Ból dużego palca u nogi

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Moja znajoma ma nietypowy problem szczerze mówiąc nie wiem co mam jej doradzić skierowalem ja do lekarza sportowego , ale może ktoś z was borykal się z podobna dolegliwoscia i może mi powiedzieć coś bliżej na ten temat. Otwiz boli ja duży palec u nogi tylko w jednej stopie cieżko jest jej nim ruszać i dotego jest spuchniety opuchlizna utrzymuje się Juz prawie tydzień ( pytałem kilka razy czy się w coś nie udezyla mówiła ze nie) czyli podejrzewam ze jest to spowodowane bieganiem. Nie biega wiele koło 25 km tyg w butach lunargleid 2 ma nadwagę i biega na palcach mówiłem jej aby spróbowała biegać z piety aby odciążyć choć na trochę przednia cześć stopy ale nie wiele to pomaga , jesli ktoś miał podobny problem niech napisze co to było z góry dzięki
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci 
PKO
misia
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

mnie czasami boli duzy palec u stopy ale z powodu haluksa
Bieganie jest jak medytacja.
Awatar użytkownika
Dzidka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeśli jest spuchnięty, zaczerwieniony i gorący, to może być to dna moczanowa, albo, ze sposobu w jaki biega, zapalenie stawu. Wizyta u lekarza.
Ptak lata, ryba pływa, człowiek... biega.
http://www.pedziwiatr.gliwice.pl
wero
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Bardzo dużo chodzę bo nie trawię komunikacji miejskiej (każdy ma swoje małe dziwactwa :hej: ) i zdarzało mi się, że bolały mnie paluchy przy nasadzie i czasem nawet lekko puchły. Pomogło bardziej staranne dobieranie butów "do chodzenia".
Awatar użytkownika
lejek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45:18

Nieprzeczytany post

Cześć,

Niech Koleżanka wymoczy stopy w solance i tydzień nie biega. Może pomoże :taktak:

Ja miałem to samo jak zacząłem biegać... Po tygodniu i lekkim odpuszczeniu biegania--> przestało boleć!

Pozdro,
Lejek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ