Czy warto słuchać kalkulatorów kalorii?
- Tomaszzz
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Czy warto słuchać kalkulatorów kalorii dla dziennego zapotrzebowania na energię? Bo mam wrażenie, że jedząc produkty o łącznej wymaganej wartości dla dziennego zapotrzebowania miałbym ich raczej za dużo. Czy się mylę?
Granicą wytrzymałości fizycznej jest granica twojej wytrzymałości psychicznej.
.............Dziennik treningowy autorstwa Konrada Różyckiego, polecam wersję 1.1.
..........................Dokładny pomiar odległości.
.............Dziennik treningowy autorstwa Konrada Różyckiego, polecam wersję 1.1.
- Tomaszzz
- Zaprawiony W Bojach
No więc właśnie chodzi mi o to czy te kalkulatory dobrze sugerują. Czy ich dokładność chociażby co do 500-600kcal jest słuszna.
Granicą wytrzymałości fizycznej jest granica twojej wytrzymałości psychicznej.
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
No to co za problem:
białko 1g - 3 kcal
węgle 1g - 3 kcal
tłuszcze 1g - 9 kcal
każdy program liczy dobrze, bazując na takich danych, wszystko zależy czy ciul** na etykietkach, a ostatnio odkryłem że tak jest, pewna firma znana zresztą zaniżyła ilość tłuszczu i węglowodanów, napisali że białka jest 6g, węgli 6g i tłuszczy 12g co daje 18+18+108= 144 kcal a sumaryczną ilość kcal na 100g wpisali 216 kcal, "komu się chce liczyć", pewnie z takiego założenie pajace wyszli.
Ja pozmieniałem na własne potrzeby darkthorna i mi stykało.
pozdro
białko 1g - 3 kcal
węgle 1g - 3 kcal
tłuszcze 1g - 9 kcal
każdy program liczy dobrze, bazując na takich danych, wszystko zależy czy ciul** na etykietkach, a ostatnio odkryłem że tak jest, pewna firma znana zresztą zaniżyła ilość tłuszczu i węglowodanów, napisali że białka jest 6g, węgli 6g i tłuszczy 12g co daje 18+18+108= 144 kcal a sumaryczną ilość kcal na 100g wpisali 216 kcal, "komu się chce liczyć", pewnie z takiego założenie pajace wyszli.
Ja pozmieniałem na własne potrzeby darkthorna i mi stykało.
pozdro
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"