Dobór butów we Wrocławiu oraz problem z aktualnymi
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam!
Czy jest we Wrocławiu miejsce, w którym można dobrze dobrać buty biegowe? Aktualnie mam Kalenji Kiprun 1000, ale biegając w nich boli mnie mięsień piszczelowy przedni. Gdy na chwilę stanę, rozciągnę go i rozmasuje to przestaje. Może to być wina tych butów?
Czy jest we Wrocławiu miejsce, w którym można dobrze dobrać buty biegowe? Aktualnie mam Kalenji Kiprun 1000, ale biegając w nich boli mnie mięsień piszczelowy przedni. Gdy na chwilę stanę, rozciągnę go i rozmasuje to przestaje. Może to być wina tych butów?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Raczej klasyczny problem wielu biegaczy. Przeczytaj to:
http://bieganie.pl/?show=1&cat=25&id=939
http://bieganie.pl/?show=1&cat=25&id=939
-
- Stary Wyga
Dzięki, wiele się z tego dowiedziałem.
U mnie pasuje:
- Najczęściej występują u początkujących biegaczy
- Szczególnie narażeni są sportowcy biegający crossy w terenie pagórkowatym
Jednak gdy biegam w kolcach (biegałem w nich całe 2 tyg. obozu) nic mnie nie boli.
Po powrocie z obozu pierwszy trening w Kalenji Kiprun 1000 i już czuję ból. Gdy biegam w moich starych butach (Sprandi, nie wiem jaki model, czarne z czerwoną podeszwą)
też mnie nic nie boli, więc problem chyba tkwi w tych butach. Chociaż oczywiście, dzisiaj przed treningiem zrobię ćwiczenia przedstawione tutaj http://bieganie.pl/?show=1&cat=25&id=939
U mnie pasuje:
- Najczęściej występują u początkujących biegaczy
- Szczególnie narażeni są sportowcy biegający crossy w terenie pagórkowatym
Jednak gdy biegam w kolcach (biegałem w nich całe 2 tyg. obozu) nic mnie nie boli.
Po powrocie z obozu pierwszy trening w Kalenji Kiprun 1000 i już czuję ból. Gdy biegam w moich starych butach (Sprandi, nie wiem jaki model, czarne z czerwoną podeszwą)
też mnie nic nie boli, więc problem chyba tkwi w tych butach. Chociaż oczywiście, dzisiaj przed treningiem zrobię ćwiczenia przedstawione tutaj http://bieganie.pl/?show=1&cat=25&id=939
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
We Wrocławiu jest sklep w centrum, prawie naprzeciw dworca głównego PKP, nazywa się Atletics Forever. Ponoć jest od wielu lat, ale mimo tego długo go tam szukałem 
Sprzedawca-właściciel, Piotrek B. nie ma tam komputerowego systemu doboru obuwia, ani innych bajerów. Posługuje się wyczuciem, doświadczeniem. Mówi, że wystarczy jak popatrzy na stope oraz stary but i już wie jak dobrać odpowiedni model.
Trening treningiem mogłeś trochę przeciążyć organizm stąd możliwy ból, a napewno ani Sprandi ani te Kipruny nie poleciłbym osobą, którzy biegają więcej niż 3 razy w tygodniu.

Sprzedawca-właściciel, Piotrek B. nie ma tam komputerowego systemu doboru obuwia, ani innych bajerów. Posługuje się wyczuciem, doświadczeniem. Mówi, że wystarczy jak popatrzy na stope oraz stary but i już wie jak dobrać odpowiedni model.
Trening treningiem mogłeś trochę przeciążyć organizm stąd możliwy ból, a napewno ani Sprandi ani te Kipruny nie poleciłbym osobą, którzy biegają więcej niż 3 razy w tygodniu.
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
właśnie dzięki mojemu umysłowi".
właśnie dzięki mojemu umysłowi".
-
- Wyga
Sprzedawca w Atletics forever to sympatyczny człowiek, co ważne nienachalny ale mimo wszystko wiedzę o tym jakie buty dobrać, IMO lepiej uzyskać/uzupełnić przed wizytą w sklepie. Spróbuj, jeśli będziesz miał okazję również badań np, Footscan Adidasa itp.
Ze sklepów polecam również Factory Outlet (wpisz w google).
Ze sklepów polecam również Factory Outlet (wpisz w google).
-
- Stary Wyga
To chyba odwiedzę Athletics Forever i poproszę Pana Sprzedawcę o pomoc w doborze butów. Kupowałem już tam strój na lato (dostałem troszkę zniżki za to, że kupiłem komplet :D) i było bardzo miło. To chyba potrzebuję nowych butów, bo biegam 6 razy w tygodniu.
-
- Stary Wyga
Jak wyjdziesz z dworca to skręcaszw lewą stronę. Sklep jest 500 m dalej po przeciwnej stronie ulicy Piłsudskiego w budynku NOT.brat pisze:Czy ktoś mógłby podać ulicę przy której znajduje się ten sklep w okolicach PKP.