Tarnowskie Góry "GWAREK"
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Byłem na spacerku z pieskiem na stadionie.
Bieżnia wygląda na skończoną - linie są narysowane[chyba już wszystkie - 8 torów na setke, 6 dookoła]
nie ma upałów, na trójce powtarzają koncert Janerki z 2005 roku
ku.... czego chcieć więcej?
No dobra mogło by być jakieś oficjalne wejście na bieżnie.
będzie trzeba przetestować bieg przez płot
Bieżnia wygląda na skończoną - linie są narysowane[chyba już wszystkie - 8 torów na setke, 6 dookoła]
nie ma upałów, na trójce powtarzają koncert Janerki z 2005 roku
ku.... czego chcieć więcej?
No dobra mogło by być jakieś oficjalne wejście na bieżnie.
będzie trzeba przetestować bieg przez płot
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:38
- Życiówka w maratonie: 3:25:27
ar2r na wejściu na bieżnie zależy nie tylko Tobie i mi ale zapewne wielu osobom z TG. Myślę, że trzeba by opracować małą strategię polegającą min na dotarciu do większej ilości biegaczy z TG i okolic chętnych na korzystanie z bieżni i oficjalnie wystąpić do Zarządu TS Gwarek o wyznaczenie dni w których bieżnia byłaby dla nas udostępniona. Rozmawiałem dzisiaj w tej sprawie z osobą, która coś na ten temat wie i powiedziała mi, że generalnie nie powinno być z tym problemów. Zalecił także aby odbyło się to drogą oficjalną, bo skakanie przez płot nie jest zbyt dobrym rozwiązaniem. Na dłuższą metę może się to odwrócić przeciwko nam. Obiekt wybudowano z pieniędzy publicznych, więc spróbujmy a pewno się uda. ar2r jeśli jesteś tez na TAK do daj znać w tej sprawie. W grupie więcej zdziałamy!!! Pozdro.
-
- Zaprawiony W Bojach
Tak na razie nieoficjalnie, ale zrodził się pomysł utworzenia w Tarnowskich Górach nieformalnej grupy biegowej. O szczegółach jeszcze nie będę pisał, bo po prostu ich nie ma. W planach jest, aby ruszyło coś takiego w miesiącu wrześniu, jak już większość powróci z wakacji do domu. Będziemy próbowali dać ogłoszenia na kilku forach biegowych a może i w mieście informację o tym. Głównym jednak celem będzie wspólne bieganie, niezależnie od poziomu, od stawiającego pierwsze kroki po tych co już od lat biegają. Myślę, że wspólnie też będziemy wyjeżdżać na zawody, spróbować zorganizować sobie wstęp na bieżnię na Gwarku, być może stworzyć własną stronę internetową no i dzielić się doświadczeniem. To tyle w zarysie, tak więc jak ktoś już jest zainteresowany i chciałby się w tej kwestii ujawnić to niech wali śmiało. Pozdro
-
- Wyga
Witam szanownych współforumowiczów. Pomysł bardzo mi się podoba, aby stworzyć jakąś grupę amatorów lubiących pobiegać. Na pewno nie każdy będzie zainteresowany braniem udziału w zawodach aczkolwiek to już myślę, że nie problem na pewno nikt nikogo do niczego zmuszał nie będzie Ogólnie mówiąc chętnie dołącze do Was zobaczymy co nam z tego wyjdzie.
-
- Zaprawiony W Bojach
No to jest już nas czterech:
Grozza (Leszek)
Gopixus
ar2r
Bleez (Marcin)
Czekamy na następnych. Jak znacie jakiś kolegów/koleżanki, którzy biegają lub mają taki zamiar to zachęćcie do tego.
Pozdro Bleez
Grozza (Leszek)
Gopixus
ar2r
Bleez (Marcin)
Czekamy na następnych. Jak znacie jakiś kolegów/koleżanki, którzy biegają lub mają taki zamiar to zachęćcie do tego.
Pozdro Bleez
- Grozza
- Wyga
- Życiówka na 10k: 00:44:05
- Życiówka w maratonie: 03:45:45
Hej. Tak jak Bleez napisał ja także chętnie spotkam się z innymi tarnogórskimi sympatykami biegania.
Z racji, że chyba już wszyscy okoliczni biegacze zaglądający na forum bieganie.pl wypowiedzieli się w temacie ( ) proponuję aby zacząć ustalać jakąś konkretną datę i miejsce spotkania. Wtedy będzie można np. mijając w czasie treningu jakiegoś biegacza zagadać do niego i powiedzieć mu o takim biegowym spotkaniu. Wiadomo nie każdy może mieć dostęp do neta albo śledzić fora. Będzie także można poinformować biegających znajomych albo dać jakąś informację na innych stronach/forach. Potrzebnych jest jednak jakiś konkret.
Z tego co wiem to Gopixus biega w okolicach Zalewu Nakło Chechło podobnie jak Bleez, nie wiem gdzie biega ar2r (pewnie po bieżni na Gwarku ). Ja biegam najczęściej po parku w Reptach Śl. albo w parku miejskim. Jeżeli chodzi o miejsce pierwszego spotkanie wypowiedzcie się, jakie miejsce waszym zdaniem będzie najodpowiedniejsze, z tych które wymieniłem albo przedstawcie jakieś swoje propozycje. Data to także kwestia do dogrania. Jeżeli na pierwszym spotkaniu (wspólnym bieganiu) miałaby pojawić się tylko nasza "4" to i tak uważałbym to spotkanie za udane. Dotarcie do większego grona lokalnych biegaczy może trochę potrwać i wymagać trochę cierpliwości, ale trzeba być pozytywnie nastawionym. Pozdro!
Z racji, że chyba już wszyscy okoliczni biegacze zaglądający na forum bieganie.pl wypowiedzieli się w temacie ( ) proponuję aby zacząć ustalać jakąś konkretną datę i miejsce spotkania. Wtedy będzie można np. mijając w czasie treningu jakiegoś biegacza zagadać do niego i powiedzieć mu o takim biegowym spotkaniu. Wiadomo nie każdy może mieć dostęp do neta albo śledzić fora. Będzie także można poinformować biegających znajomych albo dać jakąś informację na innych stronach/forach. Potrzebnych jest jednak jakiś konkret.
Z tego co wiem to Gopixus biega w okolicach Zalewu Nakło Chechło podobnie jak Bleez, nie wiem gdzie biega ar2r (pewnie po bieżni na Gwarku ). Ja biegam najczęściej po parku w Reptach Śl. albo w parku miejskim. Jeżeli chodzi o miejsce pierwszego spotkanie wypowiedzcie się, jakie miejsce waszym zdaniem będzie najodpowiedniejsze, z tych które wymieniłem albo przedstawcie jakieś swoje propozycje. Data to także kwestia do dogrania. Jeżeli na pierwszym spotkaniu (wspólnym bieganiu) miałaby pojawić się tylko nasza "4" to i tak uważałbym to spotkanie za udane. Dotarcie do większego grona lokalnych biegaczy może trochę potrwać i wymagać trochę cierpliwości, ale trzeba być pozytywnie nastawionym. Pozdro!
-
- Zaprawiony W Bojach
No dokładnie tak jak Grozza napisał powoli należałoby przechodzić do konkretów! Myślę, że miesiąc sierpień pozostawimy na jakieś ustalenia a od początku września można już się spotkać na pierwszym biegu. Miejsce spotkania dla mnie jest w zasadzie obojętne. Jeśli będzie to zalew to mogę dam spokojnie dobiec, jeśli park w Reptach to, albo dojadę autem zabierając kogoś po drodze, albo tez dobiegnę Moją propozycją byłoby, aby się spotykać w soboty, czyli pierwsze spotkanie mogłoby wypaść na 4 września. Godzina, tu też trzeba podyskutować. Moja propozycja to między 10 a 11, w każdym razie najlepiej przed południem. Oczywiści, że inne terminy, godziny i miejsca są do zaakceptowanie, trzeba będzie tylko ustalić jakiś sposób komunikowania się, bo to wiele ułatwi. Myślę, że wiele rzeczy wyjdzie w praniu tzn w bieganiu podczas dyskusji. Najtrudniej będzie na początku a potem to już jakoś poleci z górki. No to czekamy na innych i na wasze propozycje. Pozdro.
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Bardzo fajny pomysł.
Jestem chętny na wspólne bieganie dajcie tylko znać gdzie
i kiedy, mi najbardziej pasuje w okolicach zalewu ale wpadnę
tam gdzie ustalicie. Co do bieżni na gwarku to jest brama otwarta
obok budynku, biegałem tam ostatnio i nie było problemów.
Daniel Pasek
Jestem chętny na wspólne bieganie dajcie tylko znać gdzie
i kiedy, mi najbardziej pasuje w okolicach zalewu ale wpadnę
tam gdzie ustalicie. Co do bieżni na gwarku to jest brama otwarta
obok budynku, biegałem tam ostatnio i nie było problemów.
Daniel Pasek
........ Podziwiam Tych, którzy mają rodziny pracują i biegają ........
-
- Zaprawiony W Bojach
No to witamy kolejnego. Daniel my to Cię chyba na trenera wykorzystamy. Z tego co Cię kojarzę to znacząco odbiegasz od naszego poziomu, tak więc dobre rady i doświadczenie się przydadzą .
Grupka się powiększa:
Grozza (Leszek)
Gopixus
ar2r
Bleez (Marcin)
Mateusz
runner1985 (Daniel)
Pierwsze spotkanie planowane jest na 4 września. Miejsce i godzina jeszcze do ustalenia, czekamy na Wasze propozycję. Do wyboru w najbliższej okolicy mamy Park w Reptach, Park miejski w TG, Zalew Nakło - Chechło, a może od razu na bieżnię na Gwarek . Godzina najlepiej przedpołudniowa, tak myślę 10 - 11. To czekamy na następnych chętnych i na propozycje.
Grupka się powiększa:
Grozza (Leszek)
Gopixus
ar2r
Bleez (Marcin)
Mateusz
runner1985 (Daniel)
Pierwsze spotkanie planowane jest na 4 września. Miejsce i godzina jeszcze do ustalenia, czekamy na Wasze propozycję. Do wyboru w najbliższej okolicy mamy Park w Reptach, Park miejski w TG, Zalew Nakło - Chechło, a może od razu na bieżnię na Gwarek . Godzina najlepiej przedpołudniowa, tak myślę 10 - 11. To czekamy na następnych chętnych i na propozycje.
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
Park w Reptach jest spoczko, naprawdę fajny klimat tylko jak dla mnie z wiosny kiedy jeszcze biegałem zrobił się za mały w tym sensie że kółko ma około 2,5-3 km, trzeba by trochę się pokręcić po nim, bo normalnie to z 4 kółka i się może w głowie zakręcić Mam kontuzje lędźwiowego, zmasakrowałem jednym tylko niesymetrycznym przysiadem, żeby odetchnąć od siłowni chyba będę musiał zacząć znowu trochę biegać, ale 10 km jak na początek to dla mnie za duży dystans, poćwiczę z miesiąc może dwa i jak dobrze pójdzie zgłoszę się na ochotnika
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
-
- Stary Wyga
Trasa warianty [propozycje oczywiscie]:
asfaltowa
- wzdłuż torów - po zachodniej stronie - do Miasteczka Śl. jest to droga pożarowa. Do mostu za przystankiem PKP ok. 7Km w jedną stronę.
leśna
- wzdłuż torów - po wschodniej stronie - gdy zaczyna się asfalt odbijamy w prawo do drugiego przystanku na zalewie ok. 3,8 km w jedną stronę.
mieszane
- tak jak leśna tylko można odbić w kierunku zalewu - na pierwszy przystanek - obiec zalew do drugiego przystanku i powrót ok 13-14 km. - krótszy wariant wbiec na trasę leśną i nią wracać dystans nie wiem jaki ale ok10 km
- zaczynamy tak jak leśna nie odbijamy w kierunku żadnego przystanku tylko prosto asfaltem do Miasteczka. Można wracać tą samą drogą lub dobiec do mostku przebiec pod nim i wracać asfaltową tez około 14 km
Start zawsze z tego samego miejsca - okolice granic miedzy Lasowicami a tg_centrum czyli most pod torami przed elektrocarbonem w prawo - patrzac od stront tg.
Okolice ciche zero ruchu samochodów - no nie zero to przesadziłem ale dwa trzy na cala trase to jest juz duzo. Chyba ze sie trafi ze kolejarze maja zmiane szychty
asfaltowa
- wzdłuż torów - po zachodniej stronie - do Miasteczka Śl. jest to droga pożarowa. Do mostu za przystankiem PKP ok. 7Km w jedną stronę.
leśna
- wzdłuż torów - po wschodniej stronie - gdy zaczyna się asfalt odbijamy w prawo do drugiego przystanku na zalewie ok. 3,8 km w jedną stronę.
mieszane
- tak jak leśna tylko można odbić w kierunku zalewu - na pierwszy przystanek - obiec zalew do drugiego przystanku i powrót ok 13-14 km. - krótszy wariant wbiec na trasę leśną i nią wracać dystans nie wiem jaki ale ok10 km
- zaczynamy tak jak leśna nie odbijamy w kierunku żadnego przystanku tylko prosto asfaltem do Miasteczka. Można wracać tą samą drogą lub dobiec do mostku przebiec pod nim i wracać asfaltową tez około 14 km
Start zawsze z tego samego miejsca - okolice granic miedzy Lasowicami a tg_centrum czyli most pod torami przed elektrocarbonem w prawo - patrzac od stront tg.
Okolice ciche zero ruchu samochodów - no nie zero to przesadziłem ale dwa trzy na cala trase to jest juz duzo. Chyba ze sie trafi ze kolejarze maja zmiane szychty
-
- Zaprawiony W Bojach
Mi te warianty co przedstawił ar2r wszystkie pasują, to są poniekąd trasy po których teraz biegam. Nie wiem jak inni, może nich się tez wypowiedzą. Trzeba tylko pamiętać, jeśli chodzi o długość trasy i tempo, że każdy z nas jest na innym poziomie. Na początek warto by dostosować to tak, aby wszystkim pasowało. Żeby też nikogo nie ograniczać, to zawsze można zrobić kilka kilometrów wspólnie a potem każdy już według uznania.