WYSOKIE TĘTNO
-
- Wyga
ŻONA 47 LAT,BIEGA OD 5 MIESIĘCY OSIĄGAJĄC CZAS NA 10KM 1:12:17.PODCZAS TRENINGU BIEGNĄC SPOKOJNIE I MOGĄC SWOBODNIE ROZMAWIAC OSIĄGA TĘTNO HR 140-170 I HRmax 160-185,A PODCZAS ZAWODÓW HR 160 -200 I HRmax 200-225.WARTOŚCI TĘTNA SPRAWDZONE NA DWÓCH SPORTTESTERACH (BRAUN I GARMIN 305).ZE WZORU HRmax wychodzi 220-47 =173.CZY TO MOŻLIWE I JAK DOBIERAC ZAKRESY TĘTNA DLA OWB I,OWB II ,OWB III ITD.PROSZĘ O RADĘ.
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Do prawdy ciężko coś z tego zrozumieć:)
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
wn64 - nie rozumiesz co to jest HRmax, oraz w ogóle jak stosować w treningu tętno, poczytaj sobie choćby to:
http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=15&id=411
http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=15&id=411
Zacznij od wymiany baterii, bo jakieś głupoty w tych wskazaniach są - kupy się to nie trzyma...
-
- Wyga
MOŻE ZBYT ZAWILE OPISAŁEM PROBLEM,ALBO WY ZBYT DOSŁOWNIE ODCZYTUJECIE MÓJ OPIS.WIADOMO ŻE,W MOIM OPISIE HRmax TO PRZEDZIAŁY WARTOŚCI ODCZYTANE PODCZAS WIELU TRENINGÓW I ZAWODÓW Z PAMIĘCI PULSOMETRÓW ,A NIE OSOBISTE HRmax BIEGACZA, KTÓRE JEST JEDNĄ INDYWIDUALNĄ WARTOŚCIĄ WYZNACZONĄ TEORETYCZNIE(WZORY) LUB PRAKTYCZNIE (TESTY,BADANIA,SPRAWDZIANY,ZAWODY).PULSOMETRY SĄ PRZYZWOITEJ KLASY,SPRAWNE,MAJĄ DOBRE BATERIE I POKAZUJĄ IDEALNIE GDY JA Z NIMI BIEGAM.W PRZYPADKU ŻONY POKAZUJĄ BARDZO WYSOKIE WARTOŚCI ( NP. PO 2 KM BIEGU W TEMPIE 6:40/KM - 178),GDZIE WYSTĘPUJE U ŻONY PRZYŚPIESZONY ODDECH ALE TEŻ MOŻLIWOŚC PROWADZENIA ROZMOWY.GDYBY TEMAT BYŁ PROSTY (WYMIANA BATERII ITP),SAM BYM ZNALAZŁ ROZWIĄZANIE.NIEMNIEJ DZIĘKUJĘ ZA RADY - SUGERUJĄC RADZĄCYM ZMIANĘ SPOJRZENIA Z "JAKI JA JESTEM MĄDRY,WSZYSTKOWIEDZĄCY A ON OGRANICZONY" NA "JAK MU POMÓC".POZDRAWIAM.
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Nie pisz dużymi literami bo się źle czyta!! i to niegrzecznie!!
Wydaje mi się że to normalne tętno, też takie miewałem, bo całej trasy nie biegniesz stale z tą samą prędkością a maxa takiego miała na pewno po górkę itp. reszta to przekłamania, a jak się boi to niech idzie się zbadać na UKG, żeby wykluczyć jakieś kardiomiopatie, i niech się nie forsuje bo wyjdzie jej to bokiem.
pozdro
Wydaje mi się że to normalne tętno, też takie miewałem, bo całej trasy nie biegniesz stale z tą samą prędkością a maxa takiego miała na pewno po górkę itp. reszta to przekłamania, a jak się boi to niech idzie się zbadać na UKG, żeby wykluczyć jakieś kardiomiopatie, i niech się nie forsuje bo wyjdzie jej to bokiem.
pozdro
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
Moja sugestia na temat wymiany baterii nie miała sugerować, że jesteś ograniczony. Miałem kiedyś podobny problem ze wskazaniami tętna - zrobiłem wszystkie badania włącznie z echo serca. Jak kardiolog zobaczył wyniki i usłyszał jaki mam problem, to popatrzył na mnie jak na idiotę. Powiedział, że jestem zdrowy jak byk i żebym sobie wymienił baterię w pulsometrze
.