Dżdżownica

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
krzysiek86r
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 42:57
Życiówka w maratonie: 3:31:17

Nieprzeczytany post

biegającania pisze:aha no i co myslicie o propozycji startu o 8-smej...a spotkaniu pod kolumna o 7.20?

z tym może być problem, bardziej by mi pasowało o 7:35 - 7:40 spotkanie

o 6:30 mam pociąg, 7:01 jestem na śródmieściu
pytanie czy w 19 min dojadę metrem do ratusza i dojdę na Stare Miasto
New Balance but biegowy
Kotmaurycy
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 4:58

Nieprzeczytany post

krzysiek86r pisze:
biegającania pisze:aha no i co myslicie o propozycji startu o 8-smej...a spotkaniu pod kolumna o 7.20?

z tym może być problem, bardziej by mi pasowało o 7:35 - 7:40 spotkanie

o 6:30 mam pociąg, 7:01 jestem na śródmieściu
pytanie czy w 19 min dojadę metrem do ratusza i dojdę na Stare Miasto
to a propos Twojego pytania - w jakim czasie zdołam dojechać/dotrzeć na Plac Zamkowy z sali gdzie jest nocleg? Gdzie w ogóle jest ta sala? czy tam gdzie biuro zawodów przy ul. Merliniego 2? Bo jeśli tak to chyba jest to spory kawałek (wg. google chyba ok. 14 km, choć może coś źle sprawdziłem...)
Czy któreś z Was wie coś na ten temat i będzie w identycznej sytuacji do mojej w niedzielny poranek ?
krzysiek86r
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

z biura zawodów będzie jakieś 7-7,5 km

jest jakieś 700m, do stacji metra Wierzbno od biura zawodów.
Kotmaurycy
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

krzysiek86r pisze:z biura zawodów będzie jakieś 7-7,5 km

jest jakieś 700m, do stacji metra Wierzbno od biura zawodów.
ale czy tam jest właśnie nocleg??
Kotmaurycy
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Wiem już gdzie jest nocleg - przy ulicy Niecałej, więc w sumie bardzo niedaleko startu.
Awatar użytkownika
arteRobert
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 43
Życiówka w maratonie: 3.29

Nieprzeczytany post

Tym którzy biegną maraton w 4 godziny polecam przebiegnięcie 1km w tempie 7,15 min/km ( ale kilometra a nie stu metrów) - żeby wiedzieli na co się porywają!
Jest propozycja by w trakcie biegu śpiewać - super pomysł, trzeba tylko uzgodnić repertuar
ja proponuję żeby do śpiewu dodać krok taneczny - będzie jeszcze weselej i bieg nie taki monotonny :hej:
B3!!!
krzysiek86r
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

w sylwetkach śmiałków widzę że jest Roman Polko, czy to ten o którym myślę ;p
Kotmaurycy
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

krzysiek86r pisze:w sylwetkach śmiałków widzę że jest Roman Polko, czy to ten o którym myślę ;p
Myślę, że to ,,ten'' - też zwróciłem uwagę. Więc jednak mamy celebrytę :spoko:
LordMarc
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 42.07
Życiówka w maratonie: 3:53:54

Nieprzeczytany post

krzysiek86r pisze:w sylwetkach śmiałków widzę że jest Roman Polko, czy to ten o którym myślę ;p
....

z tym krokiem tanecznym do śpiewu to już chyba quest ekstrem :P
Biegiem po wolność...
januszjoger57
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

tak sie zastanawiam, czy nie pobiec, decyzje podejmę we wtorek.
przeczytałem wszystkie posty, można to było rozegrac w różnych kombinacjach. może być dużo przypadkowości. Jeśli się ustali konkretnie, ze biegniemy np. na 5h, to ci co nie biegli maratonu niech sie nie porywają na bieg. na trasie może być różnie.
Dla generała to jest "pikuś'
Jaśli mamy te dzownicę sprzedać, to należy:
1. spotkać się w sobotę po południu i porozmawiać o taktyce.
2. porozmawiac z Organizatorami i wypuścić grupę jak to napisał kol. o godz. 8.00, nie było by problemow ze startem, w przypadku wspólnego startu już na początku byłby chaos, trzeba byłoby czekać aż wszyscy pobiegną, a tak start byłby z I linii.
W ub. roku wypuszczono słabszych maratonczyków o 1h szybciej, więc ta sprawa może być załatwiona.
Odnośnie propozycji popieram całkowicie i jestem skłonny dopłacić do getrów czy innach gadzet
Awatar użytkownika
arteRobert
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

miło byłoby gdyby udało się załatwić getry - czekamy na info od osób, które "mogą"
ponieważ czas mija jeśli mamy coś zrobić z wygladem gąsienicy potrzebne są decyzje.
projekt i nadruk na balonach ( z powodu braku czasu i zdecydowanego zachwytu pomysłem) odpada.
Mogę przywieźć do Wwy:
balony w kolorze pomarańczowym + mazaki
kredki do twarzy
spray do włosów
balony dostanie każdy
natomiast kto będzie chciał na miejscu będzie mógł pomalować włosy ( np podłużny pas przez czuprynę - niektóre gasienice mają tego typu ozdobną grafikę), namalować coś na twarzy , namalować wesołą buśkę na balonie.
z dotychczasowej dyskusji wnoszę że niektórzy piszą się na rozweselającą grafikę - a może wszyskich uda się ozdobić.
zobaczymy
jesli macie jakies uwagi, propozycje to najpóźniej do jutra
B3!!!
LordMarc
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 42.07
Życiówka w maratonie: 3:53:54

Nieprzeczytany post

arteRobert pisze:miło byłoby gdyby udało się załatwić getry - czekamy na info od osób, które "mogą"
ponieważ czas mija jeśli mamy coś zrobić z wygladem gąsienicy potrzebne są decyzje.
projekt i nadruk na balonach ( z powodu braku czasu i zdecydowanego zachwytu pomysłem) odpada.
Mogę przywieźć do Wwy:
balony w kolorze pomarańczowym + mazaki
kredki do twarzy
spray do włosów
balony dostanie każdy
natomiast kto będzie chciał na miejscu będzie mógł pomalować włosy ( np podłużny pas przez czuprynę - niektóre gasienice mają tego typu ozdobną grafikę), namalować coś na twarzy , namalować wesołą buśkę na balonie.
z dotychczasowej dyskusji wnoszę że niektórzy piszą się na rozweselającą grafikę - a może wszyskich uda się ozdobić.
zobaczymy
jesli macie jakies uwagi, propozycje to najpóźniej do jutra
Ja pisze się raczej na wszytskie szalone pomysły :)
Biegiem po wolność...
Awatar użytkownika
arteRobert
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ponieważ nie wszyscy dostają maile...

Dla każdego startującego w gąsienicy mam zestaw:
- 2 balony
- gwizdek
- daszek (bajeczny)
i do ogólnego uzytku kredki do twarzy, spray do włosów, flamastry do malowania po gumie, skórze itd
koszt takiego wzbogaconego zestawu wynosi 10 a może 15 zł - dokładnie nie wiem ile, bo...
gadżety zostały nam przekazane nieodpłatnie wraz z życzeniami pobicia rekordu przez gliwicką firmę Arpex, a bardziej przez jej właściciela, który jest pod wrażeniem i będzie nas wspierał także duchowo ( byłoby miło gdyby organizator wspomniał o tym przy jakiejś okazji)
Ponieważ padały głosy by gąsienica przekazała coś dla Nikoli proponuję aby każdy tą ( albo większą) kwotę wrzucił w sobotę lub w niedzielę przed startem do kapelusza, zebrane pieniądze przekażę ja lub organizator na cel, który wspieramy uczestnicząc w tej imprezie.
B3!!!
michal.r
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:47:14
Życiówka w maratonie: 03:34:57
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Przy starcie o 8:00 wedlug regulaminu Maratonu Warszawskiego do czasu gdy nie dogonia kobiety z czolowki biegnie sie:
"w tempie określonym przez zawodnika prowadzącego odpowiednią grupę (ok. 10 min/km)"

W zwiazku z tym pytanie z jaka predkoscia biegnie dzdzownica przez pierwsze okolo 1,5h i z jaka jak dogonia ja kobiety z czolowki?
Jak dlugie planowane sa przerwy przy wodopojach?
Do kogo nalezy zglaszac swoj udzial i jakie dane podac?

O ktorej jest faktycznie start? Z jednej strony 8 daje wiecej luzu na trasie, ale mam wrazenie, ze o tej godzinie bedzie slabo z publicznoscia
a chyba taki cel tez przyswieca gasienicy. Nie wiem czy nie lepiej wystartowac z koncowki o 9:00. Pewnie wyszloby przekroczenie startu kilka minut po 9:00.

Mam problem z decyzja gdyz biegne z 2letnia coreczka. Bez asysty zony, ktora w razie czego pobieglaby dalej z wozkiem nie moge sie zdecydowac
i narazac dzdzownicy na problemy, dlatego tak dopytuje sie o sczegoly zwiazane z predkoscia biegu i godziny startu.
krzysiek86r
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

chyba dla gąsienicy będzie wyjątek, i tempo biegu będzie wynosiło około 7:15 na Km.
ODPOWIEDZ