Brzmi dobrze - koszulki i getry już by nas dość charakterystycznie ,,zaniebieściły''. Pytanie czy adidas miałby ochotę i możliwości (to ostatnie chyba jednak na ,,tak'' :P)arteRobert pisze:rozumiem, że koszulki są pewne.biegającania pisze:a tak przy okazji...dostaniemy wszyscy -gasienicowi biegacze-techniczne koszulki adidasa w kolorze niebieskim ...wiec gore stroju mamy juz jednakowa....co do reszty rzucajcie jakies propozycje - widzialam londynczykow, wygladali fajnie ale wcale nie musimy ich papugowac - jestem w stalym kontakcie z organizatorami i czekamy na wytyczne od "ksiegi rekordow" co do strony technicznej...nie wiem jak was ale mnie wszystkie dodatkowe elementy stroju strasznie rozpraszaja...zwlaszcza na takim dystansie...ale jak wiekszosc opowie sie za nie bede protestowac
rzeczywiście nie musimy małpować od londyńczyków, z drugiej strony same koszulki będą wyglądały skromnie. może adidas dorzuciłby niebieskie getry - też wyglądają efektownie. wtedy zostałaby jeszcze głowa, ewentualnie dłonie.
Dżdżownica
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 4:58
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 42.07
- Życiówka w maratonie: 3:53:54
Hm ja bede dzień prędzej ale też raczej w godzinach wieczornych, trzeba ustalić chyba jakaś godzinę tej naszej próby powiązania ;P i złapania tempa ;P
jak dokładnie będziemy w ogolę powiązani ??
propozycja z getrami naprawdę mi się podoba
Można by mieć też przewiązana chustkę na rękach
jak dokładnie będziemy w ogolę powiązani ??
propozycja z getrami naprawdę mi się podoba
Można by mieć też przewiązana chustkę na rękach
Biegiem po wolność...
-
- Wyga
- Życiówka w maratonie: brak
Pasta party będzie bardzo dobrym miejscem na spotkanie !:-)
Tak się zastanawiam, czy nie byłoby dobrym pomysłem, gdybyśmy my, jako biegacze pokazali swą siłę w takich akcjach społecznych, wpłacając symboliczne 5-10 zł na rzecz Nikoli przy okazji np. odbioru pakietu startowego. Nie wiem, jak długa będzie lista startowa ostatecznie, ale przy 3000 biegaczy i wpłaceniu przez każdego dodatkowo symbolicznie 5-10 zł na dobry cel uzbierałaby się pokaźna suma .
Tak się zastanawiam, czy nie byłoby dobrym pomysłem, gdybyśmy my, jako biegacze pokazali swą siłę w takich akcjach społecznych, wpłacając symboliczne 5-10 zł na rzecz Nikoli przy okazji np. odbioru pakietu startowego. Nie wiem, jak długa będzie lista startowa ostatecznie, ale przy 3000 biegaczy i wpłaceniu przez każdego dodatkowo symbolicznie 5-10 zł na dobry cel uzbierałaby się pokaźna suma .
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2010, 19:52 przez sawikos, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 42:57
- Życiówka w maratonie: 3:31:17
ja będę w piątek późnym wieczorem, albo w sobotę z samego rana
bardziej prawdopodobny piątek
bardziej prawdopodobny piątek
- arteRobert
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 43
- Życiówka w maratonie: 3.29
martwisz się tym? a niepotrzebnie
odkąd trenuję, czuję jak ubywa mi lat
pierwszy maraton przebiegłem 5 lat temu, dwa lata temu zrobiłem pierwszego Ironmana, aż sie boję co będzie za następne kilka lat...
na szczęście moja żona też wzięła się za siebie, więc młodniejemy razem
ha,ha,ha
odkąd trenuję, czuję jak ubywa mi lat
pierwszy maraton przebiegłem 5 lat temu, dwa lata temu zrobiłem pierwszego Ironmana, aż sie boję co będzie za następne kilka lat...
na szczęście moja żona też wzięła się za siebie, więc młodniejemy razem
ha,ha,ha
B3!!!
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 52.20
Na stronie www maratonu wyczytałem, że uczestnik gąsienicy MUSI mieć "zaliczony" wczesniej jeden maraton? Prawda to czy fałsz? Zapisałerm się do gąsienicy, ale 26 września zadebiutuję na trasie 42 km, więc nie wiem- jestem w tej gąsienicy czy nie jestem?
-
- Rozgrzewający Się
Co do legginsów...niestety za późno. Ale pomysł z dodatkowym przebraniem dobry. Jeżeli będziecie mieć jakieś propozycje to postaramy się pomóc w organizacji.
Co do ukończenia 1 maratonu...jeżeli ktoś wie, że jest przygotowany np. na czas 4:30 to my wierzymy i nie odbieramy szansy debiutantom. Sprawdzamy zgłoszenia kolejnych osób, rozmawiamy sobie albo weryfikujemy. Nie chodzi o tworzenie barier tylko o pewność, że wszystkie ogniwa gąsienicy zrobią co w ich mocy (i że to jest w ich mocy) żeby dobiec do mety. Stąd elastyczne podejście do zgłoszeń zdeterminowanych i pewnych swego debiutantów.
Tak jak pisałam w mailu, jutro prześlemy Wam wymogi Guinnessa. Wtedy już wszystko stanie się jasne.
I jeszcze raz przypominam o linku do naszej okazji http://domore.pl/beta/view/strony/okazje/115444, który każdy w ramach własnych możliwości ma za zadanie promować. Traktujcie okazję charytatywną jak swoją własną. Bo jest Wasza własna:)
Co do ukończenia 1 maratonu...jeżeli ktoś wie, że jest przygotowany np. na czas 4:30 to my wierzymy i nie odbieramy szansy debiutantom. Sprawdzamy zgłoszenia kolejnych osób, rozmawiamy sobie albo weryfikujemy. Nie chodzi o tworzenie barier tylko o pewność, że wszystkie ogniwa gąsienicy zrobią co w ich mocy (i że to jest w ich mocy) żeby dobiec do mety. Stąd elastyczne podejście do zgłoszeń zdeterminowanych i pewnych swego debiutantów.
Tak jak pisałam w mailu, jutro prześlemy Wam wymogi Guinnessa. Wtedy już wszystko stanie się jasne.
I jeszcze raz przypominam o linku do naszej okazji http://domore.pl/beta/view/strony/okazje/115444, który każdy w ramach własnych możliwości ma za zadanie promować. Traktujcie okazję charytatywną jak swoją własną. Bo jest Wasza własna:)
- td0
- Zaprawiony W Bojach
Nasuwają się pytania:
Jak się startuje? Wszyscy na raz? Czy po kolei?
Jak hamuje taka gąsienica?
Co się dzieje gdy jeden z uczestników potknie się, zwolni lub przesunie się w lewo o 20 cm?
Proponuję zorganizowanie krótkiego biegu próbnego.
W próbie nie musi biegnąć cały zespół. Chodzi o przetestowanie zachowania się gąsienicy.
Jak się startuje? Wszyscy na raz? Czy po kolei?
Jak hamuje taka gąsienica?
Co się dzieje gdy jeden z uczestników potknie się, zwolni lub przesunie się w lewo o 20 cm?
Proponuję zorganizowanie krótkiego biegu próbnego.
W próbie nie musi biegnąć cały zespół. Chodzi o przetestowanie zachowania się gąsienicy.
:) Tomek
- arteRobert
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 43
- Życiówka w maratonie: 3.29
chodziło mi o getry, nie o legginsy ale nie to jest kwestią. Aby gąsienica tworzyła całość i wyróżniała się w tłumie biegaczy trzeba do niebieskich koszulek dodać ( o ile się to wogóle uda) jakieś rzucające się w oczy elementy stroju - warunek: muszą być identyczne dla każdego uczestnika. Nie ma więc opcji, że każdy z nas coś takiego spróbuje zorganizować na własną rękę. To musi zrobić jedna osoba dla wszystkich. Pytanie do Magdy_MW: co możesz zrobić w tym temacie. Jak przeczuwam kwestia czapek=kwestia getrów- adidas nie doda kolejnych gadżetów. Chodzi mi po głowie, czy na czas biegu nie możnaby wypożyczyć z jakiegoś kluby sportowego getrów?Magda_MW pisze:Co do legginsów...niestety za późno. Ale pomysł z dodatkowym przebraniem dobry. Jeżeli będziecie mieć jakieś propozycje to postaramy się pomóc w organizacji.
Inny pomysł: do opaski lub czapeczki( własnej) na głowie przywiązany balon ( kupiony np. pomarańczowy) z rysunkiem sympatycznej główki gąsienicy ( np.w stylu z pszczółki Mai) - 40-50 balonów w grupie z pewnością będzie akcentem.
a może jakiś polski akcent: np biało-czerwone pasemka z bibuły wpięte we włosy...
Też istotne - mamy tydzień na pomysł i realizację
B3!!!
-
- Rozgrzewający Się
Akcja jest super, wspieram ją całym sercem, i proponuję, żeby każdy z uczestników gąsienicy dał innym dobry przykład i wpłacił dowolną kwotę na rzecz Nikoli. Pozdrowienia dla wszystkich biegaczy!
Run is fun :-)
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 42.07
- Życiówka w maratonie: 3:53:54
Chciałbym aby robak biegł cały czas, może powoli ale cały czas aby nie było "run walk run" że raz idziemy raz biegniemy bo tylko się będziemy męczyć, chwilowa przerwa na chód tylko przy punktach żywnościowych, taka moja propozycja trzeba tez ustalić w jakiej kolejności pobiegniemy
Biegiem po wolność...
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 42:57
- Życiówka w maratonie: 3:31:17
myślę że najlepiej żeby bieg najsłabsi prowadzili, łatwiej się dostosować do tempa niż prowadzić