Jak mam zacząć
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam. Przeczytałem sporą część artykułów dostępnych ale wciąż nie wiem jak zacząć. Plany treningowe poczytałem ale te dla amatorów wydają mi sie jednak zbyt proste np. ten 10-tygodniowy żeby biegać bez przerwy 30 minut. Powiedzmy że ja 30 minut moge spokojnie biec, potem zaczynam się już męczyć. Bieganiem chce osiągnąć lepszą sylwetke (brzuch, nogi) no9i kondyche. Postów tego typu jest pewnie pełno ale niecierpliwcie sie, prosze :P Dodam jeszcze że chciałbym biegać tak co drugi dzień.
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Skoro plan 10cio tygodniowy jest za prosty to wybierz jakiś inny. Co za problem ? Na bieganie.pl masz dziesiątki planów. Najlepiej ustalić jakiś cel jest i dążyć do niego aby mieć motywację(bieg na 10 km, półmaraton itp.).
- MEL.
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:56
- Życiówka w maratonie: 3:43
- Kontakt:
A co tak dokładnie Cię męczy po 30 minutach biegu? Brakuje oddechu, masz nogi "z waty", odechciewa Ci się tak ogólnie, zaczynasz odczuwać pragnienie, głód...? Jeśli możesz przebiec 30 minut, to dlaczego nie spróbować zrobić 45' albo 60'? Zobacz, może potrafisz przebiec 4 godziny?
Jeśli biegasz jednostajnie to ja zaczęłabym jakoś urozmaicać bieg - zacznij bieganie krosów albo zapodaj sobie jakąś zabawę biegową. Planów jest mnóstwo, polecam narzędzie o tajemniczej nazwie "google".
Jeśli biegasz jednostajnie to ja zaczęłabym jakoś urozmaicać bieg - zacznij bieganie krosów albo zapodaj sobie jakąś zabawę biegową. Planów jest mnóstwo, polecam narzędzie o tajemniczej nazwie "google".