Pytanie jeszcze czy masz zamiar kręcić dobre wyniki jeszcze na jesień?
Jeżeli nie(dopiero czerwiec) to do jesieni możesz robić 4-5 treningów/tyg. Rozbieganka po 6-10km, zależnie od treningu-tzn.
Raz w tygodniu rób rozbieganko takie dłuższe(jeżeli biegasz spokojnie 7km) 10km.
Raz w tygodniu zrób sobie wt, np. odcinki 6x200, przerwa w truchcie2-3min (choćby odmierzone "na oko", ale 90-95%, uważaj na tanie pulsometry(nie wiem jaki masz), bo często zawyżają puls.
Te 2 czy 3x/tyg rób normalne rozbiegania + 100-stu metrowe przebieżki(szybkie), około 4-6 odcinków.
Z czasem, kiedy przyjdzie zima rób dłuższe wybieganie, myślę, że powinieneś bez problemu 12 km przebiec, czyli tak 8-12km.
Zamiast WT wprowadź siłę biegową tj. skip: A, B, C, wieloskoki.
Dobrze by było gdybyś w zimę chodził 1x/tyg na siłownie i robił ćw ogólnorozwojowe.
To jest tak ogólnie, nie jestem profesjonalistą, ale na myślę, że jak na plan "przez internet" to jest ok. Jakbyś chciał coś w późniejszych fazach treningu, albo nie rozumiał jakiegoś skipu czy czegoś innego to pisz na priv, no chyba, że tak chcesz na forum.
Byłbym wdzięczny za jakieś uwagi odnośnie planu, wiecie, zawsze ktoś wie coś czego ja nie wiem

Uff, się napisałem