Buty na bieżnię

Awatar użytkownika
merlin
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 3:30:23

Nieprzeczytany post

Po ostatnim przymusowym dwugodzinnym wybieganiu na bieżni bardzo wyraźnie starł mi się bieżnik w Saucony Jazz 13. Są jakieś buty, które są szczególnie polecane do biegania na bieżniach mechanicznych?
Ze sportowym pozdrowieniem,
Michał Szerling
[url]http://trifit.pl[/url]
PKO
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zawsze mi się wydawało, że bieganie po asfalcie bardziej zżera bieżnik niż bieżnia mechaniczna toteż buty do biegania w zupełności wystarczą na taśmę.

Dlatego polecam Ci zwykłe treningówki :- )
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
merlin
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

wysek pisze:Zawsze mi się wydawało, że bieganie po asfalcie bardziej zżera bieżnik niż bieżnia mechaniczna toteż buty do biegania w zupełności wystarczą na taśmę.

Ja też tak myślałem i przy krótkich wybieganiach (1h) było OK. W niedzielę pobiegłem 2 godziny i tylna część bieżnika jest w takim stanie, że jeszcze dwa takie wybiegania i jej nie będzie :) następnym razem spróbuję pobiec w tangentach - może problem się sam rozwiąże.
Michał Szerling
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

merlin pisze:
wysek pisze:Zawsze mi się wydawało, że bieganie po asfalcie bardziej zżera bieżnik niż bieżnia mechaniczna toteż buty do biegania w zupełności wystarczą na taśmę.

Ja też tak myślałem i przy krótkich wybieganiach (1h) było OK. W niedzielę pobiegłem 2 godziny i tylna część bieżnika jest w takim stanie, że jeszcze dwa takie wybiegania i jej nie będzie :) następnym razem spróbuję pobiec w tangentach - może problem się sam rozwiąże.
Ile ważysz?

Saucony charakteryzują się tym, że są super wygodne jednak okupowane jest to szybszym zużyciem. Spróbuj butów innej marki.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
merlin
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

wysek pisze:
merlin pisze:

Ile ważysz?

Saucony charakteryzują się tym, że są super wygodne jednak okupowane jest to szybszym zużyciem. Spróbuj butów innej marki.
Ważę 73 kg i nie zauważyłem szybszego zużycia na asfalcie, tylko na bieżni. Z saucony jestem mega zadowolony
Michał Szerling
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ