiem nie byłem w stanie odkręcić pokrywki od baterii :hahaha: i wkurzony zostawiłem pluskwę w domu. Już po kąpieli i obiedzie dobrałem się do wnętrza pluskwy, upewniłem się że bateria jest w środku, przetarłem ją z paprochów, zakręciłem i działa :spoko: . I co? I do parku kwadrans po obiedzie :hahaha: Pierwsza kilometrowa pętla wyszła 1017m - jest super, ale cofnąłem na 1000m i 2pętla 1021m :lalala:. To wszystko mieści się w 2%, ale z dokładną kalibracją poczekam do sobotniego stadionu. Park w dodatku z podbiegiem po schodach nie jest za dobrym miejscem, nawet jak mam precyzyjnie wymierzoną pętelkę.
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

Tak? a ja powiem pierwszą złą rzecz o FP.. aż mi normalnie dziwnie sie robi bo dla mnie to dużo lepsze niż GPS..
Uwaga...
gotowi?
no dobra pisze...
URWAŁA MI SIE GÓWNA POKRYWKA FP!!! A ONA JEST NA STAŁE! CZEMU? NIE WIEM? DZWONIŁEM GOŚĆ ZDZIWIONY ALE POWIEDZIAŁ ŻEBYM WYSŁAŁ TO MI WYMIENIĄ... tyle dobrze :)
fart taki że mi sie ta pokrywka udupiła podczas postoju! bo jak bym biegł? a biegłem wtedy 21km... a bebechy wypadły całkiem.. zrobiłem partyzanta i obkleiłem izolacją ale to jest tak na pare treningów bez deszczowych... jutro idzie na gwarancje co mnie boli bo pewnie 2tyg bez FP
Maurice
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

no dobra, zasadnicza kwestia ...

Dziś przed treningiem zegarek nie widział mi FP i mimo próby sparowania dalej go nie wykrywał. Pomogło podobnie jak wczoraj zdjęcie pokrywy baterii, przetarcie koszulką i sparowanie nastąpiło momentalnie. Nie mam sygnalizacji słabej baterii, a może to się jakoś sprawdza w opcjach? Nie mam innego urządzenia na CR2032. Teraz ponownie nie mogę sparować urządzeń - oddaliłem się nawet ponad 10m od paska pulsometru by nie zakłócał sygnału i nic - operacja z baterią i działa od razu :niewiem:
Awatar użytkownika
goldie77
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

gdzieś czytałem że podniesienie styków w FP pomaga - wtedy mocniej dociska do baterii i nie ma problemów z działającą baterią i parowaniem...
Awatar użytkownika
barte
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

to nieznajdywanie FP przez zegarek to jakas dziwna sprawa, mialem kilka teorii na ten temat:

- slaba bateria
- mocowanie gleboko W bucie nike+
- niestykajaca bateria

moze to wypadkowa wszystkich tych trzech przyczyn a moze to jeszcze cos innego. dziwne jest to ze np czujnik tetna jest ZAWSZE odnajdywany w ulamek sekundy
wymiana modulu kamery w Samsungu Galaxy S2
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1765679
Maurice
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dziś wziąłem pluskwę ze sobą do pracy aby ponaginać styki. Nieboraczek widocznie się przestraszył bo szybciutko został znaleziony przez zegarek :hahaha:
A jeszcze interesuje mnie kwestia mocowania do sznurówek. Teorii na ten temat jest co niemiara. Nie widziałem natomiast ani nie słyszałem żeby ktoś mocował tak jak ja - klips pod 2 rzędy sznurówek poczynając od drugiej od czubka buta, plus na wierzch na pluskwę pojedyncza sznurówka (coś a'la obejma). To tak na wszelki wypadek, bo coś ten klips mnie nie przekonuje.
Awatar użytkownika
barte
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

spid3r pisze:tak czytając pierwszy post tego tematu i ostatnią stronę, już nie czytająć środkowych stron, można szybko wywnioskować, że nie warto kupować gf 60... a szkoda, garmin to moim zdaniem pożądna firma tak samo jak polar
e tam, mysle ze warto zwlaszcza ze cena nie jest juz tak zaporowa i na rynku raczej nie ma niczego lepszego w tym przedziale (jest?). sprawa nieznajdywania FP to dla mnie zdarzenie marginalne - od kilku miesiecy mam czujke schowana w bucie nike+, czasem zegarek szuka kilka sekund a czasem ulamek sekundy - nie wiem od czego to zalezy, od roku nigdy sie nie zgubily.
z tego co wiem serwis garmina dziala bardzo poprawnie i uwzgledniaja kazda uzasadniona reklamacje wymieniajac sprzet na nowy.

jesli czytajac ten watek ktos odnosi wrazenie ze opisywany sprzet to zlom to chcialbym tylko delikatnie zwrocic uwage ze z reguly wypowiadaja sie osoby ktore maja mniejsze lub wieksze problemy ze swoim nabytkiem - rzadko sie zdarza zeby forum sluzylo wylacznie do chwalenia.

...a moze za malo go tu chwalono wiec dla rownowagi - I LOVE MY FR60 - a co tam! nalezy mu sie - w koncu jest zawsze przy mnie w tych trudnych chwilach ;)

pozdro dla wszystkich uzytkownikow :)
boodzik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Potwierdzę. Miałem kłopot, była reklamacja, wymiana i bez zastanowienia kupiłbym go jeszcze raz. :taktak:
stepow
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja używam FR60 cały tegoroczny sezon i nie miałem z tym ustrojstwem żadnych (dosłownie) problemów.

Nie mam do czego się przyczepić. Chyba coś robię źle ;-)

Pozdrawiam,
Marek, Wrocław
http://www.stepow.net/
m4rc1no5
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Noooo - po ostatnich wypowiedziach juz wreszcie jestem pewien - kupie sobie tez takiego 60HR/FP a co! :)
Pozdrawiam i dzieki za ten test - jest mega fajny!
Awatar użytkownika
barte
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

m4rc1no5 pisze:Noooo - po ostatnich wypowiedziach juz wreszcie jestem pewien - kupie sobie tez takiego 60HR/FP a co! :)
Pozdrawiam i dzieki za ten test - jest mega fajny!
proponuje chwile zaczekac bo Adam Klein wczoraj napisal cyt. "Chyba znalazłem fajną alternatywę dla 60-ki, mam dzisiaj dostać, jak najszybciej postaram się ją opisać".

sam jestem bardzo ciekawy co to moze byc :)
m4rc1no5
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

barte pisze:
proponuje chwile zaczekac bo Adam Klein wczoraj napisal cyt. "Chyba znalazłem fajną alternatywę dla 60-ki, mam dzisiaj dostać, jak najszybciej postaram się ją opisać".

sam jestem bardzo ciekawy co to moze byc :)
Ok, to wstrzymam sie chwilke - moze przezyje jeszcze weekend choc moja zona sama zaczela mnie namawiac do tego zakupu tak czesto o tym gadam... :)
Dzieki za cynk.
bba
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ja w zasadzie też zdecydowałem się na 60. Zastanawiam się tylko czy ten FP jest mi potrzebny. Najbardziej przydałby się do interwałów 200-500 m bo odcinki kilometrowe mam na swojej trasie wymierzone ale jak przeczytałem temat to mam wątpliwości czy aby na pewno wskazania będą precyzyjne przy zmiennym tempie.
Awatar użytkownika
pixos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:42
Życiówka w maratonie: 3:58

Nieprzeczytany post

ja na Twoim miejscu brałbym z FP. Niedokładność wynikająca ze zmiennego tempa biegu nie jest znowu taka ogromna. przy dobrym skalibrowaniu błąd nie przekracza kilku % (czyli przy odcinkach kilkusetmetrowych wyjdzie kilka metrów). Nie jest to jakiś błąd dyskwalifikujący. Poza tym nie zawsze biega się po odmierzonej trasie i FP przydaje sie do kontroli tempa i pokonanego dystansu. Biegam z Polarem RS200 z FootPodem i teraz cięzko byłoby mi się od tego odzwyczaić.

Ja tez napaliłem się na FR60. Jak będę miał trochę luźnej gotówki, spieniężę swojego Polara i kupię szećdziesiątkę.
ODPOWIEDZ