Mam takie pytanko mam 16 lat trenuje od 6 lat w klubach od 5 lat. Mam duży staż mógłbym od wieku 16 lat zaryzykować i mocno trenować pod 800m ?? Mój rekord to 2:01 z tamtego roku po nie udanym sezonie i ja wiem czemu ;/ Można już przycisnąć a jak tak to na czym polegać w tym kokszeniu ?? Wytrzymałość czy mocne wybiegania czy beztlen czy dużo rytmów ?? Pytam o wasze opinie
Widzę, że znowu nam się buki pojawił Powtarzałem ci to już parę razy, w listopadzie powinieneś biegać dużo tlenówki, żeby zrobić bazę pod mocniejsze, późniejsze treningi, w grudniu powinieneś już zacząć biegać tempa (jeżeli przygotowujesz się do hali) mocniejsze, jeżeli będziesz miał starty do których głównie się przygotowujesz to taki trening mieszany tlen+beztlen pół na pół. Styczeń, luty podobnie, w marcu już zaczynasz robotę tempową mocną, do połowy kwietnia, druga połowa kwietnia to wyluzowanie (trzeba uważać żeby się nie podziębić). Koniec kwietnia, początek maja to starty. Skoro masz 16 lat to masz możliwość dostania się na OOM, które są pod koniec lipca, czyli czerwiec to kolejny miesiąc ostrej roboty, na 2 tyg przed startem poluzować i pobiec swoje, odpocząć i od nowa:)
Bieganie to coś więcej niż pasja, to styl życia, miłość oddanie.
KUPIĘ MOTOCYKL WSK, WFM, JUNAK, Z DOKUMENTAMI, NAJDALEJ 150 KM OD POLKOWIC, KONTAKT: