w czym biegać w temperaturze pomiędzy +15 a +5 stopni

Crazyfly
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

MarcinZG pisze:Witam. potrzebuję pomocy w doborze i zakupie jakiejś odzieży do biegania.

. Myślę że chodzi o przedział temperatury między +15 a +5 stopni Celsjusza. Próbowałem sam coś wybrać ale tu koszulki, tam wiatrówki i sam już nie wiem. Czyli coś na jesień- wiosna, chciałbym aby była termoaktywna i miała kołnierz ze stójką. Cena tak do 100 zł jeśli to możliwe.

Pozdrawiam.
Do 10 stopni biegam w krotkich spodenkach i koszulce z dlugim rekawem lub w koszulce z krotkim i na to kamizelka taka
http://www.decathlon.com.pl/PL/bezr-kaw ... 105387949/
ale ostatnio zakupilem to
http://www.decathlon.com.pl/PL/bluza-is ... 128900881/
jeszcze nie przetestowalem bo za cieplo
Dzis np nad morzem +13 stopni po plazy na boso, krotkie spodenki a na gore koszulka z dlugim rekawem NB i na koszulka z krotkim rekawem - kalenji, wialo dlatego tak gdyby nie wialo to nie zakladalbym tej z krotkim
pzdr
andrzej/gdy

1316km/2012 ( 400 km boso)
1420 km/2013( 350 km boso)
42,195 3H58' na bosaka po plazy ( 2014)
66 km B7D Krynica 9:58
65 km TUT ( Trójmiejski ULTRA Trail ) 8:41
65 km B7D Krynica 9:21
Run for Fun - Gdynia No.1
PKO
Awatar użytkownika
turbojajko
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

lubusz pisze:Nie jestem przeciwnikiem firmy Kalenji. W czwartek będąc przejazdem w Poznaniu wpadłem do sklepu i kupiłem fajne skarpetki run 800 i rękawiczki.
Rozmiarówka koszulek i bluz nie jest dla szczupłych i wysokich. Nawet jak weźmiesz rozmiar L to nie dość, że trochę luźna to krótka, XL sie utopisz. Wygląda na to, że firma postawiła wyłącznie na amatorów biegania, lekkich grubasków :). Kto troche pobiegał, a jest szczupły nie kupi Kalenji.
Ja wlasnie jestem wysoki i szczuply - 190 cm, i niedawno wrocilem z zakupow w DEC.. Kupilem bluze do biegania , kurtke wiatrowa oraz pare koszulek, wszystko XXL, z tego tak naprawde mierzylem tylko bluze, aby okreslic moj rozmiar w typach firmy Kalenji.
Wszystko lezy idealnie , nie jest ani za krotkie ani za szerokie ani za ciasne. O dziwo z adidasa XXL bluzy byly duzoooo za duze.
Awatar użytkownika
lubusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 3:20:14

Nieprzeczytany post

turbojajko pisze:
lubusz pisze:Nie jestem przeciwnikiem firmy Kalenji. W czwartek będąc przejazdem w Poznaniu wpadłem do sklepu i kupiłem fajne skarpetki run 800 i rękawiczki.
Rozmiarówka koszulek i bluz nie jest dla szczupłych i wysokich. Nawet jak weźmiesz rozmiar L to nie dość, że trochę luźna to krótka, XL sie utopisz. Wygląda na to, że firma postawiła wyłącznie na amatorów biegania, lekkich grubasków :). Kto troche pobiegał, a jest szczupły nie kupi Kalenji.
Ja wlasnie jestem wysoki i szczuply - 190 cm, i niedawno wrocilem z zakupow w DEC.. Kupilem bluze do biegania , kurtke wiatrowa oraz pare koszulek, wszystko XXL, z tego tak naprawde mierzylem tylko bluze, aby okreslic moj rozmiar w typach firmy Kalenji.
Wszystko lezy idealnie , nie jest ani za krotkie ani za szerokie ani za ciasne. O dziwo z adidasa XXL bluzy byly duzoooo za duze.
-----------------------------------------------------------
Nie żartuj ?
Podaj nazwy tych gadżetów i jak możesz to swoją wagę.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
turbojajko
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

94 kg, sylwetka szczupla. Mam dosc szerokie i dlugie nogi, a gora jak od innego ;).
A kupilem to.
1.http://de.decathlon.com/de/1-schicht-he ... 85303.html
2.http://de.decathlon.com/de/1-schicht-he ... 22671.html
3.http://de.decathlon.com/de/2-schicht-he ... 51018.html

4.http://de.decathlon.com/3-schicht-herre ... 22845.html
5.http://de.decathlon.com/3-schicht-herre ... 51073.html
Wszystko XXL.
No i jeszcze butki:)
Hmmm.. ceny online sa troche zawyzone. Za bluze nr.3 w DC w Herne zaplacilem 15€ ( tu jest za 19 ).
Koszulki w promocji - odpowiednio 1. - 2,5 , 2. -7€ . wziolem na sprobowanie.
Poki co koszulki nie nacieraja mi sutkow jak pisza niektorzy :)
barca89
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja też byłem ostatnio w decathlonie i zakupiłem bluzkę XL i bluzę isolate confort L, bluza dopasowana idealnie...

A co do Ciebie turbojajko to pewnie chodzi lubuszowi, że w sumie 190cm/94 kg to taka normalna sylwetka, a nie szczupła, a dla nieco chudszych ciężej dostać. Niemniej jednak na mnie pasują idealnie...
"Uczyń z każdej przeszkody swoją szansę"

Lance Armstrong
Awatar użytkownika
turbojajko
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

barca89 pisze:Ja też byłem ostatnio w decathlonie i zakupiłem bluzkę XL i bluzę isolate confort L, bluza dopasowana idealnie...
To dopisz jeszcze swoja wage i wzrost i zrobi nam sie niezly poradnik odnosinie doboru ciuchowa w DC.
Wyglada na to ,ze jest to sklep jednak dla amatorki. Nie ma sie tu co dziwic, bo jak czlowiek zaczna przygode ze sportem, niewazne jakim, to obawia sie wygac duzo gotowki. Daltego idzie tam gdzie taniej czyt. DC. Potem jak wytrwa to kupuje sprzet b.profesjonalny. Kurtka XXL lezy na mnie teraz idealnie, tzn. jest odpowiednio dluga i szeroka. Jak poprzez trening zrzuce pare kilo to moze okazac sie, a raczej okaze sie napewno ,ze XXL bedzie za szerokie a XL za krotkie - no chyba ze od biegania skroca mi sie rece .. a jak wiadomo rosyjska nauka zna i takie przypadki :bleble: .
Wtedy nie pozostaje nic jak tylko szukac innych firm, bo Kalenji juz po prostu nie pasuje.
Awatar użytkownika
lubusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

[quote="turbojajko"]94 kg, sylwetka szczupla. Mam dosc szerokie i dlugie nogi, a gora jak od innego ;).

Ja mam 191 cm wzrostu, a teraz po rocznym treningu waga spadła z 84 kg do 78 kg.
Mówiąc o szczupłych miałem na myśli takich jak ja.
Barca89 ma 188 cm i 80 kg wagi.
Moja odpowiedź dotyczyła jego pytania o rozmiarówkę Kalenji.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
lubusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

barca89 pisze:Ja też byłem ostatnio w decathlonie i zakupiłem bluzkę XL i bluzę isolate confort L, bluza dopasowana idealnie...

A co do Ciebie turbojajko to pewnie chodzi lubuszowi, że w sumie 190cm/94 kg to taka normalna sylwetka, a nie szczupła, a dla nieco chudszych ciężej dostać. Niemniej jednak na mnie pasują idealnie...
Ja jednak myslę, że bluza, którą kupiłeś jest za krótka ( długość powinna być do połowy pośladków )
Pobiegasz trochę i sam dojdziesz do tego wniosku.
Pozdrawiam
xslope
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: ~40,5
Życiówka w maratonie: 3:52

Nieprzeczytany post

na temperatury miedzy 5-15 stopni polecam serie all active Sub Zero:
http://allegro.pl/listing.php/search?st ... ory=0&sg=0

Na pozna jesien oraz zime polecilbym Factor 1 Plus Sub Zero:
http://allegro.pl/listing.php/search?st ... cat=1&sg=0
piotr_j
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:40
Życiówka w maratonie: 03:44:07

Nieprzeczytany post

To ja jestem chyba bliżej rozmiarówki pytającego. 184cm i 75kg i z decathlonu koszulka i szorty w rozmiarze L pasują idealnie. Dla porównania zdobyczna koszulka Nike (Biegnij Warszawo) w rozmiarze M jest chyba nawet minimalnie większa. Co do profesjonalizmu materiałów to wspomniany Nike schnie dużo dłużej (czyli oddychalność gorsza).
Awatar użytkownika
marek81
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:32

Nieprzeczytany post

piotr_j pisze:To ja jestem chyba bliżej rozmiarówki pytającego. 184cm i 75kg i z decathlonu koszulka i szorty w rozmiarze L pasują idealnie. Dla porównania zdobyczna koszulka Nike (Biegnij Warszawo) w rozmiarze M jest chyba nawet minimalnie większa. Co do profesjonalizmu materiałów to wspomniany Nike schnie dużo dłużej (czyli oddychalność gorsza).
folia schnie jeszcze szybciej :oczko:

Mam dwie koszulki z dekatlonu i dwie najka.
Przy moich 183cm wzrostu, 98cm w klatce i biodrach oraz 91cm w pasie, dekatlonowe XL wydaje się lekko za krótkie, ale biega mi się w nich b. dobrze.
najk XL to worek, za to M leży idealnie.
To co łączy obie firmy to fakt, że w żadnej z nich nie kupie spodni/getrów, po prostu zawsze są za wąskie :oczko:

co do długości bluzy.. mój isolate 1000 (stara podstawowa wersja) jest faktycznie krótki i do tego niedopasowany do ciała.Taki worek... - moja jedyna dekatlonowa pomyłka. Używana obecnie przy wypadach na grilla :oczko: .
Czy powinna być do połowy pośladków? wydaje mi się, że ważniejsze jest to czy dobrze przylega, czy nie wystaje z pod wiatrówki! Może być i długa, ale jeśli źle leży i powieje ci po plecach i nerach to leżysz i kwiczysz :oczko: .
Jak już lubusz napisał, firmy mają swoją klientele -przy swojej budowie w Nike nie mam szans kupić butów, spodni czy geterów.
W decathlon-ie nie dostanę dobrze leżącej bluzy czy spodni/getrów
Dla odmiany z Pumy czy Adidasa leży na mnie prawie wszystko a z New Balance większość rzeczy.
W sklepach są zawsze przymierzalnie i radzę przymierzać niż się potem w domu zdziwić.
Obrazek
Awatar użytkownika
samur
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A co myślicie o takich spodniach? http://www.sklep.brubeck.pl/produkt.php?&id=8 Bo chcę sobie sprawić jakieś fajne legginsy. Do Brubecka jestem o tyle przekonany, że mam podkoszulkę od nich i jest super :) Tylko czy nie będzie mi w nich za ciepło? Chodzi o takie temperatury o jakich piszecie no i potem bardziej na zimę... Normalnie biegam od 10 stopni w krótkich spodenkach przed kolana, a jak jest poniżej 10 to długie spodnie ortalionowe. Zastanawiałem się też nad legginsami 3/4. Akurat Brubeck takich nie ma, więc jakaś inna firma do 70-80 zł. Dzięki za pomoc :)
Awatar użytkownika
Bawareczka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 59'47''

Nieprzeczytany post

u nas temp jeszcze miedzy 10 a 15°C - biegam w krotkim rekawku i krotkich spodenkach jeszczcze. Dzis zalozylam leginsy 3/4 i bylo mi za goraco.
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

Bawareczka pisze:u nas temp jeszcze miedzy 10 a 15°C
To znaczy gdzie? :niewiem:
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Awatar użytkownika