maraton: Nike LunarGlide+ czy Mizuno Rider 13 ?

czarekb
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 41:37
Życiówka w maratonie: 3:25

Nieprzeczytany post

Czy macie doswiadczenie lub sugestie które buty powinienem wybrać na maraton Nike LunarGlide+ czy Mizuno Rider 13?
Biegne w maratonie po raz pierwszy , a nie mam doświadczenia jak zachowuję sie te buty na dłuższym niż 20 km dystansie.
PKO
Awatar użytkownika
krwck
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 4:18:30

Nieprzeczytany post

Po 20 km zaczynają powoli wgryzać się zakończeniem podeszwy z przodu buta w Twoje palce ;)

A poważnie - to chyba nie ma żadnego znaczenia, szczególnie jeśli biegniesz pierwszy raz (tak jak i ja), poza tym, że powinieneś biec w tych w których biega Ci się po prostu wygodniej.

Jeżeli z kolei chodzi Ci o kupno butów na maraton, to zrób to jak najszybciej - żeby zdążyły się dopasować do nogi, jak będziesz biegł w nowych to Cię obetrą. Idź do sklepu, przymierz, będziesz wiedział. Ja jak założyłem LunarGlide'y, które bardzo chciałem sobie kupić, to okazało się, że nawet chodzić w nich wygodnie nie mogę. Prosta sprawa.
Obrazek
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Moje Lunary też były niewygodne przy chodzeniu, natomiast podczas biegania sprawdzają się świetnie.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
czarekb
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 41:37
Życiówka w maratonie: 3:25

Nieprzeczytany post

dzięki za odpowiedź :usmiech:
posiadam jeden i drugi model - sa sprawdzone na dystansach do 20 km.Trochę sie obawiam jak mogą sie zachowac po dystansie maratońskim. :niewiem:
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

czarekb pisze:dzięki za odpowiedź :usmiech:
posiadam jeden i drugi model - sa sprawdzone na dystansach do 20 km.Trochę sie obawiam jak mogą sie zachowac po dystansie maratońskim. :niewiem:
Rider - 320g
Lunarglide - 329g

Jak chcesz być bardziej profi bierz lżejsze buty. Tak naprawdę oba są dynamiczne. (jak na buty treningowe)
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Biegałem już w Lunarach trzydziestki i raz 40 km - nie stwierdziłem żadnych dolegliwości... No może trochę obolały jeden z palców z paznokciem, no ale to było 40 km.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
asewqt

Nieprzeczytany post

polecam kalenji eikiden 100
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ