aplikacje do biegania (omnia hd)

Awatar użytkownika
henry1125
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45.41
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam!
Chciałem zapytać czy istnieje jakaś aplikacja do biegania na telefon omnia hd. Pozazdrościłem posiadaczą IPhona aplikacji Nike + i zacząłem szukać czegoś podobnego na mój telefon ,ale nic nie mogę znaleźć. Jeśli ktoś ma podobną na symbiana , to prosze o podpowiedź.
Z góry dziękuję!
Run Forrest, RUN!!
PKO
Awatar użytkownika
henry1125
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

już znalazłem. Jesli ktoś jest zainteresowany ,to aplikacja nazywa się SportyPal. Jest darmowa. Nie wiem jeszcze czy dobrze działa , bo udało mi się to znaleźć dopiero po porannym treningu ,ale jutro sprawdzę sobie na standardowej trasie i zobaczę co pokaże.
Run Forrest, RUN!!
Awatar użytkownika
pawelk
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Działa tak dobrze jak dobry jest GPS w Twojej komórce. Sportypal i Sports Tracker pokazują inne wyniki, jestem w trakcie testowania obydwu aplikacji.
"W górach jest wszystko co kocham"

Paweł Karski - blog fotograficzny
przepior
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Jest jeszcze Endomondo: http://www.endomondo.com/download Nie wiem jak z dokładnością, bo nie używałem żadnego tego typu programu, ale niedługo posiąde telefon z Androidem i potestuję trochę, choć z tego co pamiętam Omnia HD to Symbian.
Awatar użytkownika
henry1125
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Endomondo wychodzi chyba na wszystkie platformy w tym na symbiana. Pobrałem i zainstalowałem-dziękuję za odpowiedzi. Co do dokładności , to z ciekawości chodziłem sobie po podwórku, wokół domu i SportyPal pokazuje bzdury, chyba, że robie 5-10 metrowe kroki , co do Endomondo , to raz pokazuje prędkość i dystans ,raz nie pokazuje. Mam nadzieje,ze podczas dłuższej wyprawy biegowej będzie lepiej. Jutro przetestuję SportyPal, a w piątek ten drugi i napiszę czy w ogóle warto to pobierać(w sumie są za darmo ,więc do nie ma się nic do stracenia:) )!
Run Forrest, RUN!!
Awatar użytkownika
pawelk
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Możesz odpalić obie na raz.

przepior
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Na Symbiana poszukać możesz jeszcze w sklepie Nokii: http://store.ovi.com Nie wiem tylko jak z działaniem na Omni.
Awatar użytkownika
pawelk
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

henry1125 jak tam testy? Jakieś wnioski?

Awatar użytkownika
henry1125
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Siema!
No powiem ,że oba pokazują bardzo podobnie. Odległości różnią się dokładnie tak:
SportyPal - 7604 m.
Endomondo - 7,63 km.
Niestety co do prędkości to nie mogę nic stwierdzić ,bo Endomondo nie pokazuje po zakończeniu średniej prędkości,ale podczas biegu jak przełączałem aplikację pokazywały niemal identycznie.
Generalnie Endomondo ładniej wygląda wizualnie, ma więcej różnych sportów(w sprtypal jest tylko rower , chodzenie, rolki i bieganie)i ma funkcje pulsometru,tylko trzeba dokupić i łączy się z nim przez bluetooth.
Jednka jako typowa do biegania aplikacja zdecydowanie fajniejsza jest SportyPal. Jest w niej "kompas" ,wiec nawet jeśli ktoś lubi biegać po nieznanym lesie, to i tak nie zgubi się ,bo pokazuje trasę od punktu wyjścia(wyjaśniam na czym polega ten "KOMPAS" - na kwadraciku jest punkcik i ciągnie się od niego kreska w którą stronę się poruszamy od momentu włączenia aplikacji). Bardzo proste, ale naprawdę pomocne, nawet moja mama chce pożyczyć mój telefon w niedziele jak bedzie jechala na grzyby,żeby się nie zgubić:). Do tego po zakończeniu sesji pokazuje wykres prędkości, w której minucie z jaką szybkością biegliśmy, można zaznaczać chackpoint i sprawdzać, czy szybciej biegliśmy niż na poprzednim treningu.
Chciałem jeszcze tylko dodać ,ze były spore różnice w spalaniu kalorii ,ale to chyba tylko przez mój błąd, bo w Endomondo zaznaczyłem chodzenie,a nie bieganie.Jutro chyba robię przerwę ,bo dzisiaj szykuje się impreza,ale w niedziele na pewno jeszcze to sprawdzę.
To chyba wszystko jak na dwudniowy test. Nie jestem specem ,tylko prostym amatorem,więc jeśli coś pominąłem i ktoś ma jakieś pytanie ,to niech pyta,a ja z chęcią odpowiem.
Generalnie obie aplikacje godne polecenia ,ale ja zostaję przy SportyPal,bo jest bardziej profesjonalna. Aż dziw bierze, że jest to dostępne za darmo.
Pawelk - możesz wrzucić linka do tego Sport Trackera? Wiem ,ze jest na ovi store,ale już dwa razy chciałem pobrać ,niby mają wysłaś linka na telefon,ale nic takiego się nie dzieje. Jeśli można gdzieś ją pobrać na kompa, to proszę prześlij link'a.
Pozdrawiam!
Run Forrest, RUN!!
Awatar użytkownika
pawelk
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja pobierałem z telefonu wpisując ten adres: http://store.ovi.com/content/31721. Ale Sports Tracker działa tylko z Nokią chyba. Tutaj jest lista kompatybilnych telefonów: http://www.sports-tracker.com/#/download i są same Nokie wymienione.

A uruchamiałeś aplikacje na Twojej zmierzonej trasie? Ciekaw jestem jaka jest dokładność pomiaru, bo patrząc na mapę, ścieżka często się nie pokrywa z drogą, którą biegliśmy. Niby można edytować, ale jest z tym sporo zabawy.

Awatar użytkownika
henry1125
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Dzięki za adres!Zaraz spróbuję z wpisaniem tego adresu do telefonu, ale musze pójść blirzej routera , bo tutaj wi-fi nie łapie. Powinno chodzić na Omni hd,bo system jest Noki.Procesor trochę lepszy i więcej RAM'u,ale poza tym , to Omnia hd jest tym samym co Nokia 5800.
Jeśli chodzi o zmierzoną trasę , to owszem mierzyłem ją wcześniej ,ale prostackim sposobem ,czyli pojechałem tą trasę samochodem. Auto pokazywało prawie 8km.,więc jest różnica,ale nie wiem który pomiar jest bardziej prawdziwy.
Jeśli chodzi o zaznaczaną ścieżkę , to w moim przypadku pokazuje dobrze, dlatego tak to zachwalałem. Nie widziałem ,że można tam coś edytować , nawet nie próbowałem , bo od razu rysunek się zgadzał.
Run Forrest, RUN!!
Awatar użytkownika
henry1125
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

niestety się przeliczyłęm, soprt tracker nie da się pobrać na omnie hd:(
Run Forrest, RUN!!
Awatar użytkownika
henry1125
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Jesli kogoś to interesuję , to chciałem się podzielić jeszcze jednym spostrzeżeniem. Jednak Endomondo też jest bardzo dobry. Jeśli korzysta sięprzy okazji z internetu , to pokazuje sporo szczegółów z biegania , plus , pokazuje przebiegniętą trasę na mapie. Takie małe pierdoły , ale cieszą:)!
Run Forrest, RUN!!
sakramakra
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Niestety co do prędkości to nie mogę nic stwierdzić ,bo Endomondo nie pokazuje po zakończeniu średniej prędkości
Nie zgadzam się. Wchodzisz w historię, najeżdżasz na trening, klikasz pokaż szczegóły, pokazuje się mapa i w prawym górnym rogu jest prostokątna ikonka, klikasz ją i masz czas, dystans, średnią i inne. Endomondo ma dopiero od 2 dni ale jestem zadowolony, trasę pokazuje z dokładnością do 4m, ale największą zaletą dla mnie są funkcje społecznościowe.
Awatar użytkownika
henry1125
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

sakramakra - zgadzam się z Tobą! Nie znałem jeszcze tak dokładnie tej aplikacji i dlatego nie wiedziałem ,że jest taka funkcja. Obecnie używam tylko Endomondo i również nie mogę złego słowa powiedzieć!

spid3r - a czy Run gps pro trainer występuje , też na symbian?
Run Forrest, RUN!!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ