Przeglądałem forum, ale tematu o tym Garminie nie znalazłem. Uważam, że, mimo iż większą popularnością cieszy się jego brat, Forerruner 205 zasługuje na własny topic.

Biegam ponad trzy lata i chyba już czas najwyższy, ażeby sprawić sobie taką zabawkę, skąd też pomysł na ten temat.
Wiem, wiem, pewnie większość będzie mnie namawiała do zmiany decyzji i przerzucenia oczu na 305, ale moje wymagania są naprawdę mniejsze, bowiem zależy mi w szczególności na GPSie. Ta funkcja jest dla mnie priorytetem. Nie chcę pulsometru, dlatego też zainteresowanie niższym numerkiem od Garmina

Szperając trochę po internecie, wnioskuję, że oba wspomniane modele, 205 oraz 305, są jak bracia bliźniaki, z tym tylko wyjątkiem, że większy z nich posiada opaskę i funkcję pulsometru. Prawda li to? Wiele osób chwali trzysta piątkę, opinii na temat niższego numerku jest mniej.
Mam cichą nadzieję, że znajdą się użytkownicy tego modelu i podzielą się opiniami na jego temat. Tak, jak wspomniałem, zależy mi bardzo na GPSie, aby ładnie podliczał mi kilometry i tempo, oraz na tym, ażeby dane z urządzenia bez problemu zgrać na PC. Inne funkcje oczywiście także będą bardzo przydatne, lecz nie decyduję się na pulsometr, stąd nie chcę dopłacać tych dwustu złotych do 305. Myślę, że 205 w zupełności mi wystarczy, choć... może macie jakieś inne pomysły?
Jeszcze pytanie natury, że tak się wyrażę, taktycznej - cena 388 pln jest ceną atrakcyjną? Widzę, że Garmin wprowadził nowe modele - oczekiwać opustów cen (może także z okazji nadchodzących świąt) czy przy takiej kwocie nie wypada już marudzić?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za każdą opinię. Wybaczcie natłok pytań