płaski brzuch, pomocy proszę!!

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
umgebungradwege
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

2000 to duzo ;) i nie chce sie katowac. ;) bieganie takim tempem jak biegam obecnie + rower + brzuszki i ta rozpoczeta a6w sprawia mi teraz przyjemnosc, chce, zeby to trwalo dlugo, jestem zmotywowana, nie chce przesadzic z treningami, poniewaz nie chce sie zniechecic ;)) wlasnie zamowilam sobie na allegro sauna dres ;)
PKO
Sleczek
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

umgebungradwege pisze:2000 to duzo ;) i nie chce sie katowac. ;) bieganie takim tempem jak biegam obecnie + rower + brzuszki i ta rozpoczeta a6w sprawia mi teraz przyjemnosc, chce, zeby to trwalo dlugo, jestem zmotywowana, nie chce przesadzic z treningami, poniewaz nie chce sie zniechecic ;)) wlasnie zamowilam sobie na allegro sauna dres ;)
Daj spokój z takimi wynalazkami. Tłuszczyk gromadził się latami a Ty w parę dni chcesz się go pozbyć. Nierealne, dodatkowo żadne bajery typu sauna dres, pas neoprenowy Ci w tym nie pomoże. Jest jedna prosta metoda na spalenie nie potrzebnej tkanki tłuszczowej. Mniej jeść, więcej ćwiczyć i tyle.
umgebungradwege
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

wiem, ale dres czy pas podczas bieganie chyba wspomagaja utrate tkanki tluszczowej. tzn zwiekszone pocenie..
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zwiększają pocenie, owszem, tylko pot to WODA a nie tłuszcz. Na tym polega pozorne działanie tych wszystkich wynalazków, że zwiększają potliwość, czyli utratę wody z organizmu, której uzupełnienia organizm i tak się będzie domagać. Efektem - pozorna utrata wagi która jest tylko de facto odwodnieniem organizmu. Wywal to cholerstwo.

Po drugie, wszelkie ćwiczenia na mięśnie brzucha spowodują wyćwiczenie tychże mięśni, natomiast jeżeli chodzi o spalanie tłuszczu to jest on spalany z całego ciała niezależnie od tego, którą partię się ćwiczy, więc spalić oponkę można ćwicząc tak naprawdę cokolwiek. Co się pod ta oponką pokaże - to już zależy od tego, czy będziesz ćwiczyła mięśnie brzucha.

U kobiet najczęściej tłuszczyk najpóźniej znika z brzucha ud pośladków, dlatego trzeba uzbroić się w cierpliwość, czego Tobie życzę.

Na koniec mała uwaga - uważaj na głupie rady, prezentowane również na tym forum, w rodzaju tracenia 2000 kalorii dziennie (gdy rozsądny deficyt dobowy to ok. 500). To bardzo ważne co napisałaś - niech ćwiczenia sprawiają ci przyjemność, wtedy nie zarzucisz ich po tygodniu i naprawdę będą efekty. Dodaj do tego ZDROWE odżywianie, bez katowania się morderczą dietą i efekt gwarantowany!

Pozdrawiam.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
umgebungradwege
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

tak wlasnie sie staram. :) no coz, zamowilam juz ten dres, nie wywale go teraz, a koszt to tylko 30 zl, wiec zobaczymy. :) a czy robiac a6w tluszczyk nie zamieni mi sie w miesnie ? zeby nie byl potem zbyt wypukly i bede miala problemy z zrzuceniem tego..sorry za glupie pytanie, ale naprawde nie wiem i nie wiem czy brac sie porzadnie za ta a6w czy poczekac az najpierw zrzuce tluszczyk. ;)

?
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tłuszcz się w nic nie zamienia :) owszem, ćwicząc mięśnie brzuch wzmocnisz je i sprawisz, że staną się bardziej widoczne,
ale chyba nie ma specjalnego niebezpieczeństwa, że urosną "za bardzo" - chyba, że wyjątkowo nie podoba ci się widok umięśnionego brzucha. A nawet jeśli, to jak przestaniesz ćwiczyć, to mięśnie osłabną i się zmniejszą.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
marek81
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:32

Nieprzeczytany post

umgebungradwege pisze:zaczynam tez z a6w, dzisiaj pierwszy dzien, juz po ;) rano wstalam o 6, 6.20 bieg 60minut, do tego l-karnityna i therm line (wczoraj dostalam kilka specyfikow). po bieganiu prysznic i a6w ;] za jakies 20 minut sniadanko . ;) o 11 rower. zobaczymy jak to bedzie. 3majcie kciuki za mnie, mam nadzieje,ze wytrwam w 16w chociaz do 22 sierpnia, pozniej wyjezdzam,wiec ciezko bedzie. :( od dzisiaj biegalam tez w pasie neoprenowym.

co sadzicie o tych specyfikach i pasie ?

dzieki za odpowiedzi ! :)
Mam nadzieję, że troszkę tych specyfików w sklepie zostało :oczko:
jak wyżej - sport przede wszystkim. dieta? mnie diabetolog zawsze powtarzał, żeby jeść 500-700kcal mniej niż danego dnia spalam. To troszkę trwa ale Się opłaca styczeń do stycznia straciłem 20kg bez żadnego jojo, po drodze rozstając się z fajkami co mi w diecie nie pomagało.
Żadna chemia tego brzuszka sama nie spali a czym wyższa różnica między wielkością posiłków a zapotrzebowaniem tym zapewne będzie większe i szybsze jojo ;)
reasumując: powolutku byle systematycznie ;)
powodzenia
Obrazek
Sleczek
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

No w 3 tygodnie brzucha nie stracisz taka prawda. To co napisali przedmówcy czyli: sport oraz mądra dieta i najważniejsze czas. Jeżeli będziesz wytrwała w swoim postanowieniu to spokojnie spalisz ten tłuszczyk z brzucha. Swoją drogą, z tego co widać na zdjęciach to tego brzucha nie ma dużo.
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

MEL. pisze:
LadyE pisze:u kobiet na oponke nic nie pomoze jesli beda nosily biodrowki. to przez taka mode dziewczynom zaczyna magazynowac sie w tych okolicach tluszcz, by chronic narzady. poki trend sie nie zmieni nawet najszczuplejsze dziewczyny beda w tych okolicach tluste

przypomnijcie sobie jeszcze jakies 5-10 lat temu nie bylo "oponek"
Oponki były zawsze, tylko ukryte pod dżinsami. Teraz moda taka, żeby ściskać sobie biodra za małymi o 2 numery spodniami, to potem wszystko wyłazi górą. Wygląda to nieestetycznie. I w efekcie końcowym nic nie pomogą nawet koronkowe stringi. To jest obrzydliwe i tyle.

umgebungradwege, rób te brzuszki regularnie, biegaj, jeździj na rowerze, nie obżeraj się, a efekt będzie. Cierpliwości.
bardzo mozliwe ze i wina lezy w nieodpowiednim doborze rozmiaru ubrania, ale co do teorii z biodrowkami to wydaje mi sie ze cos w tym jest. dziewczyny ktore dlugo sie opieraly biodrowkom a zaczely je nosic momentalnie nabraly cialka w tych okolicach mimo ze wczesniej byly szczuple w talii
wiem ze biodrowki to teraz 90% tego co oferuja na rynku w dodatu spora czesc to rurki. dlatego dla mnie poszukiwanie w miare normalnych dzinsow to jeden wielki koszmar :/

spotkalam sie jeszcze z opinia ze oponka to rodzaj ewolucyjnej odpowiedzi na zmiane stylu zycia kobiet - u mezczyzn przeciez to w tych okolicach tluszcz sie przede wszystkim odklada :bum:

ja bym radzila na brzuszek hula hoop i nordic walking. przy NW jesli cwiczysz prawidlowo to efekty sa bardzo szybko zauwazalne. najlepiej zapisz sie na jakis kurs, a pierw poczytaj opinie kobiet ktore go trenuja :taktak:
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:56
Życiówka w maratonie: 3:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

umgebungradwege pisze:wiem, ale dres czy pas podczas bieganie chyba wspomagaja utrate tkanki tluszczowej. tzn zwiekszone pocenie..
To już wiem, dlatego jestem taka szczupła w okolicach pach - bo tam się najmocniej pocę... :hahaha: :oczko:

Ja też radzę nie korzystać z tych "wynalazków". Nabawisz się jeszcze jakiś odparzeń czy czegoś...
Awatar użytkownika
marek81
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:32

Nieprzeczytany post

uprośćmy to :oczko:
chudniemy jeśli spalamy więcej kalorii niż dostarczamy :oczko:
jeśli się zaczniesz głodzić - pewnie schudniesz po czym będzie natychmiastowy tzw. efekt jojo - zapewne większy niż to co straciłaś.
Można przyjąć, że bezpiecznie jest tracić te 500kcal. W internecie można znaleźć informacje jak policzyć swoje zapotrzebowanie.
Sport to nie tylko pomoc w dzisiejszym straceniu brzuszka ale i profilaktyka na przyszłość :oczko:
wszelkie dresiki turbo-spalacze to czyste wyłudzanie kasy. Czekam na firmę która będzie cie odchudzać on-line :hejhej: " wyślij nam zdjęcie swojej oponki a my się już z nią rozprawimy" :oczko:
Obrazek
umgebungradwege
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

jesli chodzi o pas neoprenowy to zakladam na podkoszulke, dzieki czego unikam odparzen ;) chyba troche zaczynam zalowaz,ze zamowilam ten sauna dres ^^ ale trudno ;P raz/2 razy w tygodniu moge w nim przeciez pobiegac ;) chyba nic sie takuego nie stanie ;)
umgebungradwege
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

wlasnie jestem po 3 dniu a6w. czy zawsze beda bolaly tak cholernie miesnia podczas cwiczen?szczegolnie przy 5 zaczynaja mnie bolec :):) czy to sie z czasem zmieni czy to tak az do ostatniego dnia zawsze tak bedzie :P:P? dzisiaj nie mam pogody, caly czas leje, nie ma biegania.. :(( jak tylko sie przejasni biore buty i biegam :)
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zrozum proszę, że pocenie to naturalna właściwość organizmu, która ma swoją przyczynę i cel.
Mała lekcja fizyki: ćwicząc wykonujemy jakąś pracę - ponieważ nasze ciało to maszyna o dość niskiej sprawności, duża część z włożonej pracy zamienia się w ciepło. Pocenie to naturalna właściwość organizmu dzięki której możliwe jest jego schłodzenie - podczas wysiłku fizycznego bardzo ważne jest by się nie przegrzać, bo jeśli się tak stanie, nie możemy dalej ćwiczyć. Zakładając taki dres nie pozwalasz organizmowi się chłodzić, ćwiczy się obie ciężej, nieprzyjemnie i niezdrowo.
Rozumiem, że żal Tobie wydanych pieniędzy, ale niech to będzie nauczką, że ZANIM coś kupisz, lepiej by było się dobrze nad tym zastanowić.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
umgebungradwege
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

wiem. :) chyba jestem troszkę w gorącej wodzie kąpana :P no ale już trudno :) nie wyrzuce tego przecież :) mówię, 1/2 razy w tygodniu będę w tym jeździć rowerem lub biegać. robię teraz ta a6w i jak ostatnio mam pytanie..caly czas podczas wykonywania cwiczen beda bolaly tak miesnie brzucha (szczegolnie 5 cwiczenie i 6)?czy to tylko tak chwilowo a potem bólu nie będzie?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ