płaski brzuch, pomocy proszę!!

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
umgebungradwege
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

witam,

przeczytałam już dość dużo na tym forum, wiem co robić, aby uzyskać ładny brzuch, ale chyba potrzebuję więcej motywacji, dlatego chcę uzyskać od Was jeszcze parę wskazówek i ciepłych słów :)

może przedstawie swoją sytuację.
mam około 162cm, waga:55 kg. nogi dość zgrabne, ale mankamentem jest duży brzuch, a raczej tkanka tłuszczowa. jem około 3 posiłków dziennie. śniadanie około 8 / 9 - płatki fitella z mlekiem 0,5%; obiad dość małe porcje, bez ziemniaków, dużo surówek, kolacja - kefir/jogurt naturalny/jabłko. w ciągu dnia zjadam jeden owoc - jabłko/nektarynka/mandarynka, pije do 2 litrow wody, moja przekąską są także sucharki pełnoziarniste (SONKO). wstaję biegać o godz.7 od 40 do 45/50 minut (6/7 razy w tygodniu). oprócz tego codziennie jeżdzę rowerem - około 40 km, średnim tempem, myślę, że w okolicach 18/20 km/h.opórcz tego robię brzuszki - okolo 100 dziennie. czasem 200 - rano i wieczorem. chciałabym się dowiedzieć czy przy takiej 'diecie' i aerobach uda mi się zrzucić brzuszek. zalezy mi na tym bardzo. proszę mi powiedzieć po jakim upływie czasu mogę spodziewać się efektu. chciałabym mieć płaski brzuch do końca wakacji, a właściwie za 3 tygodnie :)

dołączam zdjęcia obecne, sorry za jakoś i brak profesjonalizmu :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

czekam na odpowiedź,
pozdrawiam
PKO
Woltomierz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wykonaj serię ćwiczeń a6w - efekty pojawiają się bardzo szybko.
umgebungradwege
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ale czy a6w spali mi ten tluszczyk ;)?
Woltomierz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

umgebungradwege pisze:ale czy a6w spali mi ten tluszczyk ;)?
Sprawdź :)
umgebungradwege
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

no wlasnie chcialabym wiedziec wczesniej. :) nie chce,zeby brzuch byl duzo. mialam zamiar najpierw spalic tluszcz, a pozniej tzw.'kaloryferek':)) wiec jak z ta a6w?
Woltomierz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

umgebungradwege pisze:wiec jak z ta a6w?
U mnie a6w pomogła przede wszystkim na "boczki", całkiem skutecznie zresztą.
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

u kobiet na oponke nic nie pomoze jesli beda nosily biodrowki. to przez taka mode dziewczynom zaczyna magazynowac sie w tych okolicach tluszcz, by chronic narzady. poki trend sie nie zmieni nawet najszczuplejsze dziewczyny beda w tych okolicach tluste

przypomnijcie sobie jeszcze jakies 5-10 lat temu nie bylo "oponek"
umgebungradwege
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

a wiecie po jakim czasie beda efekty po codziennym bieganiu??
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kwestia baaardzo indywidualna, zbyt wiele czynników ma znaczenie. Systematyka, ilość, jakość, zbilansowana dieta, stopień wytrenowania. Generalnie można biegać i nic nie chudnąć bo po każdym biegu np. mocno luzować z dietą %+śmieciowe żarcie.
KyRaA

Nieprzeczytany post

LadyE pisze:u kobiet na oponke nic nie pomoze jesli beda nosily biodrowki. to przez taka mode dziewczynom zaczyna magazynowac sie w tych okolicach tluszcz
Szkoda, że na rynku 90% spodni to biodrówki :ojoj:

Mi a6w nie pomogła na tłuszczyk (mam też tyle co koleżanka na zdjęciach) ... ale nie wytrwałam do końca :ojnie: (od razu uprzedzę, że technicznie starałam się ćwiczyć najlepiej jak tylko potrafiłam - efektu nie było żadnego)
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:56
Życiówka w maratonie: 3:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

LadyE pisze:u kobiet na oponke nic nie pomoze jesli beda nosily biodrowki. to przez taka mode dziewczynom zaczyna magazynowac sie w tych okolicach tluszcz, by chronic narzady. poki trend sie nie zmieni nawet najszczuplejsze dziewczyny beda w tych okolicach tluste

przypomnijcie sobie jeszcze jakies 5-10 lat temu nie bylo "oponek"
Oponki były zawsze, tylko ukryte pod dżinsami. Teraz moda taka, żeby ściskać sobie biodra za małymi o 2 numery spodniami, to potem wszystko wyłazi górą. Wygląda to nieestetycznie. I w efekcie końcowym nic nie pomogą nawet koronkowe stringi. To jest obrzydliwe i tyle.

umgebungradwege, rób te brzuszki regularnie, biegaj, jeździj na rowerze, nie obżeraj się, a efekt będzie. Cierpliwości.
umgebungradwege
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

zaczynam tez z a6w, dzisiaj pierwszy dzien, juz po ;) rano wstalam o 6, 6.20 bieg 60minut, do tego l-karnityna i therm line (wczoraj dostalam kilka specyfikow). po bieganiu prysznic i a6w ;] za jakies 20 minut sniadanko . ;) o 11 rower. zobaczymy jak to bedzie. 3majcie kciuki za mnie, mam nadzieje,ze wytrwam w 16w chociaz do 22 sierpnia, pozniej wyjezdzam,wiec ciezko bedzie. :( od dzisiaj biegalam tez w pasie neoprenowym.

co sadzicie o tych specyfikach i pasie ?

dzieki za odpowiedzi ! :)
Oldboy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40min

Nieprzeczytany post

Witaj !no Ja tez mam brzucho !i katuje sie ,ale Ja wiem dlaczego Go nie mogę zrzucić !bo za dużo jem !a Ty pewnie za mało trenujesz !albo inaczej zle trenujesz ! to wszystko co napisałaś ,jak trenujesz oky !wydaje mi sie ,że twój trening jest za mało intensywny ! krócej a mocniej !interwały !trening beztlenowy !na przemian !lekko i mocniej !co najmniej 4 - 5 razy w tyg. !powinnaś stracić dziennie około 2000tys.kalorii !
Aniad1312
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Stracić 2000tys kalorii? Dziennie? :szok: To chyba jakaś pomyłka....
Sleczek
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Aniad1312 pisze:Stracić 2000tys kalorii? Dziennie? :szok: To chyba jakaś pomyłka....
Chyba raczej chodziło o to żeby nie przyswajać w posiłkach więcej niż 2000 kalorii w ciągu jednego dnia.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ