Nike -fit

diegoramirez
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie,

pytanie odnośnie odzieży do biegania NIKE - Pomijając cenę ;)

Przereklamowane, czy na prawdę dobrze się sprawdzają?
Myślę o koszulkach DRI-FIT i bluzie THERMA-FIT - idealna myślę na zimę.

Jeśli ktoś używa/zna - dziękuję za opinie ;)
PKO
bobkriz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja mam 2 koszulki dri-fit piłkarskie, w których także biegam.
Jedna z nich ściera mi suty niemiłosiernie, druga jest w porządku.
Mam też 2 koszulki kalężi do biegania i obie są lżejsze i bardziej przewiewne niż te nike.
Podejrzewam, że jakbym kupił takie przeznaczone do biegania Nike to nie byłoby różnicy, a jak nie ma różnicy to po co przepłacać?
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dri-fit to jedynie nazwa technologii nike - jeżeli chodzi o produkty to jest nich dużo, korzystają wszystkie z tej technologii.
W obrębie jednej marki są produkty z wielu segmentów - nie ma sensu porównywać nike-kalenji w ogólności.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
bobkriz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wracając do pytania
Przereklamowane, czy na prawdę dobrze się sprawdzają
?

Moim zdaniem sprawdzają się porównywalnie do podobnych produktów innych marek.
Na pewno są porządnie wykonane. Czy warto? Kwestia indywidualna, często walory estetyczne robią swoje.
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja mam koszulkę biegową Nike, krój i wykonanie bardzo mi odpowiada. Biegowo sprawdza się dobrze. Równie dobrze jak koszulki z Go Sport, które tracą w porównaniu z nią tylko nieco w kwestii dopasowania do kobiecej sylwetki. To tylko różnica estetyczna, nie wpływa na wygodę. Mam również bardzo fajną cienką bluzę-wiatrówkę biegową nike, sprawdza się świetnie, jakość bardzo dobra. Ale pełnej ceny (około 80 euro) bym za nią na pewno nie dała, kupiłam ją na przecenie (około 30 euro). Gdyby nie ta obniżka, to bym się na pewno rozejrzała za jakąś mniej rozreklamowaną alternatywą dostępną w tych samych okolicach cenowych, promocja mi oszczędziła szukania.
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

Ja mam bluzę Nike Fit Therma. W porównaniu do podobnej bluzy Kalenji to Nike jest jakby nieco cieplejsza i nieco bardziej miękka, poza tym ma jeszcze kilka bajerów jak zasuwaną kieszeń... ale w praktyce nie ma różnicy. Za to rozmiarówka Nike jest jakby nie dla mnie, i tak moja bluza Kalenji i Nike mają wszystkie wymiary niemal identyczne... tylko Nike ma rękawy o 6 cm dłuższe :ojnie: Efekt jest taki, że bluza Kalenji pasuje na mnie jak trzeba, a w Nike muszę podwijać rękawy :echech:
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:42

Nieprzeczytany post

Mam sporo ciuchów Nike do biegania. Są ok i nie ma do czego się przyczepić. Jakość podobna, może ciut gorsza, od Adidasa natomiast o wiele lepsza niż Asicsa (z kolei buty Asics są lepsze od Nike ale to już inna historia).
asdf123
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

90% moich rzeczy biegowych i w ogóle ubrań sportowych to Nike. Mam też pare rzeczy Kalenji i wydają mi sie one taką 'atrapą' Nike. Prostując myśl: jeśli masz pieniądze na
Nike to bierz Nike (chociaż sam sie zastanawiam czy warto za takie pieniądze), jeśli nie masz to też będziesz zadowolony inna marką np. Kalenji która robi bardzo podobnej jakości rzeczy jednak nie tak dopracowane jak Nike, no ale cena robi swoje :)
Co do koszulek to mam 4. 2 z krótkim i 2 z długim. Jedna z krótkim jak ktoś wspomniał wcześniej tak samo obciera mi sutki :-/.
Co do bluzy, mam bluze Nike i mam prawie identyczną bluze od Kalenji i tu już widać różnice chociaż mówiać szczerze nie warto dopłacać tyle do Nike, chyba że bardzo zależy Ci na wzorze/marce/wyglądzie/ i troche lepszemu designowi oraz jakości.

Nike to nie jest jakiś ultrakosmicznyniewiadomoco sprzęt.
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dużo lepsze rzeczy od Nike robi brooks mam na myśli koszulki bluzy kurtki itp jesli chodzi o buty wole Nike choć wielu uważa ze i w tej dziedzinie brooks jest lepszy , Nike jest przereklamowane i drogie i wcale nie takie dobre :)
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci 
krawat

Nieprzeczytany post

asdf123 pisze:
Nike to nie jest jakiś ultrakosmicznyniewiadomoco sprzęt.
A ktoś kto przebiegł w życiu więcej niż 10 km tak uważa?
Awatar użytkownika
samur
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja mam Nike'a koszulkę i tak, jak ktoś tutaj pisał, obciera sutki, dlatego nie bardzo ją lubię. Za to bardzo dobrze mi się sprawdziła podkoszulka Brubecka i ją sobie bardzo chwalę :) Długie getry mam Brooksa i też są super.
Awatar użytkownika
Wzorsabinea
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

większość rzeczy mam od nike, 2 koszulki fit i żadna mnie nie obciera.. ogólnie polecam, choć cena jaka jest taka jest.
Awatar użytkownika
raaf
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ja też mam wiekszość rzeczy od nike, jestem już ich fanem. Mam tę koszulkę: http://www.run4fun.pl/drifit-short-slee ... b08e7ad1d4 i jest ok. Cena jest jak widać... podobna jak u konkurencji, nie oszukujmy się. Brooks... nie widziałem czegoś takiego w promieniu 300 km od miejsca gdzie mieszkam... chyba że w Krakowie coś takiego jest...
KB RS SEWO RZESZÓW
bulbon
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ja mam zimowe leginsy nike i je sobie chwalę, moim zdaniem są lepsze niż brooks - chociaż te ostatnie też ok. Tak na prawde to chyba kwestia główne estetyczna..
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ