Poprawa czasu na 1000m

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
piotrs
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam.Mam czas na 1000m 4.14 ( i to ledwo dobiegam) a na 50m 7.50. Mam 25lat ważę 92kg. Truchtem jestem w stanie przebiec około 3km w terenie.Chcę zejść minimum do 3.30/km a najlepiej jakbym osiągnął czas około 3min. Jaki plan treningowy mam zastosować, dietę. Proszę o pomoc.Pozdrawiam
PKO
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Odpowiedź na swoje pytanie, łącznie z cennikiem znajdziesz w google pod hasłem osobisty trener. Tutaj również znajdziesz wszystko, ale musisz użyć opcji szukaj oraz włożyć trochę wysiłku i przeczytać to co znajduje się na stronie na ten temat.
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
piotrs
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wow , dziękuje za bardzo elokwentną odpowiedź. Przeszukałem nie tylko te forum, ale te plany regułki raczej nie wystarczą. Jestem w tej dziedzinie słaby i mam bardzo małą wiedzę więc. Potrzebuje pomocy kompetentnej osoby która ma wiedzę oraz doświadczenie ale widzę że źle trafiłem. Oczywiście jak będę widział efekty jestem w stanie zapłacić.Ja mam chęci do pracy bo mi zależy na osiągnięciu mojego celu, z pomocą eksperta w tej dziedzinie na pewno bym doszedł szybciej...Pozdrawiam
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zapisz sie do klubu sportowego. Ot moja kolejna porada dla ciebie. Nikt ci nic wiecej nie napisze bo ten temat byl walkowny na tym forum juz tyle razy, ze nikt juz nie ma ochoty na to pytanie odpowiadac.
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
tomsax
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Kolego "piotrs"!
Sądząc po dystansie jaki podałeś (1000m i 50m) strzelam że przygotowujesz się do egzaminów spr. do PSP ? co? zgadłem! :)
Napisz trochę więcej konkretów - kiedy masz te egzaminy, i jak długo już biegasz.
Co do diety - tak na "dzieńdobry" - mniej węglowodanów! zero słodyczy więcej owoców i warzyw... nie jestem ekspertem od diety więc poczytaj w dziale "dieta i suplementacja".

Co do samego biegu: musisz biegać przynajmniej 3 razy w tygodniu, po 20-30min. na początek. Nie mówię już o rozgrzewce przed i rozciąganiu "po". Możesz skorzystać z planów treningowych dla początkujących, lub przeglądnij forum raz jeszcze! :taktak:
piotrs
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dokładnie tak, czas mam myślę gdzieś do kwietnia. Biegam co drugi dzień po około 30min w lesie przy pulsie 160-170.Biegam od dwóch tygodni:) Są szansę jakbym się przyłożył żeby na wiosnę zrobić 1000m w 3min? I teraz pytanie jak będzie na dworzu temperatura poniżej zera np -10 to dam rade biegać , czy przejść na bieżnię? Na bieżni biega mi się dużo łatwiej więc w terenie szybciej bym osiągnął swój cel.Dziękuje za zainteresowanie tematem.
piotrs
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

MichalJ pisze:Zapisz sie do klubu sportowego. Ot moja kolejna porada dla ciebie. Nikt ci nic wiecej nie napisze bo ten temat byl walkowny na tym forum juz tyle razy, ze nikt juz nie ma ochoty na to pytanie odpowiadac.
Chętnie bym się zapisał to takiego klubu żeby istniał w mojej miejscowości lub w jakieś pobliskiej. Na pewno jakby zajęła się mną kompetentna osoba szybciej bym osiągnął swój cel.Pozdrawiam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ