dieta przed zawodami

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Maurice
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:59
Życiówka w maratonie: 2:38:40
Kontakt:

Nieprzeczytany post

na 3 dni przed zacząć wsuwać węglowodany, dużo cukrów (najlepiej makarony) --> glikogen --> energia w dzień zawodów

natomiast co w dzień zawodów, gdy start o 13
czy na dystansie 10km można obyć się bez izotonika? żele sobie odpuszczę, nie wiem jak z napojami...
PKO
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Nie wiem czemu wszyscy wzywają ten makaron przed zawodami przecież to syf, lepiej zjeść coś naturalnego mam na myśli kasze jest tez wysoce energetyczna i dużo bogatsza w składniki ozdywcze niż makaron , co do zeli tez jestem przeciwnikem tego po ck obciążać żołądek jakimś chemicznym swinstwem
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci 
Maurice
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:59
Życiówka w maratonie: 2:38:40
Kontakt:

Nieprzeczytany post

a ustosunkuje sie ktos do kwestii diety w dzien zawodow i koniecznosci nawadniania na trasie 10km w warunkach jesiennych?
Krzysiek010
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 41.27

Nieprzeczytany post

Ja preferuję makarony głównie ze względu na walory smakowe. Kasza zwyczajnie mi nie smakuje. :nienie:

Teoretycznie na 10km można spokojnie obejść się bez izotoników, jednak zawsze mamy tą pewność, że jakby co, to mamy się czego napić. :taktak: W moim przypadku - zawsze zabieram, nawet na treningi -kilku, -kilkunasto kilometrowe. :)
FenixTT Szczecin
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ciawaraz pisze:Nie wiem czemu wszyscy wzywają ten makaron przed zawodami przecież to syf, lepiej zjeść coś naturalnego mam na myśli kasze jest tez wysoce energetyczna i dużo bogatsza w składniki ozdywcze niż makaron , co do zeli tez jestem przeciwnikem tego po ck obciążać żołądek jakimś chemicznym swinstwem

TAkie skrajne komentarze to zawsze mnie bawią
nie ma jak zrozumienie dla gustów innych

kasza to syf czemu ją jesz :hej:

p.s. czemu wszyscy wzywają ten makaron przed zawodami to ja też nie wiem
pytanie czy mimo wzywania on przychodzi czy nie
TATA MIKOŁAJA i OLI

Najważniejsza jest Miłość poza tym Kocham życie takie jakie jest

http://www.TTSzczecin.pl
misia
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

na 10 km to sie nie opłaca pić izotoników :ble: chyba że jest bardzo ciepło. Ja pije jak juz łyk wody mineralnej po 5 km.
Bieganie jest jak medytacja.
krawat

Nieprzeczytany post

Ciawaraz pisze:Nie wiem czemu wszyscy wzywają ten makaron przed zawodami przecież to syf, lepiej zjeść coś naturalnego mam na myśli kasze jest tez wysoce energetyczna i dużo bogatsza w składniki ozdywcze niż makaron , co do zeli tez jestem przeciwnikem tego po ck obciążać żołądek jakimś chemicznym swinstwem
Z tym makaronem jak z Asics'em ktoś powiedział ,że najlepszy i mit poszedł w lud.
Awatar użytkownika
ejchost
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jeden je makaron drugi kanapki z drzemem... jak pobiegniesz kilka razy sam będziesz wiedział co ci służy...
[url=http://runmania.com/rlog/?u=ejrun][img]http://runmania.com/f/5348a6fe6b522b01bb6644fae69eee4e.gif[/img][/url]
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

co jeść w dzień zawodów musisz sam wypróbować
picie na 10km nawet do półmaratonu jest jesienią stratą czasu - ewentualnie jak gorąco to można polać głowe wodą :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ