11.09.2010
Ahhhh jak ja lubię soboty, człowiek się wyśpi, nie musi iść do pracy, przez co jest zregenerowany i ma ochotę na trening a nawet dwa

Żyć nie umierać

1. Trening siłowy (rano)
Wstałem, zjadłem śniadanie i postanowiłem pojechać na siłownię. W opisie ćwiczeń podaję tylko serie "robocze", bez serii rozgrzewkowych.
- przysiady ze sztangą z przodu (front squat) 5x3 - stały ciężar
- clean and press 3x6 - stały ciężar
- push press 3x5 - progresja ciężaru
- martwy ciąg 1x5
- pompki na poręczach 3x3
- drążek 3x3
2. Trening biegowy
1h 10' biegu spokojnym tempem. 5' rozciągania.
Pogoda była dzisiaj super do biegania jak dla mnie. Chłodno, lekka mgła, po deszczu. Uwielbiam
Samopoczucie po biegu rewelacyjne.

New Balance 848

Śniadanie - płatki owsiane z rodzynkami i jogurtem naturalnym, bułka z wędliną, sałatą i pomidorem
Obiad (po treningu1) - naleśnik ze szpinakiem i maślanka
Podwieczorek (przed treningiem2) - pół bułki z wędlina i pomidorem
Kolacja (po treningu2) - sałatka owocowa (kiwi, banan, pomarańcza, jabłko, orzechy, pestki dyni), pół bułki z awokado i pomidorem, pół bułki z wędliną i pomidorem, serek wiejski
W międzyczasie były jeszcze słodycze, dużo słodyczy
Luźne przemyślenia około treningowe i nie tylko

- odkąd zacząłem robić przysiady ze sztangą na niskiej ilości powtórzeń przestało mnie boleć biodro podczas biegania hmmm dziwne ale nie pierwszy raz mi się to przytrafiło, kiedyś to samo miałem z kolanem.
- robiąc przysiady/mc/zarzuty itd. z niską ilością powtórzeń można spokojnie biegać, nie jest to dla mnie uciążliwe, praktycznie mogę robić dwa treningi dziennie (biegowy i siłowy). Przypuszczam, że w przypadku typowego treningu kulturystycznego by się to nie sprawdziło.
- kupiłem sobie ostatnio do pociągu jak jechałem do Wisły runner's world - ja pierdziele co za szajs. Kiedyś miałem parę numerów i wydawały mi się ok ale ten nowy to nie podszedł mi zupełnie. A nachalna reklama w artykule "Poza szlakiem" - Bieganie w terenie to już totalne gówno.
Ufff ale się rozpisałem. Dobranoc.