Komentarz do artykułu Nokia Sports Tracker

Awatar użytkownika
Nom
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

F@E pisze:Wchodzę sobie dzisiaj na googla i co widzę "Nokia Sports Tracker is closed" a mieliśmy taką dużą grupkę bieganie.pl, chyba największą forumową. Czy w sports-tracker też są grupy czy tylko jest taki personal site? Nie umiem grup znaleźć...

pozdro
Z końcem sierpnia umarło. Znowu ten nieszczęsny "suwak" i migotanie lampek, gdyż grup raczej nie widać, ech. To kolejna wtopa, ciężko to zdzierżyć... tabelki też nie widzę. Może już jestem stetryczały na nową technologię ? sam nie wiem, mierznie mi sie w tym dłubać. Dupereli i wodotrysków sporo, przejrzystości jak na lekarstwo. Możesz dać "explore" a następnie suwakiem na google powiększyć, ale jak i mnie tak i tobie nie o to pewnie chodzi. Skłaniam się, że na tym etapie jest to narcystyczny personal site.

Enjoy!
PKO
Awatar użytkownika
Klimo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:32
Życiówka w maratonie: 3:22:07

Nieprzeczytany post

Nom, chyba rzeczywiscie diabeł przysiadl kolo Ciebie na dluzej, a moze siedzi ciagle obok :-).
jak masz podglad workoutu zaraz obok "profile", a dokladnie pomiedzy profile, a heart rate masz jeszcze jedna zakladke lap info: ladnie ja nawet wyswietla, bo jak sobie najezdzasz na dany kilometr to on sie podswietla na trasie na mapce.
10km: 39:32 (2015)
42,195km: 3:22:07 (2015)
1,9km + 90 km + 21,0975 km: 5:32:12 (2016)
Awatar użytkownika
Klimo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:32
Życiówka w maratonie: 3:22:07

Nieprzeczytany post

no i mozna sortowac kazda informacje: zarowno wg szybkosci (rosnąco i malejąco) poszczegolnych kilometrow (km/h i min/km), jak i tetna, itd., fajne
10km: 39:32 (2015)
42,195km: 3:22:07 (2015)
1,9km + 90 km + 21,0975 km: 5:32:12 (2016)
Awatar użytkownika
Nom
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Klimo, zgadza się, dzięki. Czarta odgoniłem i od razu widzę lepiej. Tabelka jest i od razu przejrzyściej. Grup szukamy dalej... ot taki atawistyczny ludzki odruch do grupowania się. Póki co jestem mizantropem na swoim "podwórku". Chyba nikt nie używa Nokii to tych celów.

Enjoy
Racoviak
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Czy istnieje możliwość ściągnięcia map do Sports Trackera aby były już w pamięci fona i nie musiał ich sobie pobierać przez GPRS-a ???
Awatar użytkownika
pawelk
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Spróbuj ustawić w Settings -> General -> Map material -> Phone. Ja tak zrobiłem i teraz nie pobiera mi żadnych kb, a w miejscu mapy wyświetla się sama ścieżka.

Co do ściągania map - ST korzysta chyba z google maps, więc można je ściągnąć i ustawić tak jak powyżej. Gdzieś widziałem pliki mapy google na komórkę, ale to dawno było...
"W górach jest wszystko co kocham"

Paweł Karski - blog fotograficzny
Racoviak
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mam jeszcze jedno pytanko:)
Jak wrzucić na stronkę plik ze swoim treningiem? Z tego co wiem treningi zapisują się jako pliki *.dat. Nie mogę znaleźć opcji na stronce, żeby wczytać ten plik:) Wysyłanie przez GPRS już opanowałem:P
Racoviak
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mam jeszcze jedno pytanko:)
Jak wrzucić na stronkę plik ze swoim treningiem? Z tego co wiem treningi zapisują się jako pliki *.dat. Nie mogę znaleźć opcji na stronce, żeby wczytać ten plik:) Wysyłanie przez GPRS już opanowałem:P
Awatar użytkownika
pawelk
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na obecną wersję strony nie da się wrzucić pliku z treningiem z komputera. Może masz wifi w komórce?

Awatar użytkownika
janior
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:53:45

Nieprzeczytany post

ARES pisze:
janior pisze:...zarzuciłem ST do tego jakiś music, tel do wewnętrznej kieszonki wiatrówki...
Skoro gps działa "przez szybę samochodu", to i kieszeń wiatrówki nie będzie mu przeszkadzać. Ja biegam z E66 w etui w kieszeni i nie ma problemu. Muza/radio też może chodzić jednocześnie z ST - sam często słucham. W twoim przypadku gps prawdopodobnie nie złapał fix-a i dlatego nie pokazał dystansu. Następnym razem sprawdź, czy na ekranie startowym ikonka gps pali się na zielono.
Domyślam się, że gps nie złapał fixa, zastanawia mnie właśnie dlaczego, skoro jak mówisz szyba samochodu mu nie przeszkadza, to czemu przez 60 min nie raczył zajarzyć ?
Na kolejnym treningu wziąłem tel w rękę, fixa złapał dopiero po ok. 20 min. Specjalnie zostawiłem telefon podczas rozgrzewki na dachu samochodu i mimo iż widział 8 satelit, dopiero po tak długim czasie załapał. Nie wiem, może to jakiś problem z gps-em w mojej nokii, używam 5230, może ktoś z Was ma podobny problem i zna rozwiązanie ?
Awatar użytkownika
pawelk
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A masz włączone wspomaganie gps?

Awatar użytkownika
janior
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:53:45

Nieprzeczytany post

woow, a gdzie to się włącza, w ST czy w ogólnych ustawieniach gps w telefonie ?

dobra znalazłem w opcjach "metody ustalania pozycji", ale i tak miałem to wspomaganie włączone więc to nie to jest przyczyną
Awatar użytkownika
pawelk
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No to nie wiem, u mnie łapie zaraz po wyjściu z klatki, czasami w centrum miasta trochę dłużej, ale zawsze <1min. Nie wiem w takim razie co jest nie tak, moja wiedza się na tym kończy :) A bez Sports Trackera GPS łapie Ci sygnał? Może coś w telefonie szwankuje.

Awatar użytkownika
pawelk
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

@Racoviak

Wypróbuj sobie jeszcze tę aplikację: http://www.endomondo.com/home. Dopiero uruchomiłem, ale zauważyłem, że jest opcja importu plików ze ST. No i jest inna aplikacja, można wypróbować.

p.s. przepraszam za podwójnego posta.

Awatar użytkownika
pan_maksiu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 56,50

Nieprzeczytany post

Hej,
No to dorzucę jeszcze jeden "kamyczek do ogródka" - mam nadzieję że nie odjadę daleko od tematu - zobaczcie sobie aplikację sportypal. Darmowa, chodzi chyba na wszystkich fonach z javą i gps, testuję ją od roku i jak na razie nie mam wiekszych zarzutów. Nadaje się zarówno do biegania, jak i do rowerów, nart itp.
Przykład pomiarów: http://sportypal.com/Workouts/Details/599926
Testowałem na blackberry, znajomy na noki e65 i jeszcze jeden na iphone....

Wydaje mi się dosyć ciekawym rozwiązaniem, po treningu bezproblemowy upload na serwer, w razie czego możliwość edycji na serwerze, nie ma dużych odchyłek na prędkości co zauważyłem na noki sports trackerze - chociaż to oczywiście może zależeć od jakości odbiornika GPS....
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ