Wkładka robiona na miarę dla zawodnika z płaskostopiem

ArniK
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mam płaskostopie. Po dłuższych treningach (90- 110 minut) boli mnie kręgosłup w odcinku lędźwiowym. Dosłownie "czuję" te wszystkie wstrząsy, które musiał zaabsorbować w trakcie biegania. Czy przyczyną może być płaskostopie? Tak sobie myślę, że ta wada "wymusza" na mnie złą postawę w trakcie biegu, stąd bierze się ten ból. A może to tylko kwestia słabo amortyzujących butów? Czy pomogłoby wykonanie ortopedycznej wkładki na miarę? Czy muszę kupić po prostu lepsze buty?

Czytałam też, że należałoby się z takim problemem wybrać do specjalisty, ortopedy sportowego. Gdzie można takiego znaleźć w Warszawie? Ile kosztuje wizyta? Ile kosztuje wykonanie wkładek? Będę zobowiązana za wszelkie rady :).
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Warto żeby Cię ktoś obejrzał. Skontaktuj się z http://www.klinikarehabilitacji.pl/ i powiedz że chcesz się umówić na "przegląd techniczny" ;)
Może wkładki, a może właściwe ćwiczenia, a może coś innego.
bba
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

ArniK pisze:Mam płaskostopie. Po dłuższych treningach (90- 110 minut) boli mnie kręgosłup w odcinku lędźwiowym. Dosłownie "czuję" te wszystkie wstrząsy, które musiał zaabsorbować w trakcie biegania. Czy przyczyną może być płaskostopie? Tak sobie myślę, że ta wada "wymusza" na mnie złą postawę w trakcie biegu, stąd bierze się ten ból. A może to tylko kwestia słabo amortyzujących butów? Czy pomogłoby wykonanie ortopedycznej wkładki na miarę? Czy muszę kupić po prostu lepsze buty?

Czytałam też, że należałoby się z takim problemem wybrać do specjalisty, ortopedy sportowego. Gdzie można takiego znaleźć w Warszawie? Ile kosztuje wizyta? Ile kosztuje wykonanie wkładek? Będę zobowiązana za wszelkie rady :).
1. Odpuść na jakiś czas zbyt forsowne treningi.
2. Idź do sklepu, w którym przy pomocy kamery mogą sprawdzić jak biegasz i dobiorą Ci odpowiednie buty
3. Ćwiczenia stabilności co najmniej 2 razy w tygodniu i rozciągające najlepiej codziennie a zwłaszcza po treningu.
4. Na tzw "służbę zdrowia" szkoda pieniędzy. Jeszcze się nie zdażyło żeby mi pomogli
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ