Powrot do utraconej formy ;)

Moderator: infernal

Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

START KONTROLNY 5k
Wiec dziś zaliczylem start kontrolny na 5 k aby sprawdzić jak mi idzie tempo 3:45 i jestem zadowolony;) garmin pokazał dystans 5,16km sr tempo 3:44 czyli jest dobrze trasa była certyfikowana przez usatf czyli dys się napewno zgadza było sporo zakrętów ale za to dość plasko Wiec może na zakretach dorzucilrm dystansu było sporo przepychanki na początku 5000 osób startowało ( kto by się spodziewał) świetna impreza najlepszy dobiegł w czasie 15.15 czyli całkiem niezłe ,teraz szykuje się na 15 k 6 listopada fajnie by było pokonać ten dystans w 60 min lub 62 trzeba popracować nad utrzymaniem prekosci , najgorsze jest to ze dokonca trzymalem siły na mocny finisz nie znałem trasy ostatnia prosta była za zakretem i tylko 100 m czyli trochę mało aby coś konkretnie urwać to moja pierwsza piątka wiec za bardzo nie wiedziałem jak to rozegracc poInienem od początku cisnac ile fabryka dała no ale dobra lekcja na przyszłość ostateczny czas to 18.51 bez rewelacji ale może być 31 października biegne kolejna piątkę tam napewno będzie Juz 18.30:))))
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci 
New Balance but biegowy
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wczoraj 31 października jako przetarcie przed 15 k która biegne w ta niedziele( 6 listopad) polecialem 5 k udało się zrobić zyciowke 18.30:) poprawilem tym samym swój czas z przed miesiąca o 21 sec widać ze podkrecenie prędkości na treningach i szybsze bieganie daje efekty;) bieg rozegranym bardzo spokojnie nie było to pobiegniete w trupa sr tętno 173 max 180 miałem w sumie takie założenie żeby pobiec 18.30 i rowniutko tyle nabiegalem w ogólnej klasyfikacji byłem 10 w wiekowej 3 jakaś tam dostałem nagrodę ale ma przyjść do mnie poczta pewnie jakaś zniżka do sklepu albo gift card na30$ ale dobre i to bieg ukończyło około 835 osób nic wielkiego najlepszy(Polak ) wygrał z czasem 16:05 czyli poziom nie był za wysoki ale bieg bardzo fajny w super miejscu nad samym jeziorem Michigan ;) I'd poczatku wydawalo mi sie ze strasznie sie wloke patrze na zegarek tempo 3:39 mysle hmmm jednak biegne ok lekko i przyjemnie się bieglo ostatnie 500 m bieglem poniżej 3:00 ładny finisz minalem chyba z 8 może 10 osób po biegu potruchtalem trochę banan w rękę i do domu , miło usłyszeć swoje nazwisko po przebiegnieciu mety a tym bardziej być 3 w swojej kategori ni ale apety rośnie marzy mu się wygrywanie takich małych biegów ale na wszystko przyjdzie czas aby tylko zdrowie było resztę można wypracować w niedziele 15 k bardzo bym chciał złamać 60 min ale to zależy od wielu rzeczy biegne naluzie co będzie to będzie najważniejsze ze to świetna impreza będzie 30 tys uczestników bieg nazywa się hotchoclate run Po beige mnóstwo gorącej czekolady i nie tylko tu link dla zainteresowanych. http://www.hotchocolate15k.com/
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzis 6 listopada bieglem 15 km:))) duża impreza myślałem ze jak w poprzednim roku będzie coś koło 10 tys ludzi , ale w tym roku było aż 30 tys ogrom ludzi;) byłem w sektorze A( pisałem swój pace i tak mnie przydzielono) przy samym starcie ( lubię tak nie trzeba się przeciskac ) temperatura 0 stopni slonecznie byłem w krótkich spodenkach i koszulce płaska na głowie rekawki i rękawiczki na rękach myślałem ze będzie za zimno ale było idealnie :) czas który nabiegalem w sumie był założony i udało się 59:40 udało się złamać godzinę ;) w sumie byłem tego dość pewien bo tydz remou bieglem 5 km na przetarcie i było ok no ale nic do końca nigdy nie wiadomo . Bieg bardzo fajny i spokojny sr tętno 170 max 176 ( Michał mówił ze przy 12-13 może być cieZko wiec się oszczedzalem) niepotrzebnie mogłem biec nieco szybciej calos myśle ze udało by się 58;xx nabiegac , po drodze poprawilem zyciowke na 10 k -39:39 tak niechcący ;) ( 39:47 ) tylko 8 sec ale zawsze to lepiej żadnych kryzysów nie było finisz (600m) prosta jak strzala bieglem po 3:30-3:15 minalem chyba z 20 osób bardzo duży doping nogi same leciały oficjalnych wyników nie znam nie wiem który byłem wrzuce to w kolejnym poście . Ogólnie jestem zadowolony byłem bardzo dobrze przygotowany , mogło być trochę szybciej no ale będzie co poprawiać następnym razem;)) następny etap polmaraton w lutym i czas poniżej 1:25. I tak na koniec stwierdzam ze o wiele bardziej wole biegać dystans od 10 km w gore jakiś tak na wszystko jest czas
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Moj oficjalny Czas to 59:38;) dobieglem 51 byłem 16 w swojej grupie wiekowej, 10 k miałem z czasem 39:40, najlepszy dobiegł w 50:50 bieg ukończyło 13 tys osob( wcześniej był bieg na 5 k tam bieglo koło 20 tys )
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dostalem dzis Od swego coacha nowy plan na jesienno zimowe treningi zapowiada sie interesująco oprócz biegania sporo ćwiczeń ogolnorozwojowych w tym różnego rodzaju ćwiczenia z Pilka lekarska( własnie sobie zakupilem 5,5 kg everlasta) odrazu przetestowalem brzuszki z Pilka masakra po 3 seriach 20 powtorsrniami na drugi dzień nie mogłem sie rozgiac zwykle brzuszki które robię regularnie to nic w porównaniu z tymi;) do tego pracują Takze barki ręce polecam jesli ktoś ma ochotę i dostęp do piłki lekarskiej link jest tutaj http://www.youtube.com/watch?v=cLBMFZ74 ... ata_player , w związku z moim kłopotem z dwuglowym lekko odpuszczalem w treningach lecz nie wiele to pomagało doszedłem do wniosku ze to nie problem miesnia tylko coś przy kregoslupie sobie naciagnalem w odcinku ledzwiowym masuje to miejsce od wczoraj i jest znaczna poprawa , ustalilem tejże z Michałem ze pobiegne maraton nieco wcześniej tak aby sprawdzić jak organizm reaguje na obciążenia podczas 42 km mógł bym sobie zrobić takie wybieganie ale maraton atmosfera wiec będzie to najprawdopodobniej 30 kwietnia pobiegne bez spinania sie potraktuje to jako trening ( choć znając siebie i widząc innych zawodnikow włączy sie u mnie ostra chęć rywalizacji) czas myśle 3:15 może 3:10 , wybrałem maraton w nashville nie daleko ode mnie jakies 90 min samolotem ( mógł bym jechać samochodem ale podróż trwała by za długo a ja chce polecieć stuknac maraton w samolot i powrót do Chicago :))) to by było tyle z nowości treningowych napisze pózniej jak idą ćwiczenia z połówki i jak to przekłada sie na bieganie:)) cel treningowy na najbliższe miesiące poprawa szybkości i sprawność ogolna:)))
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No i zalatwilem nozke :) diagnoza przyczep miesnia dwuglowego mikrouraz lekkie naciagniecie, żebym 31 października ( wówczas to sie stało) odpuścił było by ok a ja tydzień po tym polecialem 15 km na zawodach w sumie nie żałuje czasu zrobiłem niezłe;) szkoda ze nie odpoczynek wystarczająco po startach tylko cały czas trenowalem czułem ten dwuglowy cały czas ale było to w miarę pod kontrola myślałem ze przejdzie gwoździem do trumny okazał sie być czwartkowy trening 5x 400 na stadionie w kolcach dwie 400 setki pobieglem po 65 sec potem jakiś dziwny bol pod posladkiem i następne znacznie wolniej po 72sec po treningu nie mogłem dotknąć palcami stop taki czułem bol w posladku i pod nim w piątek poszedłem na bardzo wolne rozbieganie bol z posladka nie był MoZe dokuczliwy ale zaczęło mnie boleć kolano czyli cała mechanika ruchu była dziwna skoro obciazalem kolano to skłoniło mnie di wizyty u lekarza no diagnoza jak Juz pisałem wyżej , zalecił przerwę 2 tyg ultradzwieki , prąd , laser jutro( poniedziałek) poopkleja i mi nogę plastrami :) powinno być dużo lepiej Takze teraz tylko pozostaje mi pozytexznie wykorzystc ten czas będę wzmacnial brzuch grzbiet ćwiczenia stabilizacji i MoZe delikatnie co drugi dzień rower lub ergometr wioslarski
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Eh walaka z kontuzja trwa nadal:( to Juz 20 dni bez biegania wszystko co wypracowalem latem przepada :( nie wiem kiedy wreszcie dojdą do siebie dalej mAm problemy ze stopa mogę podnosić w niej palce odrywacod podłoża mam w niej pełne czucie lecz gdy chce stanąć na piecie w kontuzjowanej nodze to jest problem :( czuje tak jak był by osłabiony mięsień piszczelowy nie wiem dokładnie czy mocno naciagniete miesnie dwuglowy uda mogą powodować aż takie rozluźnienia i dyzfunkcje piszczelowego, może problem tkwi w kregoslupie , zmieniłem lekarza poszedłem do gościa który zajmuje się kregoslupami stwierdził małe skrzywienie ale uciku na nerw nizauwazyl za to jak masowal mi nogę okolice dwuglowego i przyczepy znalazł miejsca szczególnie bolesne rozmasowywal je potem ekektrostymulavja nerwy strzalkowego aby trochę rozruszać ta nogę potem ekektrostymulavja dwuglowego cała wizyta zajęła koło 2:30 min czyli całkiem sporo a pieniądze wziął niewielkie do tego pokazał mi ćwiczenia rozsciagajace ja mu pokazalem swoje te które robię ( ćwiczenia marszałka ) po tych ćwiczeniach widać ze miesnie się rozluzniaja ehh martwi mnie ta stopa ciekawi mnie kiedy wróci jej całkowita sprawność ,13 lutego miałem biec polmaraton cel ambitny poniżej 1:25 gdyby nie kontuzja do wykonania bez problemu a teraz cały start stoi pod znakiem zapytania do tegowykypiony drogi hotel przelot itp ( chciałem w ten sposób obchodzić 30 urodziny nawet jak noga dojdzie do sprawności powiecmy w połowie sierpnia to i tak nie wiem czy polmaraton nie będzie za dużym obciążeniem :(
Inna sprawa ze roznosi mnie energia chodzę na siłownię ale to nie to samo jak widzę kogoś biegnacego po śniegu to aż łzy stają w oczach , smutne bedą to święta zwłaszcza dla mnie:(
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kontuzja trwa!!!!! 30 dni bez biegania!!! Pare prób po kkilka km ale tego nie liczę , wszystkie plany padły nie ma szans na wynik w granicach 1:24 w polmaratonie 13 lutego :(( o ile wogole wystartuje!!! Sam nie wiem co jest rozsciagaj się wzmacniam odpoczywam zaluczylem kilka sesji u masażysty , wkurza mnie to maxymalnie , wczoraj poszedłem zrobiłem rezonans magnetyczny mijsca bolacego płytę cd dostałem odrazu zanioslem ja do lekarza to ten konowal nawet nie był laskaw jej zobaczyć ehh wszystko się przeciega a dla mnie każdy dzień jest ważny wszystkie pieniądze bym oddał aby zacząć biegać ( i tak wszystko zalatwiam prywatnie na rezonans poszedłem wczoraj bez umawiania się jak się płaci gotówka to nie ma kolejek taka ameryka) czekam na tel od lekarza dziś i wreszcie jakaś diagnozę . czytam na rożnych blogach o braku motywacji itp narzekań ze śnieg ze mróz , cieszcie się ze biegacie i możecie to robić bez bólu , jak mijam jadąc do pracy rannych biegaczy to aż łzy stają w oczach ok dość narzekań zobaczymy co powie lekarz!!
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ok wracam powoli do siebie z noga nie jest jeszcze w 100% ok ale Juz cos biegam wiec ruszamy z blogiem miałem zacząć prowadzić systematyczne wpisy Od nowego roku ale nie wiele biegalem wiec nie było o czym pisać ;) ogólnie wiecej czasu poświęceń teraz na cwiczenia oholno rozwojowe i rozsciaganie średnio 4x15 min dziennie rozsciaganie

24.01.2011
Basen 40x25 -33 min + jacuzzi 15 min dotego rozsciaganie

25.01.2011

8km tempo 5:33 tętno 145 wieczorem test na ergometrze wioslarskim 1000m w 3:19 ehh jeszcze jak byłem młodszy robiłem w 3:15 tak się składa ze mam ergometr w domu mam taki plan żeby zejść do 3:00 min na 1000m kto miał do czynienia zergometrem wie ze to Juz ostra jazda ;))))

26.01.2011
Rano:
Siłownia ( nogi) dwuglowy Czteroglowy uda łydki grzbiety bardzo dobry trening cos koło 60 min po siłowni basen 50x25 - 40 min + 15 min jacuzzi
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

26.01.2011
Popołudniu 9 ,33 km tempo 5:15 tętno 144 biegli się całkiem niezłe widzę ze prędkości rosną tętno spada w sumie dość szybko to wraca ponad miesiąc nic. Nie biegalem przez ta kontuzje czyli nie jest złe po treningu solidne rozsciaganko około 25 min do tego
Pompki 5 serii 21,25,21,21,29 w sumie 119 przerwy miedzy seriali około 2 min
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

27.01.2011
Basen 50x25 m - 38 minut + jacuzzi 15 min
Szczegóły treningu dość często chodzę teraz na basen a to ze względu na nogę ( szybciej wraca do siebie) a poza tym zupełnie inne partie mięśni pracują wasciwie podczas pływania pracują wszystkie partie ( styl klasyczny popularnie zwany zabka tutaj link do filmiku który pokazuje jak wiele grup mięśni. I aktorem momencie pracuje http://www.plywacy.com/artykul/jak-prac ... wania.html
Trening dzisiejszy wyglądał następująco przed pasenwm roGrzewka i rozsciaganie potem
20x25 zabka
10x25( w jedna stronę kraul w druga zabka)
10x25 zabka
10x25 styl mieszany tak jak wyżej trenimg dość wyczerpujących męczy mnie jeszcze kraul muszę pracować nad technika
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

28.01.2011
8,16 km tempo 5:37 tetno 141 czas 45:54 dose ciezko sie bieglo Jakos zmeczony bylem dla odmulenia przebiezki ktore wyszlo bardzo szybko mimo ze myslalem ze sie wleke 5x100m przerwa 100 m 1)2:41. 2)2:39. 3)2:56. 4)3:05. 5)2:59 tetno max na przebiezkach 181 srednie 161

29.01.2011
Rano basen 50x25 zabka okolo 38 min potem silownia nogi , brzuch, grzbiet cos kolo 80 min min

Po południu
11,49 km tempo 5:21 tętno 145 czas 1;01

31.01.2011
8,09 km sr tempo 5:07 tętno 144
Po południu basen 60x 25 m cos koło 38 min( jakoś czułem duża moc zarówno podczas biegania jak i na basenie )

Skonsultowalem się ze swoim trenerem :) od 14 lutego ruszam z treningiem na poważnie z noga jest coraz lepiej mam dość czlapania brakuje mi szybkiego biegania , dziś 1 lutego o 24:00 ruszyła rejestracja na Chicago marathon zarejestrowalem się o 2 w nocy byłem 8246 osoba!!! Teraz tylko trening pilnowanie zdrowia ;))

P.s dziś w Chicago burza śnieżna rozpoczyna się o 15:00 ma trwać 24 godz w ciagu doby ma spać 60 cm śniegu do tego wiatr około 90 km/h na jeziorze michigen fale do 7 m mogą zalać ulice wiec nie zaciekawie , powrót z pracy zapowiada się bardzo ciekawie moze wrzuce fotki jutro jak to wyglądało dziś mam zamiar biegać na siłowni jest tam bieznie wewnatz dys około 300 m jeśli uda mi się dojechać to machne moze z 10 kmzobaczymy jak to będzie:)
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rejestracja na Chicago marathon jest zamknięta (45000 osób zarejestrowano sie w ciagu 31 dni jest to podobno rekord :)) jest jeszcze możliwość rejestracji przez organizacje charytatywne ale cena jest dużo wyższa od 400$ w gore( standardowa opłata 145 dla mieszkańców USA i 165 dla osób z poza USA ) naprzyglad aby pobiec z organizacja Livestrong rejestracja kosztuje 2000$ ;))) trochce sporo no ale duża cześć z tego idzie na do tej organizacji, jajestem zarejestrowany od dawna to znaczy od 1 lutego kiedy to wszystko ruszyło . Na sama myśl o maratonie aż mi sie gorąco robi swietnie jest to zorganizowane co drugi dzień email z jakimiś nowościami wiadomości na facebooku a zostało jeszcze ponad pól roku do startu nie wiem jak będzie z emocjami dzień przed startem:) ale jeśli trening odbędą zgodnie z założeniem to nie ma sie csego obawiać
Odnośnie trenowanie to jestem w fazie wprowadzenia nie biegam dużo sr 60 -70 km w tyg prędkości na spokojnych wybieganiachy około 5:20 tętno Juz sie ustabilizowalo 135-130 biegam trochę jednominutowej na krótkiej przerwie bardzo dużo sprawności ( siłownia, basen , skipy , wieloskoki itp) w piątek biegne 4x1600 po 6:24 czyli wolniutko 4:00 na km za to za tydzień czeka mnie Duża zabawa biegowa 1,2,4,1,2,4,1,2,4 odcinki te biegane bedą mocno puls do 175 wiec w moim przypadku bedą to prędkości od 4:05 do 3:40 przerwy miedzy odcinkami 5 min na tetnie 145 wiec taki easy Run Zapowiada sie ciężki trening nk ale 3:00 w maratonie nie przychodzi łatwo j wiedziałem o tym od początku;)
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

04.03.2011
W planie było wreszcie szybsze dłuższe bieganie czyli 4x1600 po 6:24(4 min/km) przerwa 2:30 w sumie poszło dobrze nie biegalem takich treningów od kontuzji czyli jakieś 3 miesiące właściwie nie sprawiło mi to kłopotu jestem w stanie na dzień dzisiejszy pobierz 1600 po 6:10 moze 6:05( pamietam jak przed kontuzja lecialem taki dystans w 5:50) no ale nic grunt ze noga nie bolała ze dość lekko sie bieglo sr tętno wyszło 159 max 175 czyli jest ok następny mocny trening w następna niedziele ale o tym pisałem jeden post wyżej ważne ze wracam do normalnych treningów jeśli wszystko będzie szło ok to 16 kwietnia poprawiam zyciowke na 10 k mysle zejść poniżej 38 ale zobaczymy żeby tylko zdrowie było to taki czas pęknie jak nic myślałem Juz o polmaratonie i pierwszy pobiegną 12 czerwca jeśli na nim nie uda sie pobiec poniżej 1:25 to następny pobiegne 14 sierpnia i to jest odrabia sAnsa aby zrobić taki czas i wystartować z sektoru A na maratonie z zajacem na czas 3:00
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

06.03.2011
20 km , sr tempo 5:17,sr tętno 138
Fajne dłuższe bieganie trochę mnie bolą nogi bo dawno nie biegalem takiego dys ale w sumie było ok pierwsza cześć trasy pod wiatr trochę zmarzlem ale powrót był super trochę czułem kolano koło 15 km ale pod koniec Juz wszystko było w porządku po powrocie do domu 30 min rozsciagania
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ODPOWIEDZ