bardzo dobre buty biegowe vs ból nóg

Awatar użytkownika
XcatharsisX
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:43:51
Życiówka w maratonie: 04:09:22
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam chciałem zapytac czy ktoś z was miał podobny problem kupiłem sobie nike vomero 5, nowe buty w tym samym czasie co zwiekszyłem dystans biegowy... bardzo szybko pojawił się ból łydek - myślałem ze to wina dłuzyszch i intesywniejszych treningów... wiec zrobiłem przerwe. Po tygodniu przerwy zaczełem sobie biegac spokojnie po lesie i było ok /w butach pumy/ ...ale ostatnie małe rozbieganie w nike vomero załatwiło mi nogi tak że ból był naprawde bardzo ostry... ból achilles, łydka - czasem przód nóg w okolicach piszczeli...

ktoś z was miał może podobny problem? czy ból nog może byc spowodowany butami - bardzo dobrymi - lecz zbyt miekkimi? czy tez szukac powodu dalej?
"Cokolwiek mozesz zrobic,lub marzysz,ze mozesz zrobic.Zacznij!Odwaga jest geniuszem,w ktorym tkwi moc i magia.Zacznij teraz”

Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
fotman
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Temat-rzeka.
Poczytaj najnowszy (z 24.09.2010.) wpis na blogu trenera i wyczynowca (zajrzyj też do komentarzy): TU
A vomero to wyjątkowo miękki bucik- raczej dla bardzo lekkich biegaczy.
Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
Awatar użytkownika
XcatharsisX
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:43:51
Życiówka w maratonie: 04:09:22
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mam 80kg wiec do lekkich nie należę, wielkie dzięki za info poczytam sobie :)

Ps w tabeli doborów butów /post gdzies obok/ vomero 5 jest butem treningowym dla osoby nawet powyżej 85kg - ciekawe... w sumie jest dedykowany do kazdej wagi
"Cokolwiek mozesz zrobic,lub marzysz,ze mozesz zrobic.Zacznij!Odwaga jest geniuszem,w ktorym tkwi moc i magia.Zacznij teraz”

Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ