Ból w okolicach żebra

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Bonito
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wszystko zaczeło się od dwu godzinnego pływania. Wtedy też złapała mnie jakby kolka (przynajmniej tak myślałem (przed pływaniem sporo wypiłem wody)). Następnie po około 30 minutowym biegu złapał mnie znowu ten ból, ale mimo tego biegałem i pływałem. Podczas ćwiczeń na siłowni w ten sam dzień niczego nie odczułem. - to wszystko w jeden dzień 31 Lipca.

W sobotę po całym dniu pływania nic mnie nie bolało. W Poniedziałek oraz środę wykonałem normalne ćwiczenia + bieganie.

Dopiero podczas siedzenia w środę około godziny 23:00 - nieco mnie zaczeło boleć. W czwartek ból występował przy: mocnym oddychaniu, śmianiu się, skłonach w bok tułowiem, leżeniem na prawym boku. Ból ustał wieczorem tj występował tylko przy leżeniu na prawym boku. W piątek tj dziś nie boli przy oddychaniu, śmianiu się. Boli natomiast przy biegu i szybkim marszu.

Ból występuje w okolicy prawego (dolnego) żebra. Ból taki sam jak przy kolce. Siła bólu w skali od 0 do 10 wynosi około 3,5. (ból u dentysty to 7 - daje dla porównania).

Posmarowałem to maścią wczoraj oraz dzisiaj. Ktoś miał coś podobnego? Czy to nic poważnego? Mogę nadal biegać?

Trzeba również przyznać, iż prowadzę dosyć aktywny tryb życia: bieganie, siłownia, basen, praca na budowach. Cały dzień na nogach.

Z góry dzięki za pomoc.
PKO
Bonito
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nikt nie pomoże : D ?
merfel
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam!

Przyznam szczerze ze trafiłem na to forum, ponieważ mam ten sam problem. Ból ten odczuwam po bieganiu. Czasem w trakcie ale to może być kolka. Czasami z mniejszą siłą czuje go cały dzień. Ból występuje tylko po prawej stronie, na wysokości dolnych żeber.

Wie ktoś co to może być?

Pozdrawiam.
Bonito
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

dla testów (sprawdzenia czy aby nie wątroba)

- zjadłem lazanie
- tłustą makrele
- chipsy, cola/fanta
- batony/czekolada.

nic nie bolało. ani troszeczke. Ponadto nie jest powiększona.

przy wysikłu na siłowni też nic nie boli.

Jedynie przy bieganiu. Dzisiaj np: bolało, ale mimo tego dałem rade przebiec ponad 10 kmw dosyć szybkim tempie.

Może to i mięśnie brzucha, bo wczoraj robiłem ćwiczenia na drążku i nieco mam zakwasy.
volumepl
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 44:37
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja też miałem tą przypadłość, również w dolnej części żeber. Nie obawiaj się, mi się to zdarzyło, gdy dopiero zaczynałem biegać w tym roku. Ostatnio tak samo miałem ok. tydzień temu. Nie musisz się martwić, bo mi samo przeszło :-) Nie stosowałem żadnych maści i kremów. Jeśli jesteś początkującym, nie forsuj się tak. Możesz jeść i pić przed bieganiem, ale nie tyle, żeby nie móc wstać od stołu :)
Obrazek
Bonito
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

to tylko test był.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ