Staw skokowy - ból i pstrykanie
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam, biegam od niedawna wykonywałem plan 10-tygodniowy a potem miałem dłuższą przerwę w bieganiu(4 tyg). Po przerwie wziąłem się zbyt ostro za bieganie. Pobiegłem sobie 3 dni pod rząd i zaczęła boleć mnie kostka i jej okolice. Ból nie był spowodowany jakimś krzywym stąpnięciem, przyszedł on po biegu gdy maszerując wracałem już do domu. Biegłem również w nieodpowiednim obuwiu... (teraz już kupiłem butki do biegania). Odpocząłem 3 dni ból prawie ustąpił, ale zostało "pstrykanie" w kostce nawet przy chodzeniu. Pobiegłem sobie po tych 3 dniach odpoczynku i znów zaczęło boleć. Teraz zrobiłem dłuższą przerwę. Nie biegam już tydzień czasu. Kostka już prawie nie boli aczkolwiek jakiś dyskomfort tam odczuwam no i "pstryka" cały czas... Co o tym myślicie? Zaczekać z bieganiem aż to "pstrykanie" ustanie?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Znając życie biegałeś bez rozgrzewki i bez rozciągania. Warto zainwestowac w odpowiednie buty przystosowane do biegania. Radziłbym odwiedzic lekarza. 

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 50min
- Życiówka w maratonie: 4.30h
heej
polecam odpowiedznie buty, rozgrzewke a do domu "jeżyka" do poprawy stabilizacji stawu skokowego...pokazany jest w nowym artykule ma temat kontuzji...te cwiczenia izometryczne poprawia ci "trzymanie" skokowego;)
polecam odpowiedznie buty, rozgrzewke a do domu "jeżyka" do poprawy stabilizacji stawu skokowego...pokazany jest w nowym artykule ma temat kontuzji...te cwiczenia izometryczne poprawia ci "trzymanie" skokowego;)