Buty dla początkującego - pomoc w wyborze
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam. Chciałbym sobie kupić buty do biegania - najlepiej w kwocie do 200 zł.
Mam na oku kilka modeli:
Reebok Evaluate
Adidas Ignite
Puma Hahmer TR
Nike Dart
Który byście wybrali? A może polelilibyście inne modele?
Rozmiar buta: 44-45
Wzrost: 176
Problemy: skolioza + hyperkifoza
Przeznaczenie butów: bieganie po drogach asfaltowych, polnych oraz po bieżni na lokalnym boisku:
Staż: dopiero zaczynam biegać
Aha. Czy te buty nadają się do równoczesnie do biegania i do codziennego użytku?
Mam na oku kilka modeli:
Reebok Evaluate
Adidas Ignite
Puma Hahmer TR
Nike Dart
Przeznaczenie butów: bieganie po drogach asfaltowych, polnych oraz po bieżni na lokalnym boisku:
Aha. Czy te buty nadają się do równoczesnie do biegania i do codziennego użytku?
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Zrób wodny odcisk stopy + zdjęcie achillesów.Wikron pisze:Witam. Chciałbym sobie kupić buty do biegania - najlepiej w kwocie do 200 zł.
Mam na oku kilka modeli:
Reebok Evaluate
Adidas Ignite
Puma Hahmer TR
Nike Dart
Odpowiadając na Twoje pytanie odnośnie użyteczności butów do biegania: lepiej w nich tylko biegać, a jak amortyzacja padnie - wtedy można chodzić.
Też się dołączam do prośby.
Rozmiar wkładki do buta: 27,5 cm
Wzrost: 178 cm
Waga: 61 kg
Przeznaczenie butów: bieganie po drogach asfaltowych, polnych, las a także na bierzni.
Staż: biegam dobrze ponad pół roku. na dystansie 4 - 8 km
PS. Aktualnie biegam w halówkach Nike Tiempo. Co dają takie buty do biegania?
Rozmiar wkładki do buta: 27,5 cm
Wzrost: 178 cm
Waga: 61 kg
Przeznaczenie butów: bieganie po drogach asfaltowych, polnych, las a także na bierzni.
Staż: biegam dobrze ponad pół roku. na dystansie 4 - 8 km
PS. Aktualnie biegam w halówkach Nike Tiempo. Co dają takie buty do biegania?
-
- Rozgrzewający Się
Jak się robi zdjęcie achillesów?
Odcisk wodny zrobiłem. Okazało się, że mam małą pronację.
To jakie dobre buty dla mojej stopy do najlepiej 200 zł można znaleźć?
Zależy mi, żebym z tych butów korzystał na co dzień, żeby nie były tylko do biegania.
Odcisk wodny zrobiłem. Okazało się, że mam małą pronację.
To jakie dobre buty dla mojej stopy do najlepiej 200 zł można znaleźć?
Zależy mi, żebym z tych butów korzystał na co dzień, żeby nie były tylko do biegania.
-
- Rozgrzewający Się
A jak amortyzacja pada, to biega się dużo gorzej?
Nie mam dużo kasy, a muszę sobie kupić normalne buty na co dzień i planuję zacząć biegać, gdyż chcę wykonywać jakiś trening aerobowy. Oprócz tego chcę trochę jeździć na rowerze i pływał (2x w tygodniu). Dlatego aż tak często nie będę biegał.
Nie mam dużo kasy, a muszę sobie kupić normalne buty na co dzień i planuję zacząć biegać, gdyż chcę wykonywać jakiś trening aerobowy. Oprócz tego chcę trochę jeździć na rowerze i pływał (2x w tygodniu). Dlatego aż tak często nie będę biegał.
-
- Zaprawiony W Bojach
Brak mi słów... ten post to jakaś prowokacja????
To kup sobie do biegania w Decathlonie Kalenji 75 za 39,90 zł, na początek i tak będzie lepsze niż jakieś "rozczłapane" cudo a do chodzenia pięciopaskowe Adidasy z pobliskiego targu. Buty do biegania jak sama nazwa wskazuje służą do biegania.
Jeżeli chcesz potwierdzenia "tak, masz wspaniały pomysł", to pogadaj z kolegami na podwórku, tutaj takiej rady nie dostaniesz.
P.S. Sprowadzając dyskusję do odpowiedniego poziomu: buty do biegania używane non-stop będą waliły na kilometr, aż oczy będą boleć. Słaby to lans. Lachonów w tym wyrywać raczej nie pójdziesz.
Pozdrawiam
To kup sobie do biegania w Decathlonie Kalenji 75 za 39,90 zł, na początek i tak będzie lepsze niż jakieś "rozczłapane" cudo a do chodzenia pięciopaskowe Adidasy z pobliskiego targu. Buty do biegania jak sama nazwa wskazuje służą do biegania.
Jeżeli chcesz potwierdzenia "tak, masz wspaniały pomysł", to pogadaj z kolegami na podwórku, tutaj takiej rady nie dostaniesz.
P.S. Sprowadzając dyskusję do odpowiedniego poziomu: buty do biegania używane non-stop będą waliły na kilometr, aż oczy będą boleć. Słaby to lans. Lachonów w tym wyrywać raczej nie pójdziesz.
Pozdrawiam
-
- Rozgrzewający Się
Hehe. Wylała się żółć. A pomijając kwestię butów "dualnych" i wracając do tematu to jakie to by mogły być buty (tylko do biegania
) Też biegam w halówkach Nike Tiempo, 4-8 km, chodniki, asfalt, rzadziej ścieżki leśne.