Pokaż, że bieganie jest EX

Konkursy lub plebiscyty realizowane przez forum.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Witam.
Oto finalne wyniki głosowania:

Film 1 27 głosów
Film 2 7 głosów
Film 3 8 głosów
Film 4 1 głosów

Dziękuje wszystkim za udział i gratuluję zwycięzcy. :)
New Balance but biegowy
Grejfrut
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 35,00
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

2 film - przytłaczający pierwszy cytat - raczej zniechęcający do włączenia się do biegowej subkultury, robi nieco mieszane pierwsze wrażenie. Brak zachowania ciągłości wybranego stylu konstrukcji filmowej - szybkie przejścia między instrumentalnym podniosłym nastrojem a żywym rockowym brzmieniem który również za często był zmieniany. Dobra tematyka ukazująca sedno tematu - start w zawodach, niestety nie do końca wiernie oddaje emocje związane z takim wydarzeniem. I jak na osobistą historię, film mógł obrazować także okres przygotowań oprócz świętowania po starcie, to uświadomiło by że biegający w takich imprezach masowych ludzie to nie jacyś nadzwyczajni wyczynowcy z ameryki lub księżyca, ale ludzie których na co dzien spotykamy na ulicy. Brak też było wyraźnej sugestii że tam pośród setek innych biegaczy jest także miejsce dla odbiorcy filmu
3 film- niestety nietrafione argumenty - Myślę że niewiele osób mających zadatki na joggera integruje się z poglądami JP lub ruchem pseudo kibicowskim, Poza tym w ucieczce przed hartem nawet w szczycie formy masz raczej marne szanse na udaną ucieczkę i brak obrazu filmowego i banalne wykonanie to główne mankamenty tego materiału
4 film - Najlepsza reklama to antyreklama ale nie w przypadku kiedy odbiorca musi w pełni świadomie ocenić efekt filmu. Jednak ten film jakościowo był chyba najlepiej zrealizowany, zgrany z muzyką wykorzystując sporadycznie jej dynamikę, Mimo to zabrakło tej dynamiki w momencie kiedy była ona najbardziej potrzebna

Gratuluję wszystkim autorom aktywności i wysiłku, bo każdy amatorsko składany film nie jest prosty i przez to wymaga wytrwałości. Było nas niewiele chętnych uczestniczyć w tym konkursie, dlatego tym bardziej gratuluję pewnego rodzaju nieprzeciętności :)
Dziękuję za oddane głosy na mój materiał i pozdrawiam :)
liczę na to że nie był to ostatni taki konkurs :hejhej:
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Też mam nadzieję, że nie. Przyślij swoje rozmiary (maila znasz)
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

hahaha.... a to się ubawiłem analizą Grejfruta jako zwyciezcy :hahaha:
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Witam.
Oto finalne wyniki głosowania:

Film 1 27 głosów
Film 2 7 głosów
Film 3 8 głosów
Film 4 1 głosów
Gratulacje!
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
Grejfrut
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Svolken pisze:hahaha.... a to się ubawiłem analizą Grejfruta jako zwyciezcy :hahaha:
Też mam prawo wyrazić swoje zdanie, a założę się, że jeśli wyraził bym je wcześniej to uznano by to jako hmmmm.. element czegoś na wzór "kampanii wyborczej". :ojoj:
Poza tym, uważam dzielenie się własnymi opiniami jest bardzo konstruktywne i jeśli rozwinęła by się na temat tych filmów jakaś szersza dyskusja, to ten konkurs faktycznie miałby jakiś sens. Do tego zresztą zachęca nas Adam parę postów wcześniej :taktak:
Awatar użytkownika
Marta96
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Gratuluje zwycięzcy! To chyba jedyny filmik zachęcający widza do obejrzenia i do końca 'trzymający w napięciu". :hahaha:

Mój filmik, to numer 3.. Robiłam go w ostatniej chwili i wiem, że jest beznadziejny i zrobiony schematycznie. Mnie na pewno nie zainteresowałyby żadne jotpeki, czy to, że Pink też biega, ale stwierdziłam, że zawsze można spróbować. Nie zajęło to dużo czasu, bo wcześniej już miałam styczność z amatorskim montażem video, tak więc nic nie straciłam. :)
Miałam całkiem inny plan, ale niestety zabrakło czasu, bo zaczęła się nauka i końcówka sezonu (zawody praktycznie cały miesiąc co dwa-trzy dni miałam - przynajmniej tutaj mi dobrze poszło). :taktak:

Spróbuję kiedy indziej. :oczko:
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Marta96 pisze:

Mój filmik, to numer 3.. Robiłam go w ostatniej chwili i wiem, że jest beznadziejny
Nie jest beznadziejny. Wg mnie najlepiej zrealizował temat konkursu. Gratulacje wysiłku a Grejfrutowi zwycięstwa.
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
kamilgoogle
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam bardzo serdecznie!

Jestem autorem filmu nr 4.

1. Szkoda że film zaginął redakcji :(
2. I wersja filmu była wyłącznie z bieganiem. nie było żadnych innych zdjęć (rower, kajaki etc). Film zgrywany był w ostatni dzień przez 1 godzinę. I wersja filmu była krótka bo miała zaledwie 50 sekund. Mam 17 lat i robie większość rzeczy pospiesznie, dlatego też nie przeczytałem uważnie regulaminu zamieszczonego na stronie: Długość filmu od 2 do 4 minut. Zauważyłem to w dniu kiedy chciałem wysłać film do redakcji. Z uwagi że miałem bardzo mało czasu (w tedy był mecz Lecha :) ), nie maiłem możliwości nakręcenia innych scen. Dlatego użyłem sceny z rowerem MTB (nie downhill!), rolakimi etc z innego mojego filmu:

http://www.youtube.com/watch?v=itbNF_9qCKQ

(a jak ten film wam się podoba?)

Faktycznie po zastanowieniu, źle zrobiłem. Dodane sceny były błędem. Chciałem uczestniczyć w konkursie zgodnie z regulaminem. Szkoda tylko, że nie wszystkie filmy spełniają warunek zawarty z regulaminem. Mówię tu o filmie który wygrał głosowanie. Od razu pragnę zaznaczyć, że nie jest to zazdrość czy inny wyrzut, lecz tylko niekonsekwencja w przestrzeganiu regulaminu, a co za tym idzie prawa.

Dziękuje wszystkim za udział w konkursie. Mam nadzieje że będzie jeszcze jeden konkurs filmowy - może na wiosnę :).

Liczę na jakąś sensowne odpowiedzi.
Awatar użytkownika
Marta96
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mnie również zdziwiła długość filmu pierwszego, bo ja sama osobiście ledwo 'naciągnęłam' swoją prace, żeby spełniała normy konkursu, a to nie było takie łatwe.. :nienie: Ale teraz to jest właściwie 'musztarda po obiedzie'. :P
Grejfrut
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A no macie racje, muszę przyznać że ulgowo potraktowałem tą część regulaminu. Nakręciłem sobie za mało materiału, na dodatek muzyka kończyła mi się akurat w tak nieprzepisowym momencie i to wszystko nakłoniło mnie do tej niekonsekwencji względem regulaminu. Poza tym uznałem znaczenie tego punktu regulaminu za marginalne, gdyż ile reklam telewizyjnych, z którymi spotykamy się na co dzień (a są one produkowane przez specjalistów) trwają więcej niż 2 minuty.

Adam ma racje, żaden z filmików nie zachęca tak naprawdę do biegania.
Zapraszam do zobaczenia tego :
http://www.youtube.com/watch?v=-8XSit8XyeM
No i teraz zróbcie coś takiego na potrzeby konkursu :spoczko:
kamilgoogle
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Moim zdaniem jednak regulaminy po coś są.

a co do filmów zachęcających to reklamy nike są the best

http://www.youtube.com/watch?v=wLyFlDAikac
http://www.youtube.com/watch?v=bG_UDYtNXUo

a co do reklam telewizyjnych - wspomnianych przez powyższego autora - trwają one zazwyczaj 30 sekund - bo w takim formacie są sprzedawane czasy antenowe.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

No cóż - jeśli chodzi o czas trwania to rzeczywiście bardzo do tego wagi nie przywiązywałem.
kamilgoogle
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

no właśnie ...

pytanie czy jest sens je tworzyć do przyszłych konkursów, skoro organizator ich nie przestrzega
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Ale organizator nie zdecydował się na wydanie werdyktu tam gdzie mógł i oddał wszystkie decyzje w ręce czytelników - czyli jury złożone z czytelników.
Dysproporcja głosów jest tak duża, że nie chce mi się nawet pytać czy czytelnickie jury by chciało teraz dokonać jakichś zmian.
ODPOWIEDZ